Attól hogy császárral fogok szülni ugye nem indítják be a szülést? Megvárják amíg a baba magától akar jönni, ugye?
Attól függ mi miatt van feltétlen szükség a császárra.Sajnos sok orvos azért,hogy az idejével spóroljon csak kikapja vajúdás nélkül az a szerencsétlen gyereket,elég baj ez.Én ezt sosem engedtem volna hacsak nincs komoly egészség ügyi ok rá.
Nálunk engednek vajúdni még akkor is,ha biztosan tudják császár lesz a vége.Sőt,ha indítani kell akkor is.Nekem a 3 szülésemből kettő sajnos császáros lett,Őket indítani kellett mert 42 és 41 hétben jártunk már,de vajúdhattam amíg a baba bírta.Sőt a másodikat majdnem megszültem simán,de elfordult a drágám így sajna vágtak vele is.Az a legjobb ha magától indul,de akkor is vajúdhatsz ha indítanak.Persze ha nem pont a vajúdást kell elkerülni,mert sajna van ilyen is,de nagyon ritka.Sokkal ritkább mint amennyi prog császárra valóban indokolt lenne.Beszéld meg a dokiddal előre,hogy hogyan tervezi a szülésed,és mond el Te mit szeretnél.Még az is lehet talán,hogy elkerülheted a császárt.
Hát ha javasolják akkor ne vitázz velük.Ha muszáj,akkor sajnos muszáj.Az épségetek egészségetek a legfontosabb.
Nekem gerincsérvem van,de engedtek vajúdni.Bár nálam nem is volt opció a császár egyik esetben sem,mindkétszer sürgősségi volt mert nem bírták a babák.De nálad ezekkel a problémákkal lehet,hogy vajúdni sem szabad.Persze jobb lenne,de ha nem lehet törődj bele.Majd az orvosod megmondja mit javasol.Van mikor mérlegelni kell rossz és még rosszabb között.Természetesen a kevésbé rosszat válasszuk ilyenkor.Ne csinálj szerintem ebből problémát,fő,hogy mindketten jól legyetek.
Minden jót,2-ik voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!