Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szules utan mennyivel kellett...

Szules utan mennyivel kellett kakilnod? Hogy sikerult? Ellenorizte valaki, ha a korhazban kellett? Mi van akkor ha nem tudok kakilni utana?

Figyelt kérdés
2013. jan. 3. 20:28
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén megmondom, hogy sürgősségi császárral szültem és ahogy másnap átsétáltam a normál szobába egyből kellett wc-nem. De nem akár milyet.. mint a szaporulat! Ráadásul sötét zöld színű volt, méreg zöld!

Utána ettem egy kis kekszet és ittam sok-sok vizet, hogy pótoljam a folyadékot.

Jöttek vizitelni és akkor kérdezték, hogy volt-e már. Mondtam, hogy igen és megvolt lepődve az ügyeletes orvos.

Ez még éjszaka egyszer megismétlődött.. szinte futottam a wc-re. Akkor is méreg zöld színű volt.

Következő wc-re menésem itthon volt, de rohannom kellett újra. Akkor is zöld színű volt, de már nem méreg zöld.

Én jeleztem a szülészemnek is, de azt mondta, hogy nem a szüléssel kapcsolatos ez.

A háziorvosom, aki belgyógyász, az közölte, hogy a lányom az epecsövemet nyomta valószínűleg és most "szabadult" fel minden.

Azóta nem fordult elő ilyen széklet, rendben is jöttem. Viszont elég rémisztő volt!

Az biztos, hogy nálunk mindennap 3× megkérdezték, hogy volt-e már széklet!? És, ha igen, akkor milyen mennyiségű?!

2013. jan. 3. 20:32
 2/16 anonim ***** válasza:
73%

Nekem sima szülésem volt és bizony utána nem igen akart jönni a széklet. Kérdezték is vizitnél és mondtam nem volt erre a nővér délután adott hashajtót és ezt mondta ha gondolom vegyem be. Már én is kezdtem magam kellemetlenül érezni, ezért bevettem és könnyített másnapra.

Persze mondhatod azt, hogy volt, de nincs értelme hazudni szerintem előbb utóbb úgyis túl kell rajta lenni.

2013. jan. 3. 20:36
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok:

Nálunk volt egy hölgy, akinek nem volt széklete már a 4. napon se. Simán szült, de nem engedték haza.

Ő is kapott hashajtót és az első széklet utáni napon hazaengedték. Szóval, nálunk bent tartották azt, akinek nem volt vagy nem sikerült.

2013. jan. 3. 20:41
 4/16 anonim ***** válasza:
68%

Én nagyon szorulásos voltam terhesség alatt, de csak akkor, előtt utána nem. Szülés után azon stresszeltem én is, hogy hogy fogok nagyvécézni, komolyan nagyon aggódtam miatta. Én délután szültem, reggel megkérdezték, hogy volt-e vizelet,másnap reggel a nagyvécét. De második nap reggel el tudtam menni, és töknormálisan, mint szülés előtt, könnyen, gyorsan töknormális formában tudtam kakilni. MIcsoda kő esett le a szivemről. :)))))

Sőt, hogy megnyugtassalak, mind a három szülésem után így volt!!!

Fogsz tudni kakilni te is, kb 2. napra már helyreáll az emésztés, a beleidet sem fogja nyomni a baba, menni fog minden.

Nálunk egyébként adtak hashajtót- sőt végső esetben beöntést is.

És ne tagadd le hogy tudtál-e vagy sem, ez nagyon fontos, pont azt figyelik, hogy nincs-e bélcsavarodásod, és hogy rendesen beindult az emésztési folyamat.

2013. jan. 3. 21:02
 5/16 anonim ***** válasza:
69%
Természetes szülés után 2 napon belül kellett kakilni. Ha nem ment, szólni kellett és adtak olyan hashajtót, hogy a 2 szobatársam éppen kiért a wc-re. Nekem sikerült nélküle, amin meglepődtem, mert eléggé szorulásos vagyok.
2013. jan. 3. 21:29
 6/16 anonim ***** válasza:
69%
Nekem másnap kérdezték, hogy volt-e produktum. Mivel nem, kaptam egy glicerines kúpot, segített :)
2013. jan. 3. 21:30
 7/16 anonim ***** válasza:
65%
Szombati napon szültem, vasárnap reggel jött a vizites brigád, kérdezték volt-e széklet, ekkor azt mondtam volt, közbe pedig nem :) Csak féltem attól, hogy mi van ha azt mondja nem mehetünk haza. Úgysem jön utánam senki és néz bele a wc-be. De másnap, hétfő hajnalban sikerült.
2013. jan. 3. 21:37
 8/16 anonim ***** válasza:

nekem mivel nem tudtam nagy wc-ni, hoztak hashajtót 2 db-ot, hogy egyszerre vegyem be, de nagyon nem akartam, mert előtte nap a szobatársam bevett 1-et és az anyatejjel eljutott a babához, szegény babát brutálisan megviselte.

Így én csak fél tablettát vettem be és az is meghozta a hatását,fél órával később már mentem is wc-re.

2013. jan. 3. 21:45
 9/16 anonim ***** válasza:
Én természetes módszerekkel próbálkoztam, így sikerült a második nap estéjén. :-) Aszalt szilvát eszegettem egész nap...
2013. jan. 3. 22:38
 10/16 anonim ***** válasza:
Elso szules utan nem tudtam. Kaptam kupot es tablettat is megsem ment. Egyebkent nagyon fajdalmas volt a gatsebem, vegbelig repedtem. 5 hetig meg ulni sem tudtam. Szoval nem volt siker a korhazban. Nem hazudtam, megmondtam hogy nem tudok. Jott a hetvege es a dokim hazaengedett. Azt mondta ha hetfoig nem lesz akkor mennyek vissza :-s Hat mit ne mondjak, otthon sikerult, de tobb oras kuzdelem utan. Jobban uvoltottem mint szules alatt. Rettegtem is a masodik szulesnel, ha megint ugy jarok. De nem ugy lett. 37. heten elkaptam egy jo kis calici virust. Dolt belolem minden alul felul 2 napig. Be is kerultem a korhazba kiszaradas miatt. A fertozo osztalyrol mentem a szuloszobara. Gyors volt a szules, karantenba kerultunk mindketten. Addig nem engedtek volna haza amig negativ szekletmintat nem kapnak tolunk. Muszaj volt produkalni mert vart otthon a ket eves kisfiam. Szerencsere hamar sikerult. Szar ugy ha sokaig varsz, mert felsz a fajdalomtol. Kesobb csak rosszabb lesz. Tul kell esni az elson. Semmi keppen ne hazudj rola. Ha nem sikerult akkor adnak valamit amivel sikerulni fog, csak legy oszinte.
2013. jan. 3. 22:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!