"Régi körülmények" között is bevállalnád a szülést?
Pusztán elméleti a kérdés, de érdekelnek a válaszok:)
Azaz: szülnél-e úgy, ahogy mondjuk 100-150 évvel ezelőtt (vagy még korábban) szültek - érzéstelenítő nélkül, gátmetszés nélkül = ki tudja hogyan repednél, császármetszés nélkül, addig vajúdsz amíg ki nem nyomod, ha napokig akkor napokig stb.
Kíváncsi vagyok hányan vállalnák be:)
Én nem!
Szerencsére már nincsenek ilyen körülmények, ha meg 100 évvel ezelőtt lennénk, nem is lenne választásunk.
Egyébként ha 100 évvel ezelőtt szültem volna, sem én, sem a kisfiam nem élnénk!!!
Mivel nem lenne más választás ezért igen!!!
Egyébként én a másodikat érzéstelenítő nélkül szültem!
Remélem valamit csinálnak a mániákus lepontozókkal a moderátorok, mert különben drasztikusan csökkenni fog az oldal látogatottsága.
Én így is napokig vajúdtam, szóval ehhez nem kell visszamenni az időben.
Akkor még sokkal kisebb súllyal születtek a babák, így nem volt sok repedés.
Érzéstelenítőt én most sem kaptam, ez a legkevesebb.
Császármetszés már régóta van, de ha nem lenne bizony nagyon sokan belehalnának a szülésbe, de leginkább a babák. Én pl semmiképpen nem tudtam volna megszülni rendes úton, úgy el volt akadva a zsinórban. Hálát adok, hogy már ennyire fejlett az orvostudomány.
Köszi a válaszokat!
Mi ez a lepontozás mostanában egyébként?
Én a gátmetszés nélküli szülést nem vállalnám be,de érzéstelenítés nélkül szeretnék szülni,mert érezni szeretném végig a szülés minden fázisát.Aztán,hogy mi valósul meg belőle,azt majd meglátjuk,mert sajnos előre nem tudom,hogy mennyire fogom bírni a fájdalmat.Ja és a napokig való vajúdást sem vállalnám be.
30+3 hkm
100 éve az volt a természetes ahogy akkor szültek, nem gondolkodtak azon, hú de jó lenne most egy epidurál! :)
Amúgy ézéstelenítő nem kértem, viszont oxit kaptam, amitől erősebbek a fájások, mint normál esetben, szóval nem vajúdtam napokig, de jobban fájt.
Igen, szültem volna régen is, mindent megér a kislányom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!