Miért nem büntetik a várandósság alatt dohányzókat?
A múltkor a szülészeten jártam, 14-18 éves leendő anyukák csoportosan pöfékeltek, nagy pocakkal. Miért nem szól közbe a gyámhatóság, a terhes "nőt" meg miért nem ítélik börtönbüntetésre a leendő gyermek veszélyeztetése miatt?
(Előre látom, hogy majd jönnek a liberális "nők" válaszai, hogy az az ő teste és azt csinál vele, amit akar, senkinek semmi köze hozzá...)
Jó, de akkor ne kapjon TB-t akkor sem, kövér, ha iszik, ha dolgozik, ha bármilyen fizikai munkát végez, ha túl sok cukrot eszik. Ezek ugyanis ugyanúgy veszélyeztetik a magzatot. Ja, hogy így a drága kismama otthon ücsörgésre van kárhoztatva? Nem baj, van, aki ennek örül legjobban.
Egyébként a születésig a magzat az anyja testének része.
"Jó, de akkor ne kapjon TB-t akkor sem, kövér, ha iszik, ha dolgozik, ha bármilyen fizikai munkát végez, ha túl sok cukrot eszik. Ezek ugyanis ugyanúgy veszélyeztetik a magzatot." - én pont így gondolom. Aki tudatosan károsítja a magzatát, az érezze meg a következményeit is. Igen, aki túlsúlyos és nem tartja a diétát, amit az orvos előír, és túl sok cukrot eszik, vagy alkoholt iszik és lesz egy alkohol szindrómás gyereke, vagy dohányzik terhessége idején, éppúgy ebbe a csoportba tartozik.
"Ja, hogy így a drága kismama otthon ücsörgésre van kárhoztatva?" - nem, csak arra, hogy viselkedjen felelős felnőttként, szülőként, anyaként. És ez azzal jár, hogy változások történnek a mindennapjaiban. Ha megszületett, annál nagyobb változások is, mint hogy mit ehet, vagy mit nem. Aki ezt nem vállalja fel, ne szüljön gyereket!
"Egyébként a születésig a magzat az anyja testének része." - igen, és mint egy fontos részért, teljes felelősségével felel érte. Ez a rész nem kérte, hogy legyen. Ha már vállalták, akkor tegyenek is meg érte mindent, hogy jó esélyekkel indulhasson az életben!
Szintén 37-esre válaszolnék:
Amíg fiatal az ember, és csak saját magával foglalkozik, azt csinál, amit akar. Én is dohányoztam, ettem, amit akartam, lettem 95kg, buliztam, ittam. Most felnőttem. Anya akarok lenni, felelősséget vállalok a saját egészségemért, a testemért, és a gyermekemért is. Letettem a cigit, lefogytam 30kg-t, és nem soha nem iszom egy csepp alkoholt sem. Mert felfogtam mikor felnőttem, hogy a tetteimnek következményei vannak. És ezek a tettek már nem csak a "saját dolgom", a saját testem és saját életem befolyásolják, hanem a gyermekeim és a családom életét is. Valahol itt kellene kezdődnie az anyaságnak. Nem ott, hogy "azt csinálok, amit akarok sekni ne szóljon be". Ez a tinédzserkor. Ezen túl kell lépni egy bizonyos szint után. Mert ha a gyereket a saját anyja nem védi, akkor legalább a törvény védje. Nem mondom, hogy börtönnel, de legyen következménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!