Szülésnél minden kismamával előfordulnak ezek a balesetek?
Pl:gondolok itt arra,hogy pl vajúdás alatt a nagy fájdalomtól valaki pukizik,vagy pl hány,vagy pl a toló fájásoknál ahogy a baba halad a szülőcsatornán nyomódik ki vele együtt kaki is?!
Szerintem ezek elég cikis dolgok,jó a hányás még nem is,de a puki meg a kaki az szerintem elég ciki.Ott akkor amikor a kismamának van elég baja,mert jönnek a fájások meg nyomja ki a babát akkor lehet,hogy nem ciki,de amikor túl esik az egész szülésen akkor utána nem szégyenlitek el magatokat a szülésznő meg a doki előtt?Vagy pl a párotok előtt is,ha apás szülésről van szó?Mert nekem tuti,hogy nagyon ciki lesz,ha így fogok járni :/
28+4 hkm
Nekem sem volt beöntés, Természetanyánk elintézte a vajúdás alatt az ürülést :)
Szerencsére nem tettem a nyomomat az asztalra, vagy nagyon gyorsan eltakarították a szülésznők :D
De az sem érdekelne, ha igen, nem az a lényeg :)
Hú csajok,nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszát,úgy látom,nem én lennék az első,akivel ez előfordul(na) :D
Így már bátrabban indulok neki a szülésnek és így már nem is izgat annyira,hogy lesz-e kaki vagy sem :) Max még a tolók előtt előre elnézést kérek a szülésznőtől ha esetleg bekövetezik a baleset :D :D
Mindenkinek köszönöm szépen a bíztatást,remélem könnyű szülésem lesz majd :)
Nekem elfelejtettek beöntést adni,pedig külön kértem, mert én is ugyanigy paráztam ettől. Hát, kaki nem lett, viszont egy pukira emlékszem, de senki nem tette szóvá. Ezek olyan dolgok, amiken nem fog senki kiakadni, hidd el. Bár tudom milyen ezen kattogni,én is ezt tettem szülés elötti napokban :)
Amikor meg kint volt a baba, nem szégyelltem magam egyáltalán, hanem rettenetesen büszke voltam, hogy megcsináltam, ugyanis 2szer is visszarántotta a gyereket a köldökzsinór, és több mint egy óra volt a kitolás,már azt hittem meghalok.
Ja és hányni is hánytam a kétperces fájásoknál, az utolsó másodpercben tették elém a vesetálat.. Na ezen viszont nevetett a párom, mert mikor kértük, hirtelen nem találtak tiszta vesetálat :)
Kedves 24-es :
képzeld az én férjem is tudja,hogy általában azért járok a wc-re mert vagy pisilek vagy kakilok..csak nem vele szoktam járni a wc-re hanem egyedül,és azért nem mindegy,hogy éppen a wc-ben pottyantod bele ahol csak te vagy egyedül,vagy mindenki szeme láttára mások orra alá :/
Én kaptam beöntést, de szerintem nekem is jött valami más is a tolófájások alatt, mert egyszer nagyon elkezdett törölgetni a szülésznő, meg cserélgették ezerrel a lepedőket. Erre tippelek. De ezen csak utólag gondolkodtam, mert a nyomások között se időm, se erőm nem volt azzal foglalkozni, hogy rákérdezzek mi történik.
EGyébként meg, szülés közben a kitolásnál a tolófájásnál pontosan úgy kell nyomni, és akkor nyomsz jól, hogyha úgy nyomsz, mintha kakilnál!! Mivel ha jól csinálod a nyomást akkor ettől a nyomástól nyílik a végbél is, és bizony nem tudod kontollálni, hogy onnan is jön valami... NEm lehet egyszerre nyomni is és visszatartani is.
Nekem mindig mondta a doki nyomásnál, hogy jól csinálja, látom a fenekén... bocsi ha gusztustalan volt. :)
Szóval ne igzulj emiatt, természtes, és még csak szóvá se hozza a doki se a szülésznő- letörölnek és mintha mi sem történt volna.
és szerintem abban a helyzetben, ha ezt még a párod is látja és cikinek tartja... hát csinája utánad- majd megváltozik a véleménye.
Nekem bent volt férjem szülésnél, tőle kérdeztem utólag, hogy mi votl az a nagy törlés szülés közben, és ő nem is vette észre. MOndjuk a fejemnél állt, nem látott oda le, én meg ilyen félig ülő pózban szültem, szóval konkrétan a fenekem alá nem látott be. De mondom- ha az is történt velem, már el is tüntették, mire észrevette volna akárki is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!