Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tudom, hogy kórház függő, de...

Tudom, hogy kórház függő, de hány napnál régebbi házassági kivonatot nem fogadnak el?

Figyelt kérdés

Illetve a hitelesítést hol kell kérnem?!

Ahol házasodtunk vagy lehet annál az önkormányzatnál is, ahol élünk?

2013. febr. 23. 17:07
 1/9 anonim ***** válasza:
Elvileg 300napnál nem lehet régebbi és onnan kell kikérni ahol házasodtatok ugy tudom.Nekünk nem volt régebbi ezért ebbe nem vok biztos.
2013. febr. 23. 17:12
 2/9 anonim ***** válasza:
Nálunk úgy van, hogy ha egy városban történik a szülés ill a házasságkötés, nem számít, hogy mikor történt a házasságkötés. Nekem ezt 2011-ban mondta az anyakönyvvezető, mikor én is bementem hitelesíttetni.
2013. febr. 23. 17:12
 3/9 anonim ***** válasza:
*2011-ben
2013. febr. 23. 17:13
 4/9 anonim ***** válasza:
Nálunk se kell vinni, ha egy városban van a kórház és a házasságkötés.
2013. febr. 23. 17:16
 5/9 anonim ***** válasza:

300 napnál nem régebbi kell, és nálunk kérték is.

Annál az önkormányzatnál lehet kikérni, ahol összeházasodtatok, de sok helyen, ahol van e-ügyintézés, neten is lehet igényelni, nem feltétlenül kell bemenni...vagy levélben is kiküldik...

2013. febr. 23. 17:23
 6/9 anonim ***** válasza:

Hívd föl a kórházat és kérdezd meg őket, tudni fogják, kórházanként változó, van, ahol elfogadják az eredetit is.

Én 2 éve szültem és akkor azt mondta az anyakönyvvezető, aki intézi az ügyeket a kórháznak, ahol szültem, hogy elég az eredeti házassági kivonat, nem baj, ha régi, mert valami olyasmi van, hogy törvény szerint is el kell, hogy fogadják a régit, csak akkor az anyakönyvvezetőnek kell utánajárnia (ami a munkája és kötelező is neki), de sokan nem akarnak plusz munkát, így kiadják ezt a kismamáknak, hogy ők rohangáljanak utána, pedig az anyakönyvvezetőnek ez sokkal kényelmesebb elintézni. Hogy mi igaz belőle, nem tudom, de ezt mondták nekem anno. Mivel mi több, mint 10 éve vagyunk házasok, örültem neki, hogy nem kell sehova rohangálnom.

2013. febr. 23. 17:35
 7/9 A kérdező kommentje:

Szolnokon született a lányunk, mert ott laktunk 2011-ben.

Ott is házasodtunk össze 2012-ben.

Most a tesó is úton van (szerencsére) és még ugyan nem tudom, hogy hol szülök, ezért érdekel.

Nem találok Pesten olyan orvost, aki nem pénzéhes és még normális is.

Sajnos (ha tetszik, ha nem) nincs kedvem és nem is vagyok hajlandó kifizetni egy szülésért 150-190ezret..

2013. febr. 23. 17:42
 8/9 A kérdező kommentje:

Itthon (Pesten) volt orvosom még tinikoromba, de ő már nem hogy szülést nem vállal, de rendelése sincs már.

Az SZTK alapú orvosok sintérek.. hozzájuk akkor se mennék, ha kórházba kellene.

Amelyik kórházhoz tartozunk, az pedig .. még egy cigány putri is tisztább.

Vannak elvárásaim, mint pl. normális körülmény, nem I. világháborús kórházi felszerelés, tisztaság, normál (fehér) szobák.

Igaz, a szolnoki kórház sem egy csúcsminőség, de ott legalább naponta 5× takarítottak és elkülönítettek mindenkit, akit kellett.

Ezen kívül az ellátás is normális volt.

Viszont most a jelenleg 1,5 évesemmel utazgatni 120 km-t akár hetente (vele sajnos hetente kellett uh-ra járnunk) nem biztos hogy mókás lenne.

2013. febr. 23. 17:49
 9/9 anonim ***** válasza:
Én a sote2-n szültem.Fogadott dokim volt császárért fizettünk 120at.A szülöszobák sztem nagyon szépek és jól felszereltek.Én egy ágyas(fizetös)szobában voltam és nagyon jó volt.
2013. febr. 25. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!