Szülésfelkészítőn mondták, hogy évente kb.3 baba hal meg a kórházukban hirtelen csecsemőhalálban. Barátnőm nagyon fél. Hogy nyugtassam meg?
Jaj, nem tudom miért riogatták szegényt ilyenekkel, nem elég, hogy alapból félnek a szüléstől, még ezzel is traktálják. Hozzátenném, hogy ilyen tanfolyamra nem érdemes menni szerintem, mert úgysem jut eszébe semmi, amit ott mondtak, plusz ott ül az ember majd 3 órát, és pl a császárról egy szót se ejtettek legalábbis nálunk, és nekem az volt.
Nem tudom, hogy bevihet -e egyébként légzésfigyelőt, meg kell kérdezni. Egyébként ugye a baba az anyukákkal van, legalábbis a MÁV-ban úgy volt, ha akarja az anyuka, csak fürdetni viszik el. Nem kell ilyesmire gondolni, az én fiamat újraélesztették, mégsem ijesztgettek ilyenekkel. Csak gratulálni tudok a védőnőnek, aki tartotta a tanfolyamot.
Amikor születem, akkor 5 nap alatt 2 csecsemő halt meg.
Az egyik szülés utáni pillanatokban. Állítólag már szülés közben halott volt. Köldökzsinór volt a nyaka köré tekeredve. Nem tudták megmenteni.
A másik csecsemő rá 3 nappal halt meg légzéselégtelenségben. Ő nem egészségesen született. Egy cigány lánynak volt a gyermeke, akinek ez volt a 7 (!!!!!!!) babája. Közölték vele a hírt, majd lement dohányozni. Egy percig sem rezdült meg.
Abban az 5 napban többet sírtam, mint egész életemben. A csecsemős osztályon szinte az összes anyuka ki volt ettől készülve.
Nem győztek az orvosok és a nővérkék járni hozzánk.
De szerintük ez egy természetes folyamat és sajnos ilyen előfordul.
Egyébként abban a kórházban 5 évvel előtte volt utoljára csecsemőhalál. Akkor is csak 1 és halva született szintén, de ő nem töltötte be a 40. hetet, hanem a 28. hétben született meg. Szóval elég pici volt. :(
Nem mindegy, hogy melyik osztályról beszélünk!
PIC-perinatális intenzív centrumban 26 héttől vannak igencsak fejletlen babák
Újszülött osztályon-ami a szülészeteken van, normál, egészséges terhesség után, időre született babáknak
A méhen belüli elhalást(legyen az nagy terhesség)pedig ebbe nem szabad bele számítani, mert az teljesen más eset!
ÉN még nem hallottam olyan újszülött osztályról, ahol évente 3 kicsi meghal csecsemőhalálban.
Melyik kórházról beszélünk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!