Voltatok ilyen vagy hasonló szituációban?
Ha az elvileg fogadott dokimat nem szabadidejében hívom be szülésre, hanem éppen ott van nappal, vagy esetleg éjszaka pont ügyeletes, akkor is annyit fizettetek/fizetnének neki, mintha a szabadidejét áldozná rátok?
Egyébként mi kontnkrétan nem beszéltünk vele pénzről, ő sem említette mennyit "vár el", mi csak gondoltunk X összegre.
39 hetes km
Nekem azt mondta tavaly csütörtökön a doki, hogy jó lesz, menjek be vasárnap, ha addig nem történik semmi.
Ha történik akkor hívjam, vasárnap ügyeletes bent lesz a kórházban. Vasárnap reggel elkezdődött a fájás, 11-kor bementünk, a baba 13:20-kor megszületett és rendesen megkapta a doki a pénzét.
Tulajdonképpen nem a kiszolgálásért fizetsz,meg nem az ellátásért hanem azért, mert egy szülész nőgyógyásznak nincs egyszerűen magánélete. Mi ezt kidumáltuk a jó fej dokimmal. Az fizeted, hogy egész évben nem iszik egy korty alkoholt, mert, ha éppen akkor hívja valaki...
Nem megy messzi családlátogatóba...
Szóval ez van. Ki kell fizetni.
Én is adnék neki, ha ő lenne az ügyeletes. Megbeszéltük, hogy nála szülök, így végülis mindegy, hogy csak miattam jönne-e be, vagy már bent van.
Egyébként én úgy kérdeztem meg, hogy mennyit kéne fizetni, hogy a többi kismama mennyit szokott adni? Erre már csak mondott egy összeget.
Én is ilyen tanácstalan helyzetben voltam,amikor a kislányom született.Pont az a doki volt az ügyeletes azon az éjszakán,aki a 32.héttől kísérte a terhességünket.Mivel van hova raknunk a pénzünket,csak egy 10 ezrest raktam neki egy borítékba,azt is csak a 6 hetes kontrollon,és egyáltalán nem volt kellemetlen,sőt nagyon is aranyos volt.Szerintem ezt dokija válogatja,de azt javaslom hogy előre semmiképpen ne adj pénzt,csak ha úgy érzed megérdemli.Ha pedig éppen ügyeletben lesz,azért gondold meg hogy a kisbabádra költöd azt a pénzt,vagy arra a dokira,aki csak a munkáját végzi...elvégre Te sem kaptál az elvégzett munkádért plusz egy százast...:))))))
Elsőnek:ne aggódj,sokan búsásan megfizetik azért,hogy ne KELLJEN egész évben innia.:)És elmegy messzire,nemhogy családlátogatóba,de még nyaralni is,csak nem gondoljátok komolyan,hogy amióta a szakmában vannak nem nyaraltak,annyi pénzből,amennyit szétosztottunk nekik...:)))Én hallottam olyan orvosról,aki a normális fizetéséhez már tíz éve nem nyúlt...szerintetek ez igazságos?Mitől végzi ő jobban a munkáját,mint bárki más?Engem mondjuk nem zavar,de tőlem biztos nem lát egy ügyeletes doki többet...
Én is annyit adnék, amennyit tudunk adni, nem erőn felül!
Az utolsóval értek egyet.
Ez egy jó kérdés. Ezen nem is gondolkodtam így, hogy ha ügyeletes lesz a dokim akkor is ennyit adnék-e neki. De gondolom, bár nem tudom mik a tapasztalatok, hogy ha ügyeletes ha nem, ha én szülni megyek akkor is velem foglalkozik és nem hagy ott két fájás közben, hanem csak velem van. Végülis szerintem ezért fizetünk. Hogy ne csak úgy be-bejöjjön, és két kitolás között rohanjon máshoz hanem 100%-ig rám figyeljen. Vagy ha ügyeletes akkor nem így van? Akik ügyeletesnél szültek ilyen téren mi a tapasztalat? Bocsi a kérdezek.
34 hetes izgulós kismami
Szia!Hmmm,én azt az "X" összeget adnám a helyedben :) amit terveztetek!Igazából mindegy,hogy éppen szabad,vagy dolgozna amúgy is,hiszen ott lesz melletted és az a lényeg.
Képzeld,nálunk is éppen a fogadott orvosom volt az ügyeletes,le is esett egy nagy kő a szívemről,amikor megláttam!
A neki szánt borítékot a varrat szedésekor adtam,azzal az összeggel,amit még a várandósság alatt kigondoltunk.
Hú,hát gyors szülést kívánok neked! :D Izgi lesz ám :)
Köszönöm mindenkinek a választ!
elvileg a fogadott dokimat azért fizetem, hogy levezesse a szülést. Az már más kérdés , hogy végig is kísérte a terhességemet. DE! ezért én minden egyes alkalommal fizettem a magánrendelésén.A kettőt nem lehet egy kalap alá venni. Amit, ha eddig összeszámolok, meghaladja a 100 ezer ft-ot. Ráadásul ez mind a zsebébe ment, mert számlát, nyugtát nem adott róla sosem. Másrészt
nem hiszem, hogy egész évben nem isznak egy kortyot sem és nem mennek családlátogatóba sem. Az én dokim pl elment külföldre nyaralni, addig átpasszolt egy másik dokinak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!