Igaz, hogy a Kórház kér 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonatot?
Mi már régen és vidéken házasodtunk.A lányom 4 éve született,most is ott szülök ahol őt szültem akkor nem kérték,pedig akkor is már évek óta házasok voltunk.
Mit tudtok erről?
Kb. 2 hete csináltattam én is. Azért kell, mert nem ott fogok szülni, ahol házasodtunk, és már 4 éves az eredeti papír. Megkérdeztem az anyakönyvvezetőt, ő azt mondta, hogy azért kell ez, mert a fogamzás vélelmezett ideje 300 nap, és hogy akkor házas voltál-e. Végül is tényleg 5 perc alatt meg is csinálta, nem egy nagy durranás, de ez a bürokrácia azért nem semmi...
35 hetes pocis
Szia!
Biztos, hogy nem szűnt meg, mi a héten csináltattuk, szóról szóra megegyezik az eredetivel, kivéve a kiállítás dátuma. Ha személyesen intézed tényleg 5 perc, de ha nem tudsz odamenni (pl. vidéken van), akkor levélben is elintézhető. Hívd fel az anyakönyvvezetőt, valahol elég a telefonos igénylés és küldik, valahol egy levelet kell írni.
Utolsónak:
Vagy 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonatot kérnek vagy apasági elismerő nyilatkozatot.
Igaz, hogy kell a 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat a baba anyakönyvezéséhez. Ha van időd és energiád, akkor érdemes elmenni vidékre érte, de ha bemész a lakhelyed szerinti anyakönyvvezetőhöz, akkor ők is megkérik hivatalból és azért sem kell fizetni, de ehhez idő kell, a posta miatt.
Jó babavárást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!