Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Érzéstelenítés szülésnél?

Érzéstelenítés szülésnél?

Figyelt kérdés
Első babánk lesz,semmit nem tudok még a lehetőségekről.Milyen érzéstelenítési ,fájdamcsillapítási formák vannak szülésnél "sima" kórházakban?
2013. jan. 17. 09:41
1 2
 1/15 wartburg353s ***** válasza:
Úgy tudom, lehet kérni epidurális érzéstelenítést.
2013. jan. 17. 09:46
 2/15 krisztivan ***** válasza:
Ez nagyon kórházfüggő.Érdemes lenne ott érdeklődnöd ahol szülni fogsz.A péterfybe ahol én szültem van minden lehetőség.EDA,gáz,labda,bordásfal.De ez változó.
2013. jan. 17. 09:57
 3/15 anonim ***** válasza:

Az orvosodat kérdezd meg, mivel minden kórház más felszereltésgű. Nem minden orvos javasolja, lehet hogy a tiéd sem, és inkább le fog beszélni róla hogy előre elhatározz ilyesmit. Az a lényeg, hogy ti ketten beszéljétek meg, mert nem biztos hogy segít rajtad, hogy ha más elmondja hogy neki mi volt.

De azért hátha:

Én a Bajcsyban szültem Pesten, megkérdeztem az orvosomat hogy javasol-e fájdalomcsillapítást és azt mondta, hogy ő inkább annak a híve, hogy úgy indulunk neki hogy NEM lesz fájdalomcsillapítás, aztán persze vannak esetek, amikor közben mégis javasolja. De ha gyorsan halad a dolog, akkor nem szokta, mert inkább csak ront mint javít a helyzeten, az ő tapasztalatai szerint. Én végül nem is kaptam, mert elég gyors szülésem volt. Persze fájt mint a veszedelem, akkor és ott azt mondta hogy a következőt tuti nem bírom ki fájdalomcsillapítás nélkül, de később annyi rosszat/mellékhatást hallottam (napokig tartó fejfájás, az érzéstelenítés miatt elhúzódó szülés), hogy meggondoltam magam és inkább azt is kibírom.

Ja, és vannak olyan kórházak ahol éjjel csak egy orvos van ügyeletben aki adhat epidurálist, és ha ő épp műtőben van, akkor hiába kérsz, nem is kaphatsz. De van olyan kórház is ahol egyáltalán nem adnak szüléshez érzéstelenítést, kérni sem lehet. Ezeket jó előre tisztázni és akkor nem ér meglepetés :)

2013. jan. 17. 10:13
 4/15 anonim ***** válasza:
79%

Nekem csak az epidurált ajánlották, de az is kórházfüggő, hogy lehet-e egész nap kérni, valahol éjszaka sajnos nem adnak, vagy előre kell jelezni...mert aneszteziológus kell hozzá...

Barátnőm nagyon dicsérte, igazi mosolygós szülése volt. Úgyhogy én is kértem, de nekem sajnos nem jött be. A már meglévő fájások lelassultak, leálltak, így meg kellett várni, hogy kimenjen a hatása, plusz kaptam egy elefántnak való oxitocint, és úgy ment tovább, így szerintem még rosszabb lett az oxitól. Úgyhogy értelme nem sok volt, viszont elhúzódott a vajúság miatta. Legközelebb nem kérek :(

2013. jan. 17. 10:16
 5/15 anonim ***** válasza:

4. vagyok

egyébként más mellékhatása másnap nem volt, a fejfájás én úgy tudom a spinális érzéstenítéstől szokott lenni, amit császárnál adnak, nem ugyanaz...

Ez egyetlen kellemetlenség egyébként másnap csak annyi volt, hogy mikor kértem 10 perc alatt megkaptam az érzéstelenítést, másnap viszont senki nem akarta kiszedni a hátamból, hiába piszkáltam óránként a nővérkéket. Így 2 napig a hátamban a kanüllel aludtam, szoptattam, nagyon nem volt kellemes...

2013. jan. 17. 10:20
 6/15 anonim ***** válasza:
Nekem a szemem miatt kellett epidurális érzéstelenítés. Hogy ez lassította-e le a szülést nem tudom, 8 óra alatt megszültem a fiam, első szülés, de kaptam oxitocint, mert megállt a tágulási folyamat, és az utolsó 2 órában úgy éreztem, mintha nem is kaptam volna fájdalomcsillapítót. Egy ideig, óráig csökkentette a fájásokat ugyan. Ha a szemészem engedett volna e nélkül szülni, akkor nem kérem.
2013. jan. 17. 10:21
 7/15 anonim ***** válasza:
6-os vagyok. Fejfájásom nem volt, egyéb mellékhatásról nem tudok, hogy lett volna. Van a dianatal-gél, elég húzós az ára, de ezt ajánlották a szülésfelkészítőn a kórházban.
2013. jan. 17. 10:23
 8/15 anonim ***** válasza:
Én Nagykanizsán szültem 2 hónapja,itt nem volt másra lehetőség mint labda-bordásfal.Én nem használtam őket mert oxitocint kaptam így elmenni sem tudtam az ágy mellől.Semmi fájdalomcsillapítót nem kaptam.Nekem szerintem ezért fájt nagyon.:(
2013. jan. 17. 10:57
 9/15 anonim ***** válasza:
nekem ket lanyom van. Az elsot erzestelenito nelkul szultem, a masodikat epiduralissal, hat, ossze sem lehet hasonlitani a ket szulest.
2013. jan. 17. 11:57
 10/15 anonim ***** válasza:
Utolsó,az epidurálissal milyen volt szülni?Mikor kaptad?Vajúdás alatt,vagy csak a tolásnál?Fájt egyáltalán,vagy nem is érezted?
2013. jan. 17. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!