Szülés utáni vérzésnél tampont is lehet használni, vagy csakis kizárólag betétet? Ha csak betétet, akkor szülést követően mikor alkalmazhatok legközelebb tampont?
A szülés után csak és kizárólag betétet lehet használni, mert a tampon használata mellett nem tud a vér kiürülni, panghat, az meg további betegségek forrása lehet.
A tampon használatáról kérdezd meg az orvosod vagy a szülésznőt, ők biztos tudják.
szülés után csak és kizárólag betét!
nagyon sok vér ürül ilyenkor, gyakran kell cserélni, ezért is. és azért is mert általában sérül a hüvely is, nem túl egészséges és gondolom nem is lehet túl jó érzés oda egy tampont felhelyezni. harmadrészt 6 hétig a méhszáj még nyitva áll a fertőzések előtt, a tampon felett felgyűlő vér és váladék pedig ezek melegágya, arról nem is beszélve, ami baci magával a tamponnal jutna a hüvelybe...
ideális esetben amíg szoptatsz, nem jön meg, így semmit nem kell használnod. szerintem a 6 hét letelte után használhatsz már tampont, ha a doki a kontrollon mindent rendben talál.
Elvileg a következő menzesz alkalmával már használhatsz tampont is. De azért az első 2-3at jobb ha betéttel kibírod, kényelmesebb, feszül a hüvely, nem jó.
Nekem a szülés után 5héttel!!! (kontroll előtt eszedbe se jusson tampont használni!! nyitott méhszáj, apró sérülések a hüvelyben... fertőzés, fájdalom) jött meg, a 4.hétre vége volt a tisztulásnak, a fiam 13hónapos, még kétszer szopizik egy nap, mégis havonta 28-30napra megjött, most újra babás vagyok 18hetes:D
A szoptatás nem biztos, hogy nem hozza meg a menzit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!