Van a szülésnek olyan "mellékhatása", hogy legközelebb valami miatt nehezebben esel teherbe?
Én sürgősségi császárral szültem, de Ketteske is első próbálkozásra fogant meg, mint Egyeske.
Nálunk nem volt mellékhatás. Pedig Egyeskével jó sokat híztam.. tehát a hormonok sem voltak éppen toppon.
Elm. nincs peteérés szoptatás alatt, mert nincs rendszeres mensi.
De több példát is olvashatsz itt GYK-n, ahol leírják, hogy szoptatták a "nagyot" és teherbe estek.
a prolaktin hormon magasabb a szoptatás miatt, ez sok esetben peteérési rendellenességet okoz, vannak sosem szült nők akik magas prolaktinra kénytelenek gyógyszet szedni mert cikluszavart, meddőséget okoz náluk... persze van akire meg pont nincs ilyen hatással, ha rendszeres a ciklusod akkor lehet hogy te is ilyen vagy. De ha nem jött volna meg egyáltalán, alapozni akkor sem lehetne rá.
(egyébként napi hány alkalommal szoptatsz? csak az érdekesség kedvéért...)
Napi 3-szor, plusz ha éjjel kéri. 16 hónapos. Te is szoptatsz?
Vívódok, hogy most legyen-e kistesó, azaz rajta legyünk-e a témán, vagy várjunk, de remélem nem okoz gondot a szoptatás és remélem minden hormonom rendben van....de amúgy a kérdést azért tettem fel, mert valószínűsítem, hogy januárban megtermékenyültem, de nem, vagy nem jól ágyazódott be és kilökődött... :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!