Akinek indították a szülést, mesélne róla, hogy hogyan zajlott, milyen volt?
Nekem 41+0 indította az orvos, előtte már egy hetet bent feküdtem a teminusúllépés miatt, és a 30. héttől 1 ujjnyira volt nyitva a méhszáj.
Előző este már be kellett mennem a szülőszobára, tettek fel egy méhszájérlelő kúpot.
Hajnali 5 körül kaptam hashajtó kúpot, ekkor már nagyon pici, de rendszertelen fájásaim voltak.
Fél 8-kor az orvosom megcsinálta a burokrepesztést, ettől 5 perces fájásaim lettek, de még simán nevetgéltem, beszélgettem.
Mivel nem erősödtek a fájások, fél 10-kor oxit kötöttek be. Ettől kb. 10 percre az addigi fájások is leálltak, de utána rögtön jöttek a kemény 2 percesek. Na, ekkor már elmúlt a röhöghetnékem. 11 körül már szinte szünet nélküli összefüggő fájásaim voltak, és 3 ujjnyira ki is voltam tágulva.
Fél 12 körül már jöttek is a tolofájások. Nem emlékszem pontosan, de úgy 8-10 nyomásra megszületett 11.50-kor a kislányom, 4240 gr és 54 cm-rel.
Nagyon féltem az indítás miatt, de nagyon jól alakult minden, az orvosom teljesen profin csinált mindent. És igazából 2 óra volt kemény.
Úgy tűnik, hogy indítani kell nálad, kedves kérdező?
Igen, eddig úgy néz ki, lehet, hogy már holnap (ha az éjjel nem indul be), vagy ha úgy ítéli meg a helyzetet, akkor még nagyon max. 1-2 napot vár az indítással. Holnap reggel eldől...
Köszönöm, hogy leírtad! :) Így nem hangzik annyira szörnyűnek, én is félek tőle, főleg attól, hogy császár lesz a vége.
Első vagyok! Ne izgulj, fejben nagyon erősen készülj arra, hogy simán szeretnéd, ha megszületne a babád. És ha végül mégis császár lenne a vége, akkor sincs semmi probléma, az a lényeg, hogy mindketten rendben legyetek.
Nagyon drukkolok Nektek és sok örömet kívánok!
(Ha majd lesz a babóca mellett időd, írd meg, akár priviben is, hogy vagytok)
Végülis indították (volna másnap),oxiterhelésen voltam és elfolyt a vizem. Dokit idézem: "a baba döntött,jönni akar :D". Az első 2 óra majdhogynem szuper volt,zúztam a csomagomért lábaim között egy 15 centi vastag gézköteggel,hogy ne csurogjon a vizem és a folyosót ne áztassam el,délelőtti teltház,vissza,kaptam beöntést. Amikor ültem a WC-n már fájogattam,de annyira örültem,hogy végre elkezdődött,hogy nem is figyeltem rá. Letusoltam,kiélveztem,soha ilyen jót nem tusoltam,állítom :D aztán vissza oxira és egyre rosszabb lett. Kezemben a kanüllel,vagy mi a neve,hozzá láncolva a géphez,amiből adagolták a szert,hú... Sétálgattam azzal a gurulós kis kocsival,amin volt a gép,labdán ültem,még nevetni is tudtam,a párommal beszélgettem :) kezdődött minden 10kor,fél1kor már 3 perces fájásaim voltak,éppenhogy elmúlt az egyik,jött a következő... Az elején szinte csak az órát néztem,a doki mindig óránként jött és nézte,hogy hol tart a tágulás,kézzel tágított. Na,ezt az érzést még az ellenségemnek sem. Végig az járt a fejemben,hogy soha többet nem akarok gyereket,hogy ez mennyire fáj,ebbe én belehalok... De nem sikítottam,nem kiabáltam,szót fogadtam és lélegeztem,ahogy kellett. Egyszer káromkodtam,de azt csak a párom hallotta és rám is szólt :D az is elég sz.r volt,hogy jöttek a toló fájások,de még nem voltam teljesen kitágulva,nem nyomhattam. Végül "6 óra 12" perc alatt megszületett a kisfiam,3.nyomásra (vagy préselésre,mert a doki rámhasalt),3870 grammal és 54 cm-rel. Nagyon sok vért vesztettem és nagyon megszenvedtem a szülést (nem volt fájdalomcsillapítás,tágulást segítő koktél viszont igen),mégis bármikor újra csinálnám és remélem fogom is. Fájt,de tényleg igaz,amit mondanak (amit én akkora közhelynek tartottam,mondván nehogy már elfelejted azt a hatalmas fájdalmat egy pillanat alatt,mikor előtte jött ki egy kisember belőled). Én a legjobban attól féltem,hogy amikor bújik ki a kis feje az mennyire feszíteni fog és a gátmetszéstől. Előbbit alig éreztem,csak arra koncentráltam,hogy nyomjak,utóbbiból pedig két kis csípést. Ne aggódj,minden rendben lesz,túléled és lesz egy gyönyörű kisbabád!!! :)
Könnyű szülést Neked és sok örömöt a babával!
40+3-nál indítottak, semmi fájásom nem volt, a méhszájam teljesen zárt.
Reggel a megbeszélt időpontban becuccoltunk, felvétel, adminisztráció, szülőszoba elfoglalás, beöntés, borotválás, zuhany ... 8-kor a doki burkot repesztett, oxitocint beindították, EDA-t bekötötték. 12.45-re eltűnt a méhszáj, kezdtük a kitolást, 13.13-kor megszületett a Fiam :-)
Nálam semmi előre befektetés nem volt, oxitocin próba sem ... Gondolom, ez orvos-ill. kórházfüggő. (A Bajcsyban szültem.)
Szép szülést és boldog babázást Neked!
Nagyon szépen köszönöm mindannyiótoknak, hogy írtatok! Igazán hasznosak a történeteitek! Azt hiszem, kezdek parázni :) Eddig olyan távolinak tűnt a szülés, hát most lehet, hogy egy karnyújtásnyire van már csak. Mindenképp próbálok pozitív lenni a végsőkig, bár nem a fájdalomtűrésemről vagyok híres :( Azért remélem túlélem :)))
Kedves 1. válaszolóm, mindenképp jelentkezem majd :) Ha csak napok múlva, akkor bentragadtam a kórházban holnap :)
nekem inditott volt . de kezdem a legelején hogy el volt számolva a terhesség a baba 2 héttel fiatalabb volt és ezt hiába mondtama dokinak.
kiirt napon e kelett feküdnöm másnap nst Uh magzatvizvizsgálat és oxitocin és ezt játszottuk 2 hétig...
majd megunták mert semmi hatással nem birt a szülésre
magztaburokrepezstés és onnan számitva 4 órán belül meglett a lányom. Most ugyanigy vagyok. legalább 1 héttel el van számolva a baba most járom körül hogy nem fekszek be nem kérek inditozást majd ha magátol megindul a szülés na akkor bemegyek max 1 héten belül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!