Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Aki először komplikációk...

Aki először komplikációk miatt császárral szült, a másodikat szülheti még simán?

Figyelt kérdés

Az első babát túlhordtam 6 nappal, viszont megindult magától a szülés. 12 órás vajúdás után is csak két ujjnyira voltam nyitva és közbe a baba belekakilt a magzatvízbe, így úgy döntött az orvosom, hogy visznek a műtőbe és kiveszi a babát. Akkor derült ki, hogy a köldökzsinór is a nyakán volt kétszer is.

Most 7 hetes terhes vagyok, a dokival még nem beszéltünk erről, de lehet, hogy ha az elsőnél ennyi gond volt, akkor úgy dönt, hogy programozott császár lesz, vagy szülhetek spontán is? Volt valaki ilyen vagy hasonló helyzetben?

2013. febr. 12. 14:36
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Persze! Semmi gáz! És tegeződjünk, itt én is sokszor kérdező vagyok (szeretnénk babát és néha rossz, hogy még nem jött össze, ezért gyakran itt kesergek):).
2013. febr. 25. 19:30
 22/27 A kérdező kommentje:

Kedves Barna!

Én is tudom, hogy sok előnye van a természetes szülésnek, de hidd el a császárnak is. Én elég gyorsan felépültem belőle, itthon meg aztán végképp pikk pakk gyógyultam. És a szexuális életemmel sincs baj.

De leírnám, hogy a zárójelentésemre mi van írva (2 évvel ezelőtti)

Part.mat.grav.s.41

Terminustullépés 6 nap

Köldökzsinór 2X a nyakon

Meconiumos magzatvíz

Oligohydramnion

Magas egyenes állás (positio eccioitosacralis

Tudom mit jelentenek, és sokszor kétségbeejtő, hogy mindezekkel együtt hagytak vajúdni 12 órát. Kész szerencse, hogy nem kapott a baba fertőzés. És most kicsit félek ettől, hogy mi lesz ha megint hasonló történik a második babával és esetleg későn kapcsol a doki. És persze jó lett volna természetes úton szülni, de hiába kaptam oxitocint már nem is tudom mekkora dózisba mégsem tágultam 2 ujjnyinál többre. És a fájásaim is össze vissza voltak, volt, hogy negyed óráig nem volt fájás sem, előtte meg 4-5 percesek voltak.

Mi a véleményed? Ezek után is ragaszkodjak ahhoz, hogy igen, az a jó ha természetes úton születik a második babám, vagy beszéljem meg az orvosommal, hogy hajtson végre császármetszést, mert aggódom, hogy ugyanez bekövetkezik?

Egyébként holnap megyek az orvoshoz.

2013. febr. 26. 15:28
 23/27 A kérdező kommentje:
Jaj, és azt elfelejtettem írni, hogy nekem a tejem is beindult rögtön, mert ahogy kitoltak a műtőből rátették a mellemre a babát és szegénynek olyan sok tej ment a szájába, hogy alig bírta nyelni. Szokták mondani, hogy a spontán szülőknek hamarabb beindul a tej, nekem így is beindult, de lehet azért, mert fél napot vajúdtam már előtte. Úgyhogy már másnap 80-90 grammokat szopizott a lányom, én meg boldog voltam.
2013. febr. 26. 15:33
 24/27 anonim ***** válasza:

Sajnos a köldöozsinór sokszor tekeredik a baba nyakára, de ez nem jelent egyértelmű császármetszés indikációt, én már vezetettem szülést, úgy hogy a babócán rajta volt a zsinór és nem lett semmi baja, a szívhang rendben volt. Nálad sem csak emiatt lett császár, hanem a fájásgyengeség, a zöld víz és a szívhang rendellenesség miatt.

Sajnos ezt tényleg nem lehet 5 perc alatt eldönteni.

A meconiumos magzatvíz sem jelent önmagában indikációt, sőt ebben az esetben jobb spontán szülés, mert a hüvely nyomó hatása kipréseli a baba tüdejéből a kitolás során (a császáros baócáknak mindig több folyadék van emiatt a tüdejében).

A Te esetedben ez a 3 (fájásgyengeség, zöld víz, nyakra scavarodott zsinór)tényező együttesen indikálta a császárt, és lehet a 12 óra sok egy kicsit, de sajna sokszor nem lehet egy fél óra alatt eldönteni, hogy mi legyen.

Én továbbra is a spontán szülés mellett vagyok, de ha félsz tőle, és inkább a megszokott módot választanád, tedd, ami jól esik. Itt az a lényeg, hogy Te jól érezd magad.(A babónak mindenképp világra kell jönni:)))

2013. febr. 26. 17:01
 25/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm, aranyos vagy, hogy leírtad a véleményed! Ma megyek az orvoshoz, kikérem az ő véleményét is, aztán majd mérlegelek. Egyik barátnőm is ugyanennyi különbséggel szülte mindkét babát, az elsőnél csak fájásgyengeség volt, megcsászározta, a másodikat már alapból császározta ugyanez a doki, mivel az elsőnél sem történt semmi még indítás után sem. A másodikat nem is indították, programozott császár volt.

Egy másik barátnőmnek szintén zöld volt a magzatvíz, viszont spontán szült és valami fertőzést kapott a baba, így nem is adták neki oda, fel kellett járnia a gyerekosztályra. Emiatt a szoptatás sem ment neki és már 4 éves a kislány de állandóan beteg. Nehéz ezt biztos az orvosnak is eldönteni, de ebben az esetben nem lett volna jobb mégis a császármetszés? Értem én, hogy ha megy természetes módon akkor az a jó irány, meg persze nem biztos, hogy azért beteg a kislány mindig mert sose kapott anyatejet, de ők is azt mondták, hogy inkább vették volna ki császármetszéssel a babát, minthogy fertőzést kapjon.

2013. febr. 27. 12:53
 26/27 anonim ***** válasza:

Szerintem a babóca nem attól kapott fertőzést, hogy spontán megszületett, ahogy írtam a hüvelyi úton szülötteknél ez ritkább, mint a császáros babáknál.

A meconiumos magzatvízzel amúgy is regeteg szakirodalom foglalkozik. A jelenleg legújabb tudományos infó az, hogy nincs prognosztikai értéke, tehát nem befolyásolja a baba állapotát.

Az is biztos, hogy a császár egy nagyon jó találmány, rengeteg életet lehet vele megmenteni, vagy nagyon sok sorson könnyíteni.

Tuti, ha én kerülnék szülőszobára természetes úton szeretnék szülni és minden rendben menne (még ha meconiumos is lenne a víz) nagyon örülnék, ha sikerülne megszülnöm simán,

DE! ha kb. a légy rápukizna a CTG-re és olyat látnék, ami nem odaillő, szólnék, hogy csináljanak vm.-t.

Ezért mondom, hogy azt kell tenni, ami jó esik. 9 várandós hónap után senkinek nem szabad csúnyán nézni, ha Te inkább szeretnéd a császárt.

Egészségügyi szempontból én a természet híve vagyok, de nem fogom azt mondani, hogy tűzbe megyek érte, mert bármikor lehet olyan dolog, hogy kérni fogom a császárt.

2013. febr. 27. 16:31
 27/27 A kérdező kommentje:

A barátnőméknek azt mondták, hogy a magzatvíz miatt kapott fertőzés a baba, nekik ezt mondta az orvos. A vajúdás során többször vizsgálta az orvos és már akkor látta, hogy zöld a magzatvíz, de akkor ahogy te is írtad csak ez nem indokolja azt, hogy megcsászározzák. Nyilván nálam több negatív tényező is volt, most már értem.

Tegnap végül az orvosnál csak annyira került szóba a szülés, hogy megkérdeztem hogy s mint fog történni, de csak annyit mondott, hogy ráérünk még ezt megbeszélni. Végül is ráérünk, van még idő októberig. :-) Addig én is át tudom gondolni, a férjem egyébként szorgalmazná, hogy ismét császárral szüljek, mert benn volt velem végig míg vajúdtam és azt mondta ne csináljam ezt végig megint, mert olyan fölösleges volt. Miután meglett a baba mondta a szülésznőm is, hogy ez azért jót tett a baba tüdejének, hogy voltak fájásaim.

Na ez még a jövő zenéje, most azon izgulok egyelőre, hogy minden rendben legyen ezzel a terhességemmel is.

Köszönöm a válaszokat!

2013. febr. 28. 12:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!