Kismamák figyelem! Ha egy nő elmegy szülni a munkahelyéről, a gyes után a munkáltató köteles visszavenni őt azonos munkakörbe, azonos fizetéssel? Ti hogy jártatok?
7es teljesen jól írta. Ma felvesz, holnap kirúg. Semmi nem véd. Bár ezt azért rögtön nem teszik meg, mert a kirúgáshoz alapos indok kell (az nem alapos, hogy ott a gyereked, és majd sokat leszel vele táppénzen, vagy hogy vettek fel embert a helyedre és nincs annyi munka...) Szóval ha csak így kirúgnának valakit, az simán mehet a munkaügyi bíróságra, és nagy eséllyes nyerni is fog.
Saját esetem: Úgy jöttem el szülni, hogy várnak vissza. Az utolsó hónapban nem dolgoztam csak, de pusztán azért, mert tél volt, és 50km-t kellett volna utaznom hTuóban, amit nem vállaltam már be...még jó.
Tudták, hogy a gyermekem 1,5-2 éves kora körül szeretnék visszamenni dolgozni. Mikor eljött ez az idő, megkerestem a munkáltatóm. 2hét hezitálás után azt mondta, hogy jobban szeretnék, ha közös megegyezéssel felmondanák (tett egy ajánlatot), vagy tud alkalmazni 4v8órában, "majd keresünk neked valamit..."kijelentéssel. Ez utóbbiból nem kértem :o(
Így végül elkezdtem alkudozni, feljebb tornáztam az ajánlott összeget, és elváltak útjaink...
Sajnos mindez pont tavaly júni v. júli elején történt, amikor változott az Mt.
Most februárban tölti a lányom a két évet, addig gyeden vagyok, és munkát keresek.
Sajnos nem tartottam volna jó megoldásnak, hgoy visszamenjek -főleg így, hogy nem várnak szívesen. Az jót nem eredményezett volna: vagy kirúgnak pár hónap elteltével (okokat gyártani nem nehéz), és akkor nem kapok egy fillért se, vagy olyan lehetetlen helyzetek és feladatok elé állítanak, hogy én mondjak fel, és akkor szintén nem kapok egy fillért se...
Sajnos ilyen világot élünk! Hát ez az én esetem.
Azért mindenkinek sok sikert kívánok az újbóli munkába álláshoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!