Ez új divat? Mostanában egyre több fiatal (19-24 év közötti) lány ismerősöm megy el szülni, meg gyereket akarnak. Most ez kezd újra divatba jönni?
Én 32 évesen szültem, és a férjem is meg én is folyton azt mondogatjuk, hogy miért nem 6-8 évvel hamarabb találkoztunk és alapítottunk családot. Nagyszülők már aránylag idősek, és nem tudnak igazán úgy nagyszülőséget vállalni, mint régen a mi nagyijaink.Szerintem minden nézőpont kérdése. Én is 22-23 évesen kezdtem el "élni", pasizni (7 éves kapcsolat után), ami nem ártott, mégis azt mondom, régebben anyáink idején valahogy jobban működött a fiatalon családalapítás, és kevesebben váltak. Mindenki hasonló anyagiakkal rendelkezett, és nem a "karrier" és az egzisztencia teremtése volt a fő dolog. A pasik is megváltoztak meg mi nők is. Bár az én férjem is meg a régi nagy kapcsolatom is komoly családcentrikus pasi(k), meg kell találni őket. És az is igaz, hogy kevesebb lombik kezelésre lenne szükség, ha nem 30-40 között szülnének a nők. Az én babám sem jött össze természetes úton. ÉS sokkal könnybben veszik az anyaságot, élik át a fiatalabbak, mint mi harmincasok.
Szóval szerintem az ideális kor 25-30 között lenne valahol.
Anyukám 26 évesen szült engem, a hugomat meg 31 évesen.
Én mindig úgy voltam vele, hogy nem akarok ilyen "öregen" szülni, a 26 évest már öregnek tartottam. Aztán úgy hozta a sors, hogy pont 26 voltam, mikor a lányomat szültem, most meg 28 leszek és várjuk a kistesót. 20 éves korom óta dolgozok, tudtam jól, hogy ha gyereket akarok, akkor előtte valamit le is kell tennem az asztalra, hiszen utána már nehezebb lesz. Így munka mellett csináltam két diplomát, két nyelvvizsgát, plusz szakmai kiegészítő dolgokat, pasiztam, buliztam, ittam, cigiztem, majd abbahagytam mindezt, megismertem a férjemet és attól a naptól fogva tudtam, hogy nekem ő kell, tőle szeretnék gyerekeket, vele szeretnék most már maradni örökre.
Nem bánom, hogy nem szültem 20-21 évesen, mert akkor biztos nem itt tartanék anyagilag sem. Meg valahogy meg kell az anyaságra is érni!
De! Az én környezetemben is van sok anyuka, akik 20 év körül szültek, már mondhatni nagyok a gyerekeik, de még szeretne 3. és 4. gyereket is szülni, hogy ne kelljen visszamenni dolgozni, mert nagyon jól elvannak otthon. Ez borzasztó, hova jut így a világ, ezzel a felfogással? És a gyerekeik meg ezt a példát látják.
Tényleg lányok! Ma már nem az van, mint a szüleink, nagyszüleink fiatal korában, hogy gyereknevelés után akárhova felvették az embert dolgozni. Végig kell gondolni, hogy mit csinálsz a 3 év után! Szülsz még egy gyereket? És a negyedik, ötödik gyerek után is szülsz még egyet? És miből tartod majd el, mit veszel nekik Karácsonyra ha még kajára se futja!
Ésszel kéne gondolkozni és előre!
Ne haragudj de szerintem mindenki máskor érik meg az anyaságra!
Van aki 20 évesen jó anya lesz és van 30 éves aki meg rossz anya lesz.
Én 22 éves vagyok és nem érzem azt hogy nekem nem való gyermek mert nagyon vágytam rá!
Mi a párommal 2 éve vagyok együtt és 18 éves korom óta dolgozom mellett szakmát és most egyetemet végzek.
2 lakásunk van, kocsink, megtakarítás és havi 500 ezer kereset.
Hány férfi van aki 10-20 év után hagyja el a gyermekei annyát vagy nem is tudja az anyuka és csalja a férje?
Így soha nem lehetne gyermeket vállalni.
Én imádom a párom és remélem ő is engem és számomra ami most velünk történik egy csoda!
Nem vagyunk házasok mert akkor szeretnénk esküvőt amikor a pici már tud járni és olyat szeretnék amilyet megálmodtam
Szia! Nem tudom, én abszolút az ellenkezőjét tapasztalom még mindig, biztos függ attól is ki hol él. Én 24 évesen szültem az első gyerekemet (tervezett baba) és meglep, hogy az oviban a csoportjában messzemenően én vagyok a legfiatalabb anyuka a 27 évemmel. Pedig nem 18 évesen szültem, mert akkor érteném, hogy mindenki jó pár évvel idősebb nálam... Mindössze egy nőt ismerek a környezetemben, aki nálam fiatalabban szült, egyébként mindenki később.
Megjegyezném, mi se voltunk házasok, most se vagyunk, nem látok összefüggést, egyetlen egy párt ismerek, akiknél házasságba született az első gyerek. Vannak, akik a második gyerek előtt összeházasodtak és vannak, akik most két gyerek után se. Bevallom : én ennek nem tulajdonítok jelentőséget. A házasság jó dolog, de csak egy papír, amit az ember akármikor felrúghat és megteheti, hogy soha többet nem látja a másikat. Ha gyereket vállal, akkor az nincs így. Összehasonlíthatatlanul nagyobb elköteleződés.
Aki azt írta hogy "a gyes és csp. tök jó megélhetésre" annak kívánom hogy soha ne legyen több jövedelme.Szánalmas.
Cigányéknál lehet hogy 10 gyerek után remek, de egy normális családnak éhen haláshoz is kevés.Csak a rezsi fele több mint a gyes !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!