Akinek várandósság előtt iszonyú fájdalmai (is) voltak
a mensik alatt, azoknak milyen volt a vajúdás?
Figyelt kérdés
Tehát arra vagyok kiváncsi ahhoz képest mennyivel erősebbek a fájdalmak?
Nekem az első nap rendszeresen iszonyú fájdalmas volt, plussz hasmenés, hányás, hidegrázás, egész nap fekvés és szenvedés, fej a párnába fordítva, sokszor sírtam a fájdalomtól. Barátnőmet iskolás évei alatt többször mentő is bevitte, olyan erős fájdalmai voltak.
Szia!Nem akarlak elkeseríteni,de 10szer rosszabb a szülés.Én pont a napokban estem át rajta és iszonyú volt.Terhesség előtt én is sokat szenvedtem a havi idején,mindenki azt mondta,hogy pont olyan mint a szülés.Hát nem.Sokkal rosszabb.De nem minden ember egyforma lehet neked könnyebb lesz.És a vigasz,hogy lesz egy csodaszép kisbabád ami kárpótol néhány órás szenvedésért.Fel a fejjel és gondolj rá úgy mint egy dologra amit ki kell egyszer probálni:)
2012. szept. 11. 13:48
2/16 anonim válasza:
Nem lehet összehasonlítani, iszonyatos fájdalom. Eleinte mensis görcseim voltak, de ahogy kaptam az oxitocint, onnantól kezdve teljesen másképp fájt. Mintha szét szakadtam volna belül. Nagyon erős feszítő fájdalom volt. De tényleg megéri.
2012. szept. 11. 13:55
3/16 anonim válasza:
Szia! Én 5 hete szültem az első babámat és össze sem lehet hasonlítani a mensi görcsöket a vajúdás alatti fájdalommal. Én e mensi alatti görcsöt nagyon jól viseltem. Szinte meg sem kottyant, csak az első nap volt kellemetlen. A vajúdás alatt meg majd leszakadt a derekam meg az alhasam, úgy fájt. Soha nem volt még ilyen erős fájdalmam. Nem is gondoltam volna, hogy ennyire fájni fog a vajúdás meg a szülés. Fel a fejjel és gondolj a végeredményre, ne pedig a fájdalomra :)!
2012. szept. 11. 14:21
4/16 anonim válasza:
Egyik ismerősöm azt mondta, h neki nem hasonlított hozzá. Nekem hasonlított, és be kell valljam, hogy ugyanolyan érzés volt, nem volt se gyengébb, se erősebb, de míg a menstruációs fájdalmat el tudom nyomni gyógyszerrel, ezt nem. Hiába kaptam fájdalomcsillapítót, sírtam. Aztán adtak epidurált, és nagyon szép lett a világ.:D
2012. szept. 11. 14:24
5/16 A kérdező kommentje:
régen nekem se kottyant meg az első nap mensikor, de pár éve iszonyatos lett, borzalmas fájdalmakkal.
pozitivan állok hozzá, ennek ellenére nincs bennem félelem, ezt is túléltem mindig a vajúdást is túl fogom. csak egyszerűen érdekelnek a tapasztalatok.
2012. szept. 11. 14:31
6/16 anonim válasza:
Erre nincs szabály. Én nagyon görcsölök mensi alatt, aztán a vajúdás könnyebb volt, mint gondoltam. Most nem azt mondom, hogy nem fájt, hanem hogy sokkal rosszabbra számítottam. Meg engem inkább a hascsikarásra emlékeztetett, nem a menstruációs görcsre.
2012. szept. 11. 14:40
7/16 anonim válasza:
Szerintem nagyon nagy tévhit ez!! Akármennyire is iszonyatosan nagyon-nagyon fájdalmas menzesze van valakinek, a szülési fájásokkal ezt össze nem lehet hasonlítani!!! Én tudtam, hogy fájni fog, persze bedőltem ennek a menzesz dumának és nyugtattam magam, hogy olyasmi, csak 10szer jobban, stb. Hát nem! Semmi köze nincs hozzá. Erre nem lehet felkészülni, és nekem speciel teljesen másképp fájt, mint menzeszkor.
2012. szept. 11. 14:48
8/16 anonim válasza:
7es vagyok, nem ijeszgetésképp írtam:) Tényleg nagyon fáj, viszont az alacsony fájdalomküszöböm ellenére szülés után mondtam, hogy akkor szeretnék még egy babát:)
2012. szept. 11. 14:50
9/16 anonim válasza:
Szia!
A mensi nekem is brutál volt korábban, első nap legalábbis nagyon-nagyon fájdalmas volt gyerekkorom óta. Az az igazi, ágyban fetrengős, falkaparós fájdalom, sokszor csak meleg vízben kuporogva tudtam átvészelni azt az időt, amíg hatni kezdett a gyógyszer. Nekem ehhez képest nem volt sokkal durvább a szülés...sőt, még talán annyiból könnyebb is volt, hogy míg mensi alatt folyamatos volt a görcsölés, vajúdés alatt csak azt az 1-2 percet kellett túlélni, aztán jöhetett egy rövid pihi. Bár én nagyon gyorsan tágultam és az első fájásokat nem is nagyon vettem fel (mivel mensinél erősebbre számítottam, azok meg még csak meg sem közelítették azt eleinte), azért nem mondom, hogy ugyanolyan volt...de sokkal-sokkal könnyebb volt, mint amire számítottam. Én ennek tudtam be, hogy az évek alatt én már megtapasztaltam, milyen az a falkaparós mensigörcs, és talán ezért ment olyan "könnyen" a szülés. Remélem, Neked sem lesz sokkal rosszabb, hasonlóan szép szülést kívánok, mint az enyém volt! :)
2012. szept. 11. 18:09
10/16 A kérdező kommentje:
kedves utolsó, mintha én írtam volna! ugyanigy voltam vele én is, ezért mindenképpen azt gondolom ez azért vmilyen szinten megedzett:) majd kiderül hamarosan:) köszi mindenkinek a választ!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!