Lenne egy pár kérdésem?
Azért kérdezem meg itt is tőletek mert eddig akárkit is kérdeztem mindenki csak kitérő válaszokat adott nekem.
Az egyszeri anyaságit, Tgyás-t, GYED-et, GYES-t, családi pótlékot mikor kapjuk meg? Tényleg olyan sok idő mire az elsőt kiutalják? És a családit kinek kell megigényelni?

A levél beérkezésétől számított 30. napig kell utalniuk a pénzt(tgyás). Rajtatok múlik, hogy mikor adjátok be!
Utána a gyed megkérvényezése, azt is időben kell és akkor zökkenőmentes.
Az egyszeri anyaságit csak szülés után tudod igényelni, azt hiszem kell hozzá a baba TAJ száma is, szóval mire mindent elintézel vagy a párod... Hosszú idő.

nekem 1,5 honap mulva jött is a pénz anyaságii 3 hét
taj-számnál, bementem oda is adják helyben. itt bp.-en pont mellette van az oep ugyhogy meg is igényeltem. nekem egyáltalán nem volt hosszu.

21:01-nek:
Mivel itt kérdéseket lehet feltenni, ezért a rendszer nem engedi, ha nincs kérdőjel a mondat végén. Érti?
Kedves kérdező! Nekem a párom intézett mindent, pár nap alatt bejárta a mák-ot, oep-et mindent. Ha jól emlékszem az anyaságit nagyon hamar megkaptam, a családira és tgyásra kb 3 hetet vártunk. Gyedet majd csak akkor lehet igényelni, ha a tgyás lejár, gyest pedig, ha a gyed lejár. Időben el kell kezdeni ezeket is intézni és akkor nem kell rá sokat várni talán.

Sztem ne kukacoskodjunk. Nem mindenkinek van ideje hatszor elolvasni mit írt. A lényeg kiderült, hogy mit szeretne tudni.
Szóval egy dologra kell nagyon figyelni, hogy minden szükséges papír be legyen adva. Mert ha valami hiányzik mire azt észreveszik és szólnak róla, aztán pótolod stb. Na az megnyújthatja az időt.Ezért jobb személyesen beadni, mert akkor talán rögtön átnézik és nem lesz ilyen gubanc.

Nekünk az anyasági elég hamar jött, kb 2 hét mult, meg is lepődtünk.
A gyes is jött szépen sorban az első talán mésfél hónapra,utána mindig időben.
Tgyást, gyedet nem kaptam.
A cspt teljesen mindegy, hogy te vagy apa, annyi, hogy az utalás előbb megjön, mintha csekken kérnéd.
Nagyon szépen köszönöm a gyorsaságot és a válaszokat:)
Ti legalább pontos válaszokat adtatok és nem csak ködösítettetek.
Köszi mégegyszer.

21:01-es vagyok.
Igazad van a kérdőjellel kapcsolatban, elnézést.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!