Akiknek indították a szülést, elmesélnétek a történeteteket? Szerintetek az könnyebben tud tágulni, akinek már a külső és középső méhszája nyitva van és rövidül a méhnyak is?
Nekem indították mindkettőt, mindkettő sima, hüvelyi szülés volt.
Az elsőnél túlhordtam, elfolyt a magzatvíz, de fájásaim nem voltak. Vártak 12 órát, majd oxitocint kötöttek be, rá 20 percre már erős fájásaim voltak, az oxi bekötésétől számított 3 órán belül megvolt a baba.
A másodiknál terhességi toxikózis miatt bent feküdtem, az nst rossz szívhangot mutatott, ezért mondták, hogy 5 perc múlva találkozunk a szülőszobán, burkot repesztenek, indítanak. 38 hetes voltam. A burokrepesztéstől semmi nem történt, vártak 2 órát, sehol egy fájás, majd jött megint az oxi, 1,5 órával később a pocakomon pihent a fiunk. Minkettőnél 1-1 ujjnyira nyitva voltam, megrövidült méhnyak, koponya beilleszkedve.
könnyű szülést!
Köszönöm! Remélem nekem is sikerül természetes úton szülnöm így is, hogy még nincs nyitva a belső méhszájam...
Várok még válaszokat, írjatok légyszi!!!!
40+3-nál indítottak úgy, hogy semmi fájásom nem volt, a méhszájam pedig 3000.
Reggel 8-kor burokrepesztés, oxitocin, EDA, 12.45-re eltűnt a méhszáj, kezdtük a kitolást, 13.13-kor pedig megszületett a Kisfiam kb. 5 nyomás után.
Első baba, szerintem gyors volt és mindenekelőtt csodálatos élmény :-) Imádtam az EDA hatását :-)
Ikrekkel, 39+6-ra szültem, oxival indítottak, kereken 9 ra múlva lettek meg a babák. Nekem 2222-es volt a méhszájam, amikor bekötötték az oxit. A végén hatalmas adagban kaptam már, de sikerült természetes úton megszülni őket. Nem tágultam gyorsan, mint azt írtam, 9 óra volt kitolással együtt, más meg tényleg oxival 3-4 óra alatt "megvan", plussz a dokim még kézzel is tágított mindig, de a babáim bírták így nem kellett császározni.
Beszélgess a bébiddel még péntekig, én volt,hogy csak rájuk gondoltam és magamban elmondtam, mi is fog történni, mert én is féltem,hogy nem fogják esetleg bírni és mondjuk vlamelyiknek leesik a szívhang stb...és vinni kell császározni. De felkészültünk rá, talán segített:)
Hát már mi is kipróbáltunk mindent, sexet is, jelzem az sem vált be. Ma is azt mondta a doki a vizsgálat után, hogy be van betonozva a gyerkőcünk...
Pénteken befektetnek így is, úgy is. Holnap még egy NST, aztán majd meglátjuk. Köszi a válaszokat!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!