Miért nem büntetik a várandósság alatt dohányzókat?
A múltkor a szülészeten jártam, 14-18 éves leendő anyukák csoportosan pöfékeltek, nagy pocakkal. Miért nem szól közbe a gyámhatóság, a terhes "nőt" meg miért nem ítélik börtönbüntetésre a leendő gyermek veszélyeztetése miatt?
(Előre látom, hogy majd jönnek a liberális "nők" válaszai, hogy az az ő teste és azt csinál vele, amit akar, senkinek semmi köze hozzá...)
És azt miért nem büntetik, aki fogyókúrázik a terhessége alatt? Vagy alkoholt iszik? Vagy nem szed vitamint, mert szerinte az hizlal? Vagy aki veri a gyerekét? Vagy csak simán hagyja üvölteni az újszülöttet a kiságyban? Miért csak a dohányzás vált ki ilyen tömeghisztériát?
Úgy elképedek mindig itt a kérdéseken. Bíztatjátok a kismamákat, hogy nyugodtan vedeljenek pezsgőt szilveszterkor, de aki elszív egy szál cigit, azt börtönbe csuknátok és elvennétek tőle a gyerekét...
Az emberi ostobaság végtelen.
Elsö vagyok.
Utolsóval teljesen egyetértek.
nem rég volt egy kérdés hogy a kismama megihat-e egy pohár bort, mire mindenki biztatta, én meg leírtam hogy bizony az az egypohár alkohol is átmegy a placentán és a baba fejletlen idegrendszerére ugyan olyan káros mintha újszülötnek adnák vagy az újszülött cumijának alkoholba mártása sem károsabb ennél. erre lepontoztak.
mert képtelenség leellenőrízni
büntetnék? akkor megveteti mással a cigit, elsétál az erdőszélre ahol nem látják és ott szívja el
aki akarná ezt is lazán kijátszaná
van olyan ismerősöm aki meg szándékosan dohányzik olyan szöveggel hogy nem akarja túlhordani a gyereket és azt hallotta hogy a dohányosoknál hamarabb megérik a méhlepény, meg hogy ő nem akar 4 kilós gyereket csak 2 kilósat amit könnyen kipottyant hogy őt nehogy vágni kelljen (szóval elmeroggyant kicsit)
az ilyen tini"anyukák" többsége meg nem tervez gyereket, némelyiknek a szülei nem írják alá az abortuszt... lakásotthonos csajokat is hallottam egymás között, a lány várta hogy "minél hamarabb kisz.ródjon a gyerek, onnantól úgyis örökbe adja, őt nem érdekli".
szóval ez a hozzáállás.
én meg azt mondom nem büntetni kéne hanem olcsóbbá tenni a védekezési módszereket, a drogmegelőzés helyett ezt kéne csapból, orrból-szájból folyatni az iskolákban, óvszert osztani mint amerikában és kötelezővé tenni babavállalás előtt a Pszichés Alkalmassági Vizsgálatot.
merthogy nagyon nem való minden gyerekvállalónak gyerek.
és, a gyereknevelésről is felvilágosító órákat tartani mert a legtöbb szülő életében nem fogott még csecsemőt, nem csoda hogy ilyenek a mai fiatalok.
Sziasztok
Kulfoldon elek es itt a vedono minden talakozasnal mer szenmonoxid szintet (olyan mint az alkohol szonda, denem elkohol hanem szenmonoxidot mer).
Azt otthon is be lehetne vezeni.A bortonbuntetes nem megoldhato szerintem, de a tamogatasok megvonasa igen.
En is dohanyoztam, nem terveztuk a babat de amikor kesett es halvanyan de pozitiv lett a tesztem nem gyujtottm ra tobbet.Ennek mar tobb mint 3.5 eve es barmikor ujra tudnam kezdeni de nagyobb az akaraterom mint a vagy a igaretta utan.
Ez mint sok mas is fejben dol el.Akarod vagy sem?!?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!