Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi szóltok a szülészorvosom...

Mi szóltok a szülészorvosom eljárásához?

Figyelt kérdés
Holnapra vagyok kiírva. Az orvosom azt mondta, h ha pár napon belül nem indul el a szülés, akkor jövő héten repeszt (persze pont akkorra rendelt be, amikor ő ügyeletes a kórházban...... ). Szerintem ez teljesen indokolatlan eljárás (nincs komplikáció, minden a legnagyobb rendben van.), pláne úgy, hogy a szüléssel együtt több, mint 300 ezret fog lefejni le rólunk. Eléggé ellentmondás nem tűrő hangnemben közölte, h menjek be. Nem mertem vele vitatkozni.... Kellett volna? Szült itt valaki így? Nekem egy ismerősöm ismerőse... szóval nem tudom, hogy elhiggyem-e amiket onnan halottam. Ő azt monda, hogy sokkal rosszabb így .
2013. jan. 24. 17:31
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Kicsit fura azt olvasni, hogy 300 ezret fog lefeni rólatok. Ti választottátok, nem kötelező fizetni, főleg nem ennyit.

Szerintem örülj, hogy törődik veled. Ha ő a saját szakmai tapasztalatával így látja jobbnak, én elhinném neki, laikusként. Még az is lehet, hogy minden simán fog menni.

Minden jót nektek!

2013. jan. 25. 12:27
 22/27 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező engem az érdekelne,hogy miért gondolod,hogy az orvosod rosszat akar neked vagy a babádnak?

Olvastam a be linkelt történetet is és értem én,hogy van akinek nagyon fontos,hogy magától induljon be a szülés de úgy írtok az orvosokról mintha véres kezű pszichopaták lennének akik direkt azért akarnak szülést indítani,hogy kitoljanak a babával és a mamával.Én biztos,hogy nem vitatkoznék az orvossal hisz ez az ő dolga,hogy mérlegeljen mennyire vagyunk veszélyben.Elvégre azért járok hozzá.Erre azért kíváncsi lennék miért van így.Vagy azért ez a bizonytalanság mert azt gondolod,hogy azért akar indítani és akkor mikor ő ügyeletes mert még azért is meg akarja kapni a pénzét?Én nem mernék kockáztatni akár dacból akár meggyőződésből sem.Én úgy érzem nekem az orvosom nem ellenségem.

2013. jan. 25. 14:28
 23/27 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, elmondom, az én két fiam hogy született, ebből is lehet következtetni sokmindenre.

Az elsőt túlhordtam, már a 42. hetet is betöltöttem, és csak vártak és vártak, mert minden eredményem rendben volt. Az orvos azt mondta, lehet, hogy rossz a menszesz szerinti számítás, később történt a teherbeesés, valójában még nem is vagyok 42 hetes. Végül már a 43. hét vége felé jártam, mikor megindult a szülés. A kisfiam 3,85-tel született, nagy baba volt, erősen túlhordott állapotban. A méhlepény igen elöregedett és töredezett állapotban jött ki, ezért még jól meg is kapartak, hogy kijött-e minden.Ezek után még jól be is lázasodtam szülés után, és örülhetünk, hogy ennyivel mi megúsztuk.

A második gyermekemet már másik kórházban másik orvosnál szültem, aki kerek perec kijelentette, hogy ők a 41. hét után megindítják a szülést, náluk a kórházban ez a protokoll. Így is volt, betöltöttem a 41. hetet és nov. 2-án indította az orvos, igazából nov. 1-én bent volt ügyeletben, akkor akarta, de én mondtam, hogy ne legyen már mindenszentek a születésnapja, nevetett, és megvárta a másnapot. Lényegesen jobban fájt az indított szülés, de úgy voltam vele, első a baba biztonsága, nehogy valami baja legyen a túlhordás miatt, a fájdalmat meg el lehet felejteni.

Ha még egyszer szülnék, az utóbbi megoldást választanám újból.

Szerintem bízz nyugodtan az orvosodban!

2013. jan. 25. 14:49
 24/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm lányok az infókat. Most már lehiggadva belátom, hogy igazatok van. Akkor nekem teljesen az volt a benyomásom, hogy azért hív be, mert neki így egyszerűbb és nem akar befáradni a pihenőnapján.
2013. jan. 25. 17:34
 25/27 anonim ***** válasza:

De szuper:)Milyen jó lehet tudni,hogy nem sokára meglesz a pici:)

33hkm

2013. jan. 25. 17:49
 26/27 anonim ***** válasza:
Gondolom, ha megindulna mondjuk ma, vagy holnap a szülés magától, akkor bemenne. De ha már indítani kell, akkor nyilván olynakor teszi, amikor ott van. Nekem programozott császárom volt, aminek valóban megvolt az oka. Természetes, hogy olyankorra tették a műtétet, amikor az orvosom amúgy is dolgozott. A többi kismamájához akár éjjel is bejött amikor megindult a szülésük.
2013. jan. 25. 17:50
 27/27 anonim ***** válasza:
Még valami: örülj hogy az ügyeleti napjára hívott be. Gondolj bele, ha ügyi után kéne neki visszamenni rögtön másnap, kevés alvás után, mennyire lehet a topon?
2013. jan. 25. 18:54
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!