Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van itt olyan aki allergiás...

Van itt olyan aki allergiás az epidurállra? Esetleg aki "elv" ből nem kért szülésnél?

Figyelt kérdés
A vegetatívosoknak csúnya mellékhatásai VANNAK az epidurálltól, illetve a neurológiai betegeknél nem is tanácsos be adni. Sajnos én ezek közzé tartozom, és érdekelne h szerintetek kifogom így bírni a szülést? Általában a nagy fájdalmak hatására ájulok ,mert leesik a vérnyomásom , nem tudom ez milyen fájdalom lessz, de ha esetleg elájulok az nagy kockázattal jár? (Nem mindenesetben van ájulás de előfordulhat)
2012. jan. 11. 14:22
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
67%
12 órát vajúdtam, mindenféle fájdalomcsillapító nélkül ( nem is ajánlották fel, ill. a korházban ahol szűltem nincs lehetőség epidurálra, csak ha indokolt) , és meg sem fordult a fejemben, hogy de jó lenne az epidurál, valahogy nem értem rá erre, sodródtam, vártam a fájásokat, és úgy fogtam fel, hogy az jó dolog, mert haladunk előre - szép élmény volt a szülés.
2012. jan. 11. 14:39
 12/18 A kérdező kommentje:
Van valami gondolatotok arról h mit lehet tenni annak érdekében h könnyen szüljön valaki? Vagy ez olyan h szerencse kérdése?! Mindig mondják sokat mozogjak mert nehéz lesz a szülés. Anyósomnál lakom egy 2 szintes családi házban . Jelenleg 5 en vagyunk és minden házimunkát amit eltudtok képzelni Én végzem már a terhességem eleje óta, és azért 5 ember után elpakolni takarítaani nem kis munka, plána ha mindennapos. Szerintetek elegendő ez? Állt reggel 8 9 körül kezdem és 11 12 körül végzem.
2012. jan. 11. 14:41
 13/18 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem alkati kérdés is, hogy ki hogyan bírja a szülést. Nekem első szülésem volt, én is jobban féltem az epitől, mint a szüléstől, ezért nem kértem. Gázt kaptam, amikor már úgy éreztem nem bírom tovább, nagyon fáj és adjanak valamit, akkor már a szülésznő mondta, hogy késő, mindjárt kint a baba. :) Egyébként indított szülésem volt, nem sokat vajúdtam, az oxi bekötésétől számítva kb. 5 órán belül meglett a babám!

Fájdalomról annyit, hogy szülés előtt 5 nappal vizsgálták a méhszájam, eléggé rángatóztam a fájdalomtól, mivel egy időben sokat jártam nődokihoz és elég fájdalmas kezeléseim voltak, így már akkor görcsbe voltam, mikor fel kellett ülni egy olyan székbe. A "kedves" doki meg is jegyezte, hogy mit pattogok, még a terhességre sem vagyok felkészülve, nemhogy a szülésre...

Nos, a szülés közben a gyermekem a kezét a fején hagyta, szülés után a dokim megjegyezte, hogy "tudta, hogy magas a fájdalomküszöbe, mert ami lehet, minden szakadt...?". Ordítás nélkül csináltam végig és bár az utolsó szakasz iszonyatosan fájt, tényleg megszűnt abban a pillanatban, ahogy a babám kint volt!!! De közben is a fájásoknál iszonyat fájt, ahogy elmúlt a fájás, már ásítottam, szerintem még aludtam is néhány perceket, ez a gáz mellékhatása. :)

Szóval ne aggódj, bízd magad a dokira, mondd el, hogy milyen problémád lehet és ő majd felvilágosít, hogy ilyenkor mit ajánl!

Ja, én a 40. héten már 1 órát sétáltam, négykézláb sikáltam a szőnyeget, estére mindig hulla voltam, mindig azt vártuk, hogy na, majd most biztos megindul... hát nem, a fiam köszönte szépen jól elvolt odabent! :)

2012. jan. 11. 14:49
 14/18 anonim ***** válasza:

Ú ez inkább rohadt kimerítő lehet...szerintem nincs összefüggés amúgy a mozgás meg eközött. Első szülésem első fájástól (de az már igencsak fájt) 5 óra volt és elmondom hogy SEMMIT se mozogtam mert féltettem a babát valahogy.

A második terhességemnél csak a gyerek után mentem de az se nevezhető testmozgásnak. 3 óra alatt lett meg. A harmadiknál mentem kismami tornára itthon is csináltam 5 ember után pakoltam álló nap és megint csak 6 óra lett a szülésem.

Viszont amit észrevettem hogy elsőnél és a másodiknál ittam a málnalevél teát a 35.héttől!

2012. jan. 11. 14:50
 15/18 A kérdező kommentje:
Mi az a málnalevéltea? Hol lehet kapni? és Miért ittad? :)
2012. jan. 11. 14:53
 16/18 anonim ***** válasza:
na hát én az allergiáról nem tudok , de hiába kértem volna nálunk nincs és kész. gondolom nincs rá lóvé, de esély sem volt rá, hogy bárki is kapjon. Szóval semmiféle fájdalomcsillapítás nélkül szültem kétszer és élek. a másodiknál oxit is kaptam na az nagyon de nagyon durva volt de legalább jó gyors szülés mindössze egy óra mindennel együtt. Ki lehet bírni és amit utána kapsz konkrétan a babát az megér bármit majd meglátod. a szülés után is vígan tűzbe mennél érte akár szó szerint értve is:)
2012. jan. 11. 15:07
 17/18 anonim ***** válasza:

Én EDA-val szültem és úgy is terveztem. Nem féltem a hátbaszúrástól és nem is éreztem belőle semmit. A másodikat is így szeretném, nekem az a parám, nehogy ne kapjak.

De mindenki más. :)

2012. jan. 11. 15:07
 18/18 anonim ***** válasza:

Málnalevél-tea: gyógynövényboltban lehet kapni és a tágulást segíti.

Amúgy szerintem a szülési fájdalomnál rosszabb, amikor utána összevarrnak. Mindenki más, nekem az fájt a legjobban. Akkor már pihennél, lennél a babával és erre ott szurkálnak, ahol előtte egy 3 kilós embergyerek bújt ki egy sörösüveg nyakán...

De EDA-t én sem kértem/kérnék.

2012. jan. 16. 14:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!