Mire számítsak, ha túlhordom a babát?
Akkor arra, hogy vagy megszülsz négy napon belül, vagy megindítják.
Az indítás módja függ attól, hogy nyitva van-e a méhszáj, és függhet a "helyi szokástól is".
Nem irigyellek.
Engem (Bp) csak befektettek és naponta ellenőriztek. 41+6-ra spontán beindult.
megszületett ma délután a kislányunk!magától indult a szülés,viszont sajnos császár lett a vége,mert túl nagy lett a baba
és nem fért volna ki!3900 grammal született a drága!
gratulálok!
amúgy szakkönyvekben 42 héttől beszélnek túlhordásról. ha előtte inditják vagy császároznak, koraszülés. a természetet nem kell siettetni. minden baba kibújik egyszer.
Kedves utolsó válaszadó!
Teljesen igazad van !!!!!Nem is megyek bele felesleges vitákba itt erről ,nekem elég amit a kórházban igy negyedik gyermekem születésekor megtapasztaltam . Sokszor indokalatlanul és idő elött inditanak ! Az inditástól aztán nem úgy mennek a dolgok ahogyan kellene és a vége egy császármetszés ami elkerülhető is lehetne . Ha muszály persze akkor inditsanak meg azonnal császározzanak .Na de ! 4 anyukával voltam az utolsó időben túlhordás miatt ctg -én és abból háromnak inditottak (engem kivéve mert nem engedtem ) :) nekik császár lett . Nekem 8-nappal a kiirt nap után megszületett a gyönyörűséges nagyfiam 4300 g makkegészségesen hüvelyi úton .Gyönyörű szülésem volt a maga fájdalmával együtt .Burokrepesztésre és a végén a gátmetszésre jött csak oda a szülésznő szóval csak én a párom és a babám voltunk a szobában vajúdás alatt .. :) Oxitocuint akartak belém nyomni amit nem engedtem a végéna szülésznő odajött és kiiakadt ,hogy hang nélkül nyugalmasan vajúdtam magamban . A másik szobában az oxis anyuika orditott és üvőltözte ,hogy nem kell nem akarja ezt az egészet ...még hallani is borzasztó volt két fájás között. Kiderült harmadik babája és az eslő kettőnél nem kapott oxit sokkal jobban élte meg ő is a szülést magát. Nekem is kemény volt a kitolóknál azthittem sosem jön ki a drága de nagyon nagyon örülök ,hogy nem engedtem meg magunknak a szükségtelen beavatkozásokat . És az élet igazolta is ,hogy szükségtelen hiszen a szülőszobán 3 -órát töltöttem és megszületett a kisfiam oxi nélkül ... de mégis akarták adni .. minek ?? Ennyire ne siessünk . :) A születésnapját is ő választhatta igy meg ami szilveszterre esett . Este még beszéltem vele ,hogy holnap együtt tejpartizunk csak bújjon már ki .. és meghhallgatott . :) Reggel fájásokkal keltem . :)) Nekem egy idős szülésznő a ctg -én a fülembe súgta ,hogy VÉGRE valaki aki nem hagyja magát és ,hogy tartsak is ki amellett amit szeretnék az a baba megfog születni amikor majd akar . :) A bőre nem volt ráncos ,sőt csodaszép kisimult . :) Én egyébként minden gyermekemet pár nappal tovább hordtam ,de azelött ez nem volt iylen sürgető ,hogy kibújjanak .A várandóságot is sok esetben betegségként kezelik a terhesgondozás alatt ,jó pár dolgon ki is akadtam de én magamra hallgattam meg az ösztöneimre na meg a babámra . :) A várandóság és egy új élet születése avilág legtermészetesebb dolga. Legalábbis az kéne ,hogy az legyen ! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!