Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ez új divat? Mostanában egyre...

Ez új divat? Mostanában egyre több fiatal (19-24 év közötti) lány ismerősöm megy el szülni, meg gyereket akarnak. Most ez kezd újra divatba jönni?

Figyelt kérdés
de tényleg.. Én ezt látom a velem egyidős vagy nálam fiatalabb lány ismerőseimen hogy egyre fiatalabban (19-24 évesen) már szülnek, gyereket akarnak, bár legtöbbnek talán 1-2 éves kapcsolata lehet, össze se házasodtak (még. Vagy csak ezt a régi hagyományokat akarják újra divatba hozni? mert régen volt jellemző hogy 17-20on évesen szültek inkább...

2013. febr. 12. 12:46
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
100%
Én 19 évesen ismerkedtem meg a párommal, 22 évesen teherbe estem és szültem. Személy szerint imádok fiatal anyuka lenni:)
2013. febr. 19. 13:08
 32/54 A kérdező kommentje:

Huh, hát Én sose akartam fiatalon anyuka lenni..

Utolsó elöttinek meg: Itt ahol élek itt van egy nő, aki a 2. v 3. hapsijának szülte a 10. vagy 11. gyereket, assze a nő most 41 éves, de magyar... csak neki büdös a munka..... persze hogy "jól" élnek, az előző pasijai fizetik a gyt.-t, ingyen tk suliban a gyerekeknek, stb... Ja és a nő magyar... állitólag sose dolgozott vagy ha igen csak annyit h GYEDet is kapjon

2013. febr. 19. 16:22
 33/54 anonim ***** válasza:
95%

Kérdező, te úgy hivatkozol az ismeretségi körödben lévő néhány ember életére, mint ha ez az ország összes nőjére, és fiatal anyukájára igaz lenne. Ennyi közhelyes hülyeséget már rég olvastam egy kérdés kapcsán, mint amit te itt összehordtál.

Úgy gondolom, hogy bízd már rá mindenkire, mikor, kitől miért akar gyereket. "Divatba jönni" egyébként a csőnadrág, vagy az egyrészes fürdőruha tud kedveském, nem a gyerek... Gyereket az ember nem "divatból" szül, hanem azért, mert úgy érzi, hogy lehet nélküle élni, csak nem érdemes. Bár ahogy olvastam a hozzászólásaidat, úgy látom, ez a szempont nálad fel sem merül...

2013. márc. 1. 22:21
 34/54 anonim ***** válasza:
Én 16 éves koromban ismerkedtem meg a párommal és 21 évesen szültem neki. Szerettük egymást, megbíztunk egymásban, erős volt a kapcsolat és az anyagi hátterünk is megvolt, mire kellett volna várnunk?
2013. márc. 1. 22:27
 35/54 anonim ***** válasza:
100%
Szia szerintem is kezd ujra divatba jonni .en ismerosom kozott is rengeteg ilyen van .es amugy enis ebbe a csoportba tartozok.23eves leszek iden : 21evesen szuletett egy kislanyom ,es most fog aprilisba megint egy szuletni :) -mindket tervezett baba. de ehez az is kell hogy olyan beallitsaguak legyetek mindketten a parotokkal. mi pl utaljuk a discokat stb...jol elvagyunk itthon oregessen :) kulon elunk a szuloktol ,nemvarunk senkitol segitseget. ja es mi sem vagyunk osszehazasodva, mert ha mar egyszer eskuvo akkor valami szepet akarunk ,nem nagyot de szepet, es bizony az eskuvo nem olcso dolog .meg egy kis eskuvo sem sajnos.most masra kell a penz...
2013. márc. 2. 18:15
 36/54 anonim ***** válasza:
73%
Ez a normális,nem az utolsó kiöregedett petesejteket nyüstölni....
2013. ápr. 22. 21:43
 37/54 anonim ***** válasza:
kedves kérdezö, mindenki maga dönti el hogy hány évesen szeretne gyereket vállalni, minden esetben vannak elönyök is és hátrányok is, nem a kor dönti el hogy kiböl válik jó és gondoskodó anyuka, van aki 32 éves és lesz*rja a gyerekét, van aki 20 de törödik, gondoskodik és szereti a gyerekét, szóval mindenki máskor érik meg az anyaságra! A házasságról meg annyit hogy egy 15-20 éves házasság is éppen úgy tönkremehet, mint egy-két éves kapcsolat, attól hogy gyürü van valaki kezén nem azt jelenti hogy biztositék, hogy sosem marad egyedül! Az anyagi körülmények az egy másik téma, jól megkell fontólni, hogy mikor van itt az idö a gyerekvállalásra, mert sajnos nem elég az anyai érettség hozzá, ha nincs megfelelö körülmény, és nem elég önmagában az anyagi biztonság sem hogyha valaki még nem érett rá, a kettöt összekell hangólni ! így lenne a helyes! Sajnos nem mindenkinek így "sikerül" , én például, most 40 hetes boldog kismama vagyok, és 22 éves, dolgoztam 2 évig külföldön élünk, másfél éve házasok vagyunk, tervezett baba, férjemnek stabil munkahelye van, nem vagyunk gazdagok, de simán jut mindenre ami kell, és a legfontosabb MINDEKETTEN AKARTUK A GYEREKET ÉS NAGYON BOLDOGOK VAGYUNK, férjem 24 éves, szóval csak azt szeretném kifejteni, hogy nem minden fital anyuka , pár , házastárs, "éretlen " a szülöi szerepre, és nem mindenkinek "véletlen " csúszik be a gyerek, és nem is minden fiatla anyuka azért vállal gyereket mert "nem akar dolgozni" (persze biztosan van ilyen is) de van aki érett rá hogy szülö legyen, és anyagiak is megfelelnek a gyerekvállásra, mindenki másképp vélkedik, kell egy bizonyos anyagi biztonság is az igaz, de azt sem szabad elfeledni hogy az idö visszafordíthatatlan és a család fontosabb mint a karrier és a pénz! Mert a karrier és a pénz csak addig boldogít ameddig fiatal vagy, de ha benne leszel a korban akkor döbbensz rá hogy mit veszítettél, és lehet már túl késö másképp csinálni ! Senkit sem szabad ismeretlenül elitélni, én örülök hogy egyre több fiatal nö vállal gyereket (persze itt nem 14-18-ig gondolok hanem 19-töl arrafele, ha van rá lehetöség, és vágyik az anyaságra miért ne?! Az apuka, meg bármikor leléphet, de egy gyermek mindent megér szerintem!!!
2013. ápr. 23. 12:13
 38/54 anonim ***** válasza:
63%
És te ennyire unatkozol, hogy nincs más dolgod, mint értelmetlen kérdéseket feltenni és mindenkiről véleményt alkotni? Hát ki vagy te? Eléggé felszínes egy ember lehetsz már ne haragudj, miért nem a saját dolgoddal foglalkozol? Ja... hogy nincsenek saját dolgaid??! Nyilván akkor nem itt lennél és nem reklámozgatnád magad, hogy mennyire "érett" a gondolkodásod és milyen szuper csaj vagy..
2013. ápr. 23. 13:51
 39/54 anonim ***** válasza:

24 eves vagyok. 2 kisfiunk van a ferjemmel akivel immaron 5 eves hazasok leszunk nyaron. A nagy 4 eves lesz juliusba, a kicsi 7 honapos vagyis 20 es 23 evesen szultem.(Ferjem 8 evvel idosebb nalam)

Nem mondom,hogy igy terveztuk, az elso gyermekunk nem tervezett baba volt viszont mikor kiderult ,hogy terhes vagyok nem volt kerdes,hogy megtartsuk-e. A kicsi viszont tervezett baba.

Rendezett anyagi helyzetunk van, kulon elunk (es eltunk mindig is) a csaladjainktol (kulfoldon elunk) es soha senkitol nem kaptunk sem anyagi sem semmi egyeb segitseget (gyerekeink szuletese utan nem volt segitsegem).

Szoval az eletkor nem mervado. Nagyon elegem van abbol,hogy sokan elitelik a fiatal anyukakat. Igen,tobbseguk nem stabil kapcsolatba es anyagi helyzetbe szul de ez nem mindenkire igaz, nem szeretem ha altalanositanak.

Szeretek fiatal anyuka lenni. Igaz,hogy sokat magyarazkodok mert sokan nem hiszik el,hogy en vagyok a gyerekeink anyukaja mert nem eleg,hogy fiatal vagyok,baba arcom van :)

2013. ápr. 24. 05:54
 40/54 anonim ***** válasza:
Ja es amikor 2 eves lett a nagyfiam babysittelest vallaltam. Szoval nekem nem budos a munka sem ....
2013. ápr. 24. 05:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!