Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A szülés nagyon fáj?

A szülés nagyon fáj?

Figyelt kérdés
ÉN 17 éves vagyok és teherbeestem.Szeretném megtudni, hogy nagyon fáj-e, hogy milyen érzés.
2013. febr. 8. 15:06
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
35%
Mintha nagy dolgod lenne a vécén! Egyébként nem vészes ki lehet bírni ne görcsölj ezen! És ne foglalkozz a többi hozázá szólóval,hogy minek még neked a gyerek! Boldog babavárást!
2013. febr. 8. 15:08
 2/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, nem érdekel ki mit mond mert ha szeretném a babát mások úgysem tudnak befolyásolni és elbizonytalanítani, hogy megszüljem! És még egyszer köszönöm, hogy te nem mondtad, hogy minek 17 évesen hisz még te is gyerek vagy....
2013. febr. 8. 15:12
 3/27 anonim ***** válasza:
18%
Tényleg olyan ahogy az első írta!:) Csak csöppet jobban fáj.De csodás érzés mikor kicsusszan a baba.:) Gratulálok!:)
2013. febr. 8. 15:16
 4/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Tudom, hogy fájni fog de megéri :)

2013. febr. 8. 15:17
 5/27 wartburg353s ***** válasza:

A szülés annyira nagy élmény, hogy nem is emlékszem a fájdalomra, pedig amúgy már akkor vinnyogok, ha egy szálka megy az ujjamba!

Egyébként egy kedves ismerősöm anyukája is pont 17 éves volt, amikor teherbe esett, és nagyon jó anya lett belőle! Minden jót!

2013. febr. 8. 15:21
 6/27 anonim ***** válasza:
82%

Hát nem tudom, nekem eléggé fájt, nem csak úgy mintha wc-zni kéne, de kibírtam mert még itt vagyok és megérte mert itt van a gyönyörű kisfiam is már velem :))))

Boldog babavárást és könnyű szülést (mikor lesz?)

2013. febr. 8. 15:22
 7/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek! Tényleg nagyon jólesik, hogy ti nem azt mondjátok, hogy milyen hülye meg felelőtlen meg nem bírom majd eltatani.

Szeptamberben :)

2013. febr. 8. 15:26
 8/27 A kérdező kommentje:
És a gátmetszés az nagyonfáj? Adnak érzéstelenítőt vagy anélkül végzik? Azt mindenkinél csinálnak? Vagy ez hogy van?
2013. febr. 8. 15:42
 9/27 anonim ***** válasza:
85%

"Mintha nagy dolgod lenne a vécén!"

Azért nem egészen. Inkább mintha deréktől lefelé szét akarnál szakadni, éget, mar, nyom és iszonyúan görcsöl, és aki azt mondja, hogy nem fáj, az hazudik. Lehet ezt szépíteni, mert a boldogság könnycseppjei elmossák a fájdalom emlékét, de az igazság az, hogy a szülés nagyon fáj. Az anyának is és a babának is. Más kérdés, hogy mire eljutsz majd oda, nagyon fogod várni, és már nem azon gondolkozol, hogy mennyire fog fájni, hanem hogy milyen jó lesz ha megszületik a kicsid, és ezer más kérdés kavarog majd benned, de ne hidd egy percig sem, hogy nem jár iszonyú fájdalmakkal.

Persze, mindenkinek más a fájdalomküszöbe, én vékony nő vagyok és három, közel 4 kilós gyereket hoztam világra egy nyikkanás nélkül.

Az elsőnél kevés emlékem maradt pedig végig nagyon éber voltam, egyáltalán nem voltam fáradt, és a kontrollon elmagyarázta a szülészem, hogy ez úgy működik, hogy amikor elérsz egy bizonyos fokú fájdalomig, akkor az agy pillanatokra kikapcsol, nehogy sokkot kapj, illetve többféle hormon gondoskodik róla, hogy kicsit emelkedettebb állapotban légy a szülés alatt, és a hormonok okozta örömérzés és földöntúli állapot valóban elnyomja benned a rossz emlékeket, már a kórteremben sem fogsz rá emlékezni, de ettől a szülőágyon (vagy ahol szülsz) teljes valójában fogod megélni a fájdalmat.

2013. febr. 8. 15:42
 10/27 anonim ***** válasza:
A gátmetszést ma már megúszhatod ha jó orvosod és szülésznőd van. Egyébként az fáj legkevésbé, én egyet sem éreztem háromból :)
2013. febr. 8. 15:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!