"Régi körülmények" között is bevállalnád a szülést?
Pusztán elméleti a kérdés, de érdekelnek a válaszok:)
Azaz: szülnél-e úgy, ahogy mondjuk 100-150 évvel ezelőtt (vagy még korábban) szültek - érzéstelenítő nélkül, gátmetszés nélkül = ki tudja hogyan repednél, császármetszés nélkül, addig vajúdsz amíg ki nem nyomod, ha napokig akkor napokig stb.
Kíváncsi vagyok hányan vállalnák be:)
Én nem!
"Császármetszés már régóta van"
Magyaroszágon az első sikeres császármetszést, amikor az anya és a baba is élve hagyta el a kórházat 1880-ban végezték. De az 1800-as évek közepéig inkább csak a magzat életének megmentésére volt a császár 75-95%-os halálozási rátával... és utána se nagyon sikerült az anyai halálozást 50% alá szorítani...
Jó persze, 1610-ban is élte túl anya a császárt, 25 nappal...
Szóval már 100 év is hatalmas visszalépés lenne, de 150 meg végképp! A múltkor volt a Semmelweises műsor a tv-ben, hogy micsoda körülmények voltak akkoriban, meg még őt nézték hibbantnak a kézmosásos elmélete miatt...
150 éve az járt jobban aki nem jutott kórházba és semmilyen ellátást nem kapott.. Amúgy a mai világban élő agyammal nem vállalnám be. ANNYIRA azért nem akarok gyereket. Lehet persze, hogy 10 év próbálkozás után mást mondanék, de nem hiszem, hogy a férjemet nagyon vigasztalná, hogy 10 év próbálkozás után én ott maradok, ő meg kap helyettem egy újszülöttet.. Bár én az életet se vállalnám be azokban a korokban, hogy egy szaros doboz augmentin hiánya miatt haljak meg 20-25 évesen mondjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!