Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szüléskor elengedhetetlen a...

Szüléskor elengedhetetlen a gát metszés? Szeretném elkerülni ha egymód van rá.

Figyelt kérdés
2013. márc. 6. 15:46
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
0%
Keress olyan orvost, aki nem minden esetben végzi el. Esetleg tiltsd meg, jogod van hozzá.
2013. márc. 6. 15:55
 2/25 anonim ***** válasza:
4%
Szerintem nem igen lehet elkerülni! Mert ha nem vág,akkor szakad magától és az rosszabb szerintem. Kitartás! 33 hetes kismama
2013. márc. 6. 16:20
 3/25 anonim ***** válasza:
90%

megfelelő szülésznővel elkerülhető igen

én kétszer szültem, nem volt gátmetszés egyiknél sem, nem repedtem és nem is tágultam ki

betöltött 36. héttől gátmasszázs, ezt fogja alkalmazni a szülésznő is a kitolási szakban

fájdalmas, éget, de az, hogy szülés után simán tud egyből ülni az ember, az valami fantasztikus

2013. márc. 6. 16:52
 4/25 anonim ***** válasza:
90%
Nem elkerülhetetlen.Nekem nekem volt(3-at szültem),nem is repedtem.Én gátmasszázst se végeztem előtte,ám szüléskor maximálisan betartottam a szülésznőm utasításait.Ami persze nem mindig elég,de az ő és a dokim véleménye szerint nekem nagyon rugalmasak a szöveteim(ami szintén elengedhetetlen feltétele),így nem volt nehéz dolguk.Végül is nekem sem,mert bár azt mondják,a gátvédelem meghosszabbítja a kitolási szakaszt(mivel ha azt mondják nem szabad nyomnod,vissza kell tartanod,el kell sóhajtanod a fájást)nálam mégis 6.-4.-2. tolófájásra kint voltak a babák.
2013. márc. 6. 17:10
 5/25 anonim ***** válasza:
Mármint nekem NEM volt.
2013. márc. 6. 17:11
 6/25 anonim ***** válasza:

Németországban pl első szülésnél sem tendencia. Ha jól emlékszem a WHO álláspontja szerint olyan 20%-os arányban "elfogadott". Magyarországon sajnos ez nehezebb dió, de mostmár talán haladunk valamerre. Beszélj az orvosoddal, szülésznőddel-ha van, ha ügyeletben szülsz, akkor adatfelvételnél említsd meg mindenképp. A védőnődnél tájékozódj, hogy mi a teendőd. Intim torna, gátmasszázs tud használni.

Ha megtiltod, az nem biztos h szerencsés. Hagyjanak repedni, ha muszáj? Inkább maradjatok abban, hogy végszükség esetén vágjanak.

Nem kell tőle félni, szerencsére nem látod-főleg ha nem nézel oda, és viszonylag gyorsan gyógyul a heg.

2013. márc. 6. 19:10
 7/25 anonim ***** válasza:

Alkati kérdés és szülésznőtől is függ.

Én nem csináltam gátmasszázst, mégis gátvédelemmel szültem az első lányom.

2013. márc. 6. 19:15
 8/25 anonim ***** válasza:
0%
Tiltsd meg az indokolatlan alkalmazást. Így értettem, de úgy tűnik, aki anya, annak nincsen agya.
2013. márc. 6. 19:19
 9/25 anonim ***** válasza:

Igen, elég erős szó a tiltsd meg. Olyan orvost válassz, akiben megbízol és kész.Ő tudni fogja.

Én ezt a szülésznő fogadás témát is kicsit túlzásnak érzem, lassan már a portásnak is fizetünk, hogy beengedjen szülni.

Engem az orvosom tágított. Nagyon próbálkozott az elsőnél is. Mondta, hogyha fél kg-val kisebb lenne, akkor sikerült volna, de így sajnos nem. 4,2 kg-s lett az első gyerekem. Szóval ott nem volt elkerülhető.

A második gyerekem 4,3 kg-s lett, és a doki megcsinálta, hogy nem kellett a gátmetszés. Valóban összehasonlíthatatlanul jobb volt utána, már másnap ültem. Az első után még 2 hét múlva is alig.

Egyébként maga a gátmetszés nem fáj, én észre sem vettem mikor vágtak. Ha szakad sokkal rosszabb.

2013. márc. 6. 19:51
 10/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a tapasztalatokat és a tanácsokat MINDENKINEK!!!

Ezek alapján eltudtam dönteni,hogy mit teszek és arra jutottam,hogy az a legjobb megoldás,ha azt kérem majd,hogy csak legvégső esetben vágjanak meg,azt nehagyják,hogy szétrepedjek.

Köszönöm mindenkinek!!!

2013. márc. 6. 20:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!