Egyre inkább a császár felé hajlik mindenki eljutunk oda egy idő után hogy mindenki császárral fog szülni?
4 gyerekem van.Hármat simán szültem.4. sürgősségi császár volt köldökzsinor előrecsúszott a hüvelybe.
Az én véleményem,hogy sokkal jobb szülni.
Szerintem is erre tartunk, egyrészt a nők egyre inkább nem akarnak megszenvedni a szülés során (csak azt nem veszik figyelembe, hogy a császár is fáj, csak nem közben, hanem utána), de ebben nem csak ők hibásak, hanem a sok rémtörténet is amikkel a terhes nőket ijesztgetik (fájdalomról, össze-vissza repedésről, soha helyre nem álló szexuális életről stb.). Másrészt a dokinak is kényelmesebb egy előre megbeszélt időpontra bemenni és 1 óra alatt letudni a műtétet, mint hirtelen hívásra bármikor bemenni a kórházba és hosszú órákat ott tölteni ha elnyúlik a vajúdás. Tudok olyanról, akit a dokija kifejezetten rá akart beszélni a császárra, holott semmi nem indokolta.
Én túlhordtam az 1. babámat, így indítás volt, elég nehezen indult be, így már dél körül meglebegtette a doki, hogy ha este 6ig nem lesz baba akkor műtét. Hát én azt nagyon nem akartam. Igen, a vajúdás fájt, de kértem EDA-t, és azzal szinte semmi fájdalmat nem éreztem, utána is nagyon gyorsan gyógyultam fel, a gátsebemnek 4 hét után nyoma sem volt, 6 hét után simán ment a szex is, igaz, kicsit tágabb lettem, de amikor ezt említettem a dokinak azt mondta, ezen ne aggódjak, egy kis plasztikával jobb lesz mint újkorában. Szóval nekem igazából nincs negatív tapasztalatom a hüvelyi szülésről, így most is arra készülök pár hét múlva, van fogadott dokim, de nem jutott eszembe, hogy császárral könnyebb vagy jobb lenne, több olyan császárost ismerek,akinek negatív élmény volt a császár és utána a felépülés, mint akinek pozitív.
Nem hinném.
Azért ez egy műtét aminek vannak kockázatai.
Természetes úton való szülésnél sokkal kevesebb a kockázat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!