Létezik-e olyan kórház Budapesten, ahol császármetszés után azonnal (vagy nagyon rövid időn belül) odahozzák a babát szopizni, és ott is maradhat az anyukával?
Szent Imre kórház.
Én nem császárral szültem, de még előtte megkérdeztem az orvosomat, hogy mi van, ha mégis úgy alakul, mikor tudok szoptatni.
Azt mondta, hogy ahogy kitolnak a műtőből, segít a szülésznő mellre tenni a babát.
Apuka egy ablak mögül figyelheti anyukát a műtét közben, ő kapja meg a babát, amíg anyukát varrják. Ezt követően ugyanúgy együtt tölthetik azt a két órát, mint ha simán szült volna anyuka, csak nem szabad felkelni.
Ha lesz fogadott szülésznőd, akkor ő majd úgyis rendezi (kérjétek meg rá!!!), hogy a babát mihamarabb megpróbáljátot cicire tenni.
Köszi a válaszokat mindenkinek. Nyilván a varrás után gondoltam a szoptatást...
A SOTE I-en szültem császárral az első babámat 3 hónappal ezelőtt, úgyhogy van már sajnos tapasztalatom ebben a témában mind a fájdalmat, mind a kórházi protokollt illetően: hétfő délelőtt 11-kor született a kislányom, aznap este fél 6-kor hozták oda "megmutatni", és másnap 11-re kerültem le osztályra, akkor szoptathattam meg először, tehát 24 óra elteltével. Talán nem is véletlen, hogy a tejem csak akkor indult be, amikor már hazamentünk (6.-7. nap), és a kórházban nagyon sokat sírt a babám. Ezért kérdezem, hogy Budapesten van-e olyan kórház, ahol a császáros őrzőbe is beviszik a babát, hogy anyuka szoptathassa. Nekem is fájt borzasztóan a seb, de fekve képes lettem volna oldalt fordulni és mellre tenni.
Valaki tud ilyen bp-i kórházról?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!