Van itt olyan aki allergiás az epidurállra? Esetleg aki "elv" ből nem kért szülésnél?
Én jobban féltem az epiduráltól mint a fájdalomtól :)
Teljesen kibírható. Az utolsó fél órában gázzal csillapították a fájdalmat, az nagyon jó volt, kitolásnál semmi nem kellett. Csodálatos élmény volt mindkét szülésem.
Hú hát nem tudom én még nem ájultam el fájdalomtól. Mindhárom gyerekemet fájd.csill. nélkül szültem egész egyszerűen azért mert nem volt más lehetőség (egy darab anesztes volt a kórházban amikor szültem és ő épp egy császárnál volt bent) így az első szülésemnél nem volt semmi fájdalomcsillapítás a többinél meg már úgy voltam hogy csak kibírom azokat is.
Itt vagyok látod:) Szóval túl lehet élni:) Ráadásul 3 gyerekem van:)
De nyilván fáj, igen, nagyon fáj, életemben semmi se fog úgy fájni azt gondolom max ha haldoklom. De elmúlik és utána mintha elfújták volna:)
Semmiképpen nem akartam fájdalomcsillapítást, vagy akármi más beavatkozást (pl gátmetszés), egyszerűen meg akartam élni az egészet minél természetesebben. Mondjuk nem is adtak volna semmit, mert mire bekerültem a szülőszobára, már olyan előrehaladott állapotban volt a vajúdásom, hogy nem lett volna rá idő.
Abszolút kibírható, csak nem arra kell koncentrálni, hogy "uramisten ezt nem élem túl", hanem arra, hogy a fájás JÓ, és minden egyes görcs előreviszi a folyamatot, aminek a vége hatalmas megkönnyebbülés. Nem lesz időd elájulni. :) Sokkal elfoglaltabb leszel annál: végig arra fogsz koncentrálni, hogy jön-jön-jön a fájás, most kell kibírni, uhh, már múlik-múlik-múlik, lehet pihenni picit. A kitolás meg már maga a megváltás, a vajúdáshoz képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!