Szüléskor elengedhetetlen a gát metszés? Szeretném elkerülni ha egymód van rá.
megfelelő szülésznővel elkerülhető igen
én kétszer szültem, nem volt gátmetszés egyiknél sem, nem repedtem és nem is tágultam ki
betöltött 36. héttől gátmasszázs, ezt fogja alkalmazni a szülésznő is a kitolási szakban
fájdalmas, éget, de az, hogy szülés után simán tud egyből ülni az ember, az valami fantasztikus
Németországban pl első szülésnél sem tendencia. Ha jól emlékszem a WHO álláspontja szerint olyan 20%-os arányban "elfogadott". Magyarországon sajnos ez nehezebb dió, de mostmár talán haladunk valamerre. Beszélj az orvosoddal, szülésznőddel-ha van, ha ügyeletben szülsz, akkor adatfelvételnél említsd meg mindenképp. A védőnődnél tájékozódj, hogy mi a teendőd. Intim torna, gátmasszázs tud használni.
Ha megtiltod, az nem biztos h szerencsés. Hagyjanak repedni, ha muszáj? Inkább maradjatok abban, hogy végszükség esetén vágjanak.
Nem kell tőle félni, szerencsére nem látod-főleg ha nem nézel oda, és viszonylag gyorsan gyógyul a heg.
Alkati kérdés és szülésznőtől is függ.
Én nem csináltam gátmasszázst, mégis gátvédelemmel szültem az első lányom.
Igen, elég erős szó a tiltsd meg. Olyan orvost válassz, akiben megbízol és kész.Ő tudni fogja.
Én ezt a szülésznő fogadás témát is kicsit túlzásnak érzem, lassan már a portásnak is fizetünk, hogy beengedjen szülni.
Engem az orvosom tágított. Nagyon próbálkozott az elsőnél is. Mondta, hogyha fél kg-val kisebb lenne, akkor sikerült volna, de így sajnos nem. 4,2 kg-s lett az első gyerekem. Szóval ott nem volt elkerülhető.
A második gyerekem 4,3 kg-s lett, és a doki megcsinálta, hogy nem kellett a gátmetszés. Valóban összehasonlíthatatlanul jobb volt utána, már másnap ültem. Az első után még 2 hét múlva is alig.
Egyébként maga a gátmetszés nem fáj, én észre sem vettem mikor vágtak. Ha szakad sokkal rosszabb.
Köszönöm szépen a tapasztalatokat és a tanácsokat MINDENKINEK!!!
Ezek alapján eltudtam dönteni,hogy mit teszek és arra jutottam,hogy az a legjobb megoldás,ha azt kérem majd,hogy csak legvégső esetben vágjanak meg,azt nehagyják,hogy szétrepedjek.
Köszönöm mindenkinek!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!