Milyen volt a 3. szülésetek?
1.baba-egy nappal hamarabb jött, közepes nehézséggel
2.baba-egy nappal később jött a kiírtnál, nehéz szülés volt és hosszú
3.baba- 5 nap túlhordás után indították és gyorsan-könnyen megszületett
1. 7 óra gátmetszés, nem volt nehéz, csak féltem nagyon, mert ismeretlen
2. 4 óra, gátvédelem, csodálatos élmény, már tudtam mi után mi jön, nagyon jó volt
3. 5 óra, gátvédelem, de indított szülés, emiatt úgy fájt mint a fene, ez fájt a legjobban
bocs, benéztem, második voltam
a 6-os válaszoló :o)
1.baba problémamentes terhességből,40+5 hétre született,4 óra alatt,ici-pici 2 öltésnyi gátmetszésem volt(1992-ben)
2.baba problémamentes terhességből,37+3 hétre született 3 óra alatt,sikeres gátvédelemmel(nem is repedtem)2008-ban
3.baba szintén sima terhességből,39+1 hétre,2 óra alatt,sikeres gátvédelemmel(most sem sérültem)most 11 hetes.
Az 1. és 2. gyerkőc között 16 év van,a 2. és 3. között 4.5 év.Nálam nem nehezedtek a szülések,talán valamivel fájdalmasabb volt a 3.Ám egy szavam se lehet,mert mindhárom rövid volt(első szülésnél a 4 óra szerintem igazán semmi)
1.szülés magától fájásokkal indult, 1nappal kiírás előtt, szülőszobára kerülés után burokrepesztés, onnantól erősödő fájások, 3,5óra mulva baba. 3óra volt, hogy kaptam oxitocynt- az nagyon fájt, tolófájás 40perc volt-és volt gátmetszés is, de első szüléshez képest annyira nem volt durva.
2.kerek 38. háten 2-3x szurkált a hasam, de bementünk a kórházba a dokimhoz, hogy mi ez, már küldött is a szülőszobára, burkot repeszett és 45perc mulva baba volt. Se infúzió, se gátmetszés, pici repedés volt mindössze és alig fájt.
3.nál dokimmal megdumáltam vizsgálaton mivel már 3.baba volt és bő2ujjynira nyitva voltam, hogy másnap bemegyünk szülni. Bementünk másnap délután a kórházba, megvizsgált a doki, kérdezte, hogy mekkora fájásaim vannak?? MOndtam, hogy semmi, ő meg mondta, hogy a méhszáj már bő 3ujjyni, jó is hogy jöttünk, mert mindenképpen baba lett volna még ma. Szülőszobára kerültem, burkor repesztett, 1óra alatt lettek fájásaim, és kezdtek sűrűsödni, majd kb 30perc mulva már nyomhattam is. Így mindösszesen 1és háromnegyed óra alatt meglett a pici. Se infúzió. se gátmetszés de újra egy pici repedés volt. Fájdalmilag alig fájt.
És 39+2-re született.
Hát az első helyen nálam a 2. szülés volt ami tényleg olyan gyors volt, hogy alig fogtuk fel, de szorosan utána van a 3., ami csak kicsit tartott tovább. Utolsó az első szülésem- az mégiscsak olyan volt- mint egy első szülés.
És a 2. babám volt a legkisebb, utána kicsit nagyobb volt a 3. és a legnagyobb az első volt. :)))
Te mikorra várod a harmadikat?
KÖnnyű szülést!!
Első szülésem: 41-dik héten magától beindult 12óra alatt lett meg a fiam az elejétől a végéig, gátmetszéssel.(1999)
Második szülésem: 40-dik héten indították. 4óra alatt lett meg a fiam, csodálatos élmény volt, nem volt nagyon fájdalmas. Gátmetszéssel.(2008)
Harmadik fiam: 40-dik héten indították. 4óra alatt lett meg, pokolian fájt, gátvédelmet szeretett volna a dokim, de kívül belül repedtem, és még gátmetszést is csinált. 7hónapos a kisfiam.(2012)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!