Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Egyre inkább a császár felé...

Egyre inkább a császár felé hajlik mindenki eljutunk oda egy idő után hogy mindenki császárral fog szülni?

Figyelt kérdés
Lassan nem szól ellene semmi negatív dolog, akkor csak a "lúzerek" fognak hüvelyi úton szülni vagy akinél már muszáj mert annyira előrehaladott a folyamat mondjuk hogy felesleges a császár? Akinek csak orvosa van, mindenki császárt fog kérni? Itt is csak azt olvasom akármilyen kérdésnél felmerül ez a téma hogy semmi mellékhatása nem volt sőt, a gátmetszéses anyukák jobban szenvedtek, meg 2.,3. császárt már meg se érezte az anyuka, ugyanúgy beindult a teje, nem lett "odalent" tágabb stb. Valahogy semmi negatívat nem hallani róla, akkor efelé fogunk haladni ez a fejlődés iránya? A véleményetek érdekel.
2013. márc. 21. 19:44
1 2 3 4 5 6
 11/60 anonim ***** válasza:
91%
Azért,mert itt gyaorin több anyuka is azt írja,hogy császárt szerene,még közel sem biztos,hogy mindenki,sőt bizonyos országokban a legkritikusabb esetekben hajtanak csak császárt végre,és nagyon komoly protokoll van.Hollandiában pl. az otthonszülés az általános rutin,és Angliában sem "verik nagy dobra" a szülést.Remélem értitek,mit akarok mondani.Egyébként nem igazán érdekel,hogy ki akar császárt-ki nem,ezért nem ítélek el senkit,saját döntés,saját felelősség.
2013. márc. 21. 20:14
 12/60 anonim ***** válasza:
94%

4 gyerekem van.Hármat simán szültem.4. sürgősségi császár volt köldökzsinor előrecsúszott a hüvelybe.

Az én véleményem,hogy sokkal jobb szülni.

2013. márc. 21. 20:16
 13/60 anonim ***** válasza:
Manapság azért a nők nagyon kevés százaléka engedheti meg magának a fogadott orvost, akivel persze mindent meg lehet beszélni.És sokan akik megtehetik sem fogadnak. Az ügyeletest pedig pont nem érdekli, hogy ki mit akar. Szerintem mindig többen lesznek a normál úton szülők.
2013. márc. 21. 20:30
 14/60 anonim ***** válasza:
41%

Szerintem is erre tartunk, egyrészt a nők egyre inkább nem akarnak megszenvedni a szülés során (csak azt nem veszik figyelembe, hogy a császár is fáj, csak nem közben, hanem utána), de ebben nem csak ők hibásak, hanem a sok rémtörténet is amikkel a terhes nőket ijesztgetik (fájdalomról, össze-vissza repedésről, soha helyre nem álló szexuális életről stb.). Másrészt a dokinak is kényelmesebb egy előre megbeszélt időpontra bemenni és 1 óra alatt letudni a műtétet, mint hirtelen hívásra bármikor bemenni a kórházba és hosszú órákat ott tölteni ha elnyúlik a vajúdás. Tudok olyanról, akit a dokija kifejezetten rá akart beszélni a császárra, holott semmi nem indokolta.

Én túlhordtam az 1. babámat, így indítás volt, elég nehezen indult be, így már dél körül meglebegtette a doki, hogy ha este 6ig nem lesz baba akkor műtét. Hát én azt nagyon nem akartam. Igen, a vajúdás fájt, de kértem EDA-t, és azzal szinte semmi fájdalmat nem éreztem, utána is nagyon gyorsan gyógyultam fel, a gátsebemnek 4 hét után nyoma sem volt, 6 hét után simán ment a szex is, igaz, kicsit tágabb lettem, de amikor ezt említettem a dokinak azt mondta, ezen ne aggódjak, egy kis plasztikával jobb lesz mint újkorában. Szóval nekem igazából nincs negatív tapasztalatom a hüvelyi szülésről, így most is arra készülök pár hét múlva, van fogadott dokim, de nem jutott eszembe, hogy császárral könnyebb vagy jobb lenne, több olyan császárost ismerek,akinek negatív élmény volt a császár és utána a felépülés, mint akinek pozitív.

2013. márc. 21. 21:19
 15/60 Bence_ ***** válasza:
57%

Nem hinném.

Azért ez egy műtét aminek vannak kockázatai.

Természetes úton való szülésnél sokkal kevesebb a kockázat.

[link]

2013. márc. 21. 21:40
 16/60 anonim ***** válasza:
Első gyermekemet hüvelyi úton szültem meg, és bízom benne, hogy lesz szerencsém olyan lúzernek lenni, hogy ezután is hüvelyi úton fogok szülni, amennyiben lesz még gyermekem (és remélem lesz is, mert szeretnénk majd kistesót). Ha nem indokolt, én nem szeretnék császárral szülni. Ezért most lúzer vagyok? :-)
2013. márc. 21. 21:42
 17/60 anonim ***** válasza:
Mindig lesznek olyan orvosok és olyan kismamák akik a természetes szülést fogják természetesnek venni,nem véletlenül van kitalálva a vajúdás pl.Nekem megadatott mindkettő,mindkettő után hamar beindult a tejem,ugyanolyan hamar gyógyultam,mégis a hüvelyi szülést akartam átélni,mert azon van mit átélni.Barátnőm viszont bmit megtett volna és meg is tett h császárosak legyenek a szülései.Nem vagyunk egyformák,ahogy a szervezeteink is másképp reagálnak egyik v másik szülésre.
2013. márc. 21. 21:43
 18/60 anonim ***** válasza:
Szerintem ez nem igaz. En nagyon nem birom a fajdalmat, semmilyen formaban, de megis termeszetesen szultem. Pedig magankorhazban szultem, megcsaszaroztak volna keresre. Nekem semmim nem valtozott lent, ez nem csak ettol fugg, genetika is. Sokkal tobb erv szol a termeszetes szules mellett, a baba es az anya szamara is.
2013. márc. 21. 21:46
 19/60 anonim ***** válasza:
18as vagyok, meg annyit, hogy a magankorhazban, ahol szultem altalaban termeszetesen szulnek, pedig kerhetnek a csaszart ugyanugy, megis inkabb szulnek huvelyi uton. Van csaszar is boven, de tobb a szules.
2013. márc. 21. 21:51
 20/60 anonim ***** válasza:
32%
14-es! Olvass vissza itt kérdéseket, mindenhol az a tapasztalat, hogy a császárosok sokkal gyorsabban gyógyulnak. Nekem konkrétan egyáltalán nem fájt utána, míg a gátsebesek fél óránként jegelést kértek amikor benn voltam. Azért ijesztgetik a kismamákat, mert ezek valós dolgok, és elég sokszor megtörténnek. Pár hónapja 2 hetet feküdtem benn, egyéb okokból a szülészeten. Elég sok esetet hallottam, közvetlenül az anyukáktól, hogy mennyire megszenvedték a természetes szülést, annyira, hogy egyáltalán nem szépített a dolgon, amikor kibújt a baba. A nők kevés része élte át a felhőlen boldogságot, minden fájdalmát azonnal elfeledve. Nagyvárosban élek, a doki megígérte, hogy kapok EDÁ-t. Kaphattam is volna, de szülésnél jóformán kiröhögött, hogy "nálunk erre nincs lehetőség". Én is szívesen szülnék mindenféle érzéstelenítéssel, gátvédelemmel, pár óra alatt. De amíg ilyen csóró országban élünk, sajnos nem mindenkinek jut a jóból. Nem beszélve az oxytocin és társainak el nem mondott káros hatásairól, az egyik nap egy gyógyszerész kérdező számolt be a veszélyeiről, hát elég durva. Egyáltalán nem természetes az, amit itt az orvosok természetesnek szülésnek hívnak.
2013. márc. 21. 21:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!