Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen szobába jó menni...

Milyen szobába jó menni szülés után? Babás, nem babás, vagy egyszemélyes esetleg?

Figyelt kérdés
2013. febr. 26. 23:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk 2 ágyas babás szobák voltak. Nagyon jó érzés volt mindig a babával lenni. Aki akarta éjszakára "beadhatta". Azt mondták a nővérek, hogy használjuk ki ezt a pár éjszakát még alvásra. Tudtak valamit... :)
2013. febr. 26. 23:47
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez mindenkinél más. Van aki azt mondja, hogy neki jó volt, hogy a szülés után tudott pihenni, van aki azt mondja, hogy nem szívesen vált el a gyerektől még a fürdetés idejére sem.

Egyszemélyes/többszemélyes szoba: attól függ. Ha jó a társaság, akkor eldumcsiztok, amíg az egyik zuhanyzik a többiek vigyáznak a picire. Ha kifogsz egy rumlis, üvöltözős nagycsaládot akik reggeltől estig legalább huszan bámulják a melled ahogy szoptatsz, akkor az idegesítő.

A barátnőm kifogott egy elmebeteg párt, akik egész nap azt csinálták, hogy apuka bement reggeltől estig, ült szótlanul az anyukával az ágyon és a barátnőmet nézték. Képzeld el, hogy bámulnak folyamatosan ahogy olvasod az újságot, ahogy megigazítod a párnéd, ahogy tisztába teszed a gyereket.

Egyszemélyes szobára volt aki panaszkodott, hogy tök egyedül van, rá se nyitja senki az ajtót mert a férje dolgozik, volt akinek meg bejött, hogy kicsit elvonulhattak magukban.

2013. febr. 26. 23:57
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Én imádtam, hogy egyágyas (fizetős) szobában voltam annak idején. Sürgősségi császárom volt, amiből az elején lassan épültem fel, és ezért jó volt, hogy egyedül "szenvedhettem". Sima hüvelyi szülés esetén szerintem maradtam volna a normál 2-3 ágyasban.
2013. febr. 27. 06:18
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Én alapítványi szobában voltam, szuper volt. A férjem sokat volt nálunk, bent is aludt velem. A nagyszülők is bejöhettek hozzánk (egyébként nem jöhettek volna). A baba velem lehetett volna egész nap, de nagyon besárgult, így sokat volt fény alatt. Ha szülnék még egyszer, akkor is alapítványiba mennék.
2013. febr. 27. 08:30
 5/12 anonim ***** válasza:
72%

Mi úgy indultunk,hogy fizetős, kétágyasban leszek! Aztán a pici egy fertőzés miatt átkerült a koraszülöttre, így nem kértem a szobát, mert egyedül nem lett volna értelme!

DE! Nem is biztos,hogy kértem volna már így utólag. Nagyon jó társaság volt a szobában, volt akinek többedik baba volt, tapasztaltabb volt, tudtunk tőle kérdezni stb.

Nyilván rossz volt,hogy nem hozták a babát, de én mehettem hozzá a szomszéd épületbe. Éjjelre viszont szerintem én is visszaadtam volna, mert örültem,hogy élek. Nekünk is tanácsolták,hogy ezt a pár éjszakát, még próbáljuk átaludni! :)

2013. febr. 27. 08:51
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Én egyágyasban voltam, olyanban amiben a baba velem lehetett 24 órán át végig (persze ha nem bírod, néhány órára oda lehet adni a nővéreknek)

Programozott császáros voltam, de az elejétől el tudtam látni, jó volt jogy nem kellett alkalmazkodnom a szobatársaimhoz, hogy apuka akkor jött amikor akart, szóval én csak akánlom neked az egy szobásat:)

2013. febr. 27. 09:49
 7/12 anonim ***** válasza:
Szia! Én négy ágyas baba-mama szobában voltam. Hárman voltunk és én örülök, hogy így döntöttem mert első babám nekik meg második volt és lehetett tőlük kérdezni, nagyon sokat segítettek. Pihenni nem tudtam sokat mert az egyikük kislánya folyamatosan sírt de hát ha rooming-in -be mész erre készülni kell. De így is jó volt, hogy velem lehetett a babám:-)
2013. febr. 27. 12:07
 8/12 anonim ***** válasza:
59%
én vip apartmanba kerültem,a férjem ott aludhatott velünk,látogatni bárki bejöhetett,a kisfiam végig velem volt.ott is fürdethettem,külön bejáratú csecsemős nővér segítségem volt.és mivel anyukám kórházi dolgozó,mindezt 7000ft/éjszakáért megkaptam.olyan volt mint egy nyaralás!közösbe nem szívesen mentem volna,mert enm tudom elképzelni hogy lehet pihenni,ha másik 4 baba ordít szüntelen.legközelebb is olyanba szeretnék menni,ha egy mód van rá.
2013. febr. 27. 14:16
 9/12 anonim ***** válasza:
89%

8:"enm tudom elképzelni hogy lehet pihenni,ha másik 4 baba ordít szüntelen"

Én mind a kétszer 3 ágyasban voltam, szerencsém volt a szobatársakkal és a második éjszakától már simán átaludtam hogy a másik gyereke nyöszörgött.

Barátnőim is mind több ágyasban voltak, én azt látom, hogy panasz elsősorban nem is a bömbölő pici babák miatt volt, hanem a felnőttek miatt, pl. a rokonság betódul, leülnek az utcai ruhában a másik anyuka ágyára amíg az elment zuhanyozni, aztán még ők voltak kiakadva, hogy fel kellett állni amikor az anyuka visszaért és lefeküdt volna. Vagy pl. a barátnőm tisztába tette a gyerekét, majd a másik ágyon olvasgató anyuka odavetette neki, hogy nézze már meg hogy nem pisis-e az ő gyereke is... Barátnőm visszaszólt, hogy bocs, én nem a csecsemős nővér vagyok...

2013. febr. 27. 14:30
 10/12 anonim ***** válasza:
50%

Első babás (tapasztalatlan) anyukaként egyágyas szobában nekem nem volt jó. Első éjszaka még nem volt velem a lányom, tudtam pihenni, de azután már csak fürdetni vitték el.

A szoptatás nehezen ment - habár tejem bőven volt - , de a csecsemősökre nem igazán számíthatott az ember, nagyon bunkók voltak. Jó lett volna, ha van kihez szólni, esetleg tapasztalt anyuká(k)tól tanácsot kérni. Az egyetlen pozitívum, hogy a wc-t, mosdót egyedül használtam.

Különben az én lányom volt a legcsendesebb az egész folyosón, soha nem ordított. :)

Most várom a második gyermekünket. Már teljesen másképp gondolom, azt hiszem, könnyebb lenne átvészelni egyedül azt a pár napot a kórházban.

2013. febr. 27. 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!