Mostanában miért akar mindenki császárral szülni?
Csak az akar csaszarral szulni aki meg nemprobalta :)
de egyebkent szerintem sem olyan altalanos ez a dolog mostanaba. inkabb a termeszetes uton valo szulest reszesitik mindehol elonybe. pl tv musorokba,ujsagcikkekbe...
Én úgy veszem észre hogy sokan azzal akarnak.
Ezen az oldalon is rengetegen írják hogy önként kérték vagy ha arra kerül a sor akkor önként fogják kérni.
Most szült a nővérem, voltunk meglátogatni, 5 ágyas szobában volt, ő szült egyedül hüvelyi úton, a másik négy nő saját kérésre végzett császárral adott életet a gyerekének.
A szomszédom is most szült, szintén programozott császárral, illetve járok kismamák közé és bizony több mint 50%uk azt mondja hogy ők megbeszélték a dokival hogy nem szülnek, császár lesz.
Én a szülési fájdalomtól rettegtem és attól, hogy a gyerek bent reked a szülőcsatornában agyvérzést kap vagy megfullad. A legtöbbször hasonló pszichés okok miatt,olyan fóbiákról van szó, amit nem lehet rábeszéléssel elmulasztani. Nekem halálfélelmem is volt, úgy éreztem, hogy császár nélkül nem éljük túl.
Programozott császár lett volna, ha az orvos előkerült volna, rosszkor indult be a szülés. 1,5 napig vajúdtam, a gyerek elfordult a szülőcsatornából, még dudor is lett a fején. Végül a császárt végrehajtották, örülök neki, hogy így lett, nagyon gyorsan regenerálódtam, nem ment szét a hüvelyem sem. A gyerek egészséges. A nemi élet pedig jobb lett mint régen volt.
A programozott császár nem azt jelenti "automatikusan", hogy kérte az illető, csak hogy nem várták meg, amíg beindul a szülés, és ez jó esetben egészségügyi okok miatt van így. Nekem programozott császárom volt, pedig nem szerettem volna és ezért elég rossz, hogy ezt a kifejezést sokan rosszul használják vagy félreértik.
Egyébként 3 hétig voltam kórházban, 10 szobatársamból 1 szült sürgősségi császárral (persze nem saját kérésére) + 1 volt, aki szeretett volna azzal szülni, mert "megbeszélte", de végül hüvelyi lett (a baba döntött) és utána nagyon büszke volt magára :) Úgyhogy én sem tapasztaltam ezt a tendenciát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!