Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Honnan fogom tudni hogy itt...

Honnan fogom tudni hogy itt az idő?

Figyelt kérdés
első gyermekemet várom 37 hetes és 3 napos kismama vagyok. A szüléstől egyáltalán nem félek, viszont aggaszt, hogy nem tudom majd felismerni a jeleket mikor itt az idő, csak majd hirtelen mikor elfolyik a magzatvíz. Miből ismerem fel a jósló fájásokat?
2013. jan. 21. 17:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ha érzel fájásokat, akkor menj el zuhanyozni. Kellemes, langyos, hosszú zuhanyra :) Ha csak jóslófájások, akkor a zuhany után enyhülnek, elmúlnak, ha igaziak, akkor rendszereződnek, esetleg sűrűsödnek, erősödhetnek is.
2013. jan. 21. 17:43
 2/12 anonim ***** válasza:

:) Én nem félek attól, hogy nem ismerem fel a jeleket majd, nekem is első baba, de szerintem eltéveszteni nem lehet majd. Inkább engem az "idegesít", hogy nem tudom, MIKOR fog beindulni a szülés. A magzatvíz minden megelőző jóslófájás, fájás nélkül elfolyhat, nem feltétlen lesz annak bármi előjele. A fájások pedig rendszeresek, egyre sűrűbben jelentkeznek majd. Amíg csak jóslófájás, addig nem rendszeres, illetve meleg zuhanyt véve elmúlik. Nekem szokott görcsölgetni a hasam, ez is jóslófájás, de soha nincs benne rendszer, nem ismétlődik x percenként.

További boldog babavárást :)

39+3 hetes kismama

2013. jan. 21. 17:51
 3/12 anonim ***** válasza:
A fájásokat fel fogod ismerni, hidd el, semmivel sem lehet összekeverni. Ha meg a szülésed burokrepedéssel (magzatvíz elfolyással) indul, akkor is lesz még bőven időd beérni a kórházba.
2013. jan. 21. 18:25
 4/12 anonim ***** válasza:
Én is ettől féltem a terhesség alatt végig :) Ne aggódj, egyből tudni fogod :) Teljesen más a fájdalom, egymást fogják követni, nem marad abba egy zuhany után sem.
2013. jan. 21. 19:01
 5/12 anonim ***** válasza:

Ha meg bizonytalan leszel akkor itt a GYK. Sok kismama szült meg azután, hogy innen a kórházba zavarták. Jajj de izgalmas is, amikor egy kismama kérdezi, hogy: Szerintetek, ez már a szülés?

Eltűnik, majd napok hetek múlva leírja, hogy igaza volt mindenkinek aki kórházba zavarta, mert bizony még aznap meg lett a kicsi. A hab pedig az amikor mindannyian jól vannak....

2013. jan. 21. 19:05
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a válaszokat :) Remélem tényleg tudni fogom, már nagyon várom hogy itt legyen a picim
2013. jan. 21. 19:37
 7/12 anonim ***** válasza:

Nyugi, én a másodiknál is ugyan így voltam. Hogy jajistenem, mikor kell már majd komolyan venni.

De amit én tapasztaltam: ha még vacillálsz, hogy ez fájás-e vagy sem, akkor nem az. :D Amikor viszont beáll egy ritmusra, és beindul a gépezet, már fogod tudni, akkor is, ha nem durva, vagy nem sűrű fájásaid lesznek. Ki van ez találva. :)

2013. jan. 21. 23:14
 8/12 anonim ***** válasza:

A gondolkozol, hogy ez most mi, akkor az tuti nem az, illetve még sok időd van. Semmivel sem lehet összekeverni, mert annyira fáj.

Ha meg elmegy a magzatvíz fájás nélkül, akkor meg megint egyértelmű. Mivel első gyermek, akkor is lesz időd bőven beérni a kórházba.

2013. jan. 22. 09:14
 9/12 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Igen annyira fájt. Aznap éjszaka hogy feltettem a kérdést, hajnali 3kor megindultak rögtön öt percesek, vitt is a mentő. Már itthon vagyunk a gyönyörű kisfiammal :)
2013. jan. 27. 13:36
 10/12 anonim ***** válasza:
Gratulálok!!!! Jó egészséget Nektek!
2013. jan. 27. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!