Milyen volt a szülésetek?
Szia!
Úgy értem, hogy mennyire volt fájdalmas. Milyen volt a hangulat? Mármint mennyire volt normális az orvos, illetve a szülésznő. Párod bent volt-e? Mennyi ideig tartott?
szia
húúú nagyon nagyon fájdalmas, de olyan csodálatos élmény volt amit én is 1000 szer végigcsinálnék, végül császárral szültem. össz-vissz 48 órát vajúdtam, az utolsó 12 óra volt ami iszonyat volt. Nem volt fogadott dokim, de nem is bánom iszonyú tündéri dokim és szülésznőm volt. A hangulat az jó volt, nevetgéltem két fájás közt, jó kedvem volt, mert láttam az út végét :) a párom nem volt bent, elküldtem dolgozni :) nem eröltettem hogy bejöjjön, ha akart volna bejöhetett volna, de jobb volt így. Mire meglett a lányom már ott volt a friss apuka is :) Már a tolóknál tartottam, nyomták ki belőlem meg "húzta" a szülésznő, de egyszerűen nem jött, visszacsúszott a buksija. Hang nélkül, fájdalomcsillapító nélkül vajúdtam. Nem bántam meg. Végül császárral lett meg a lányom 3820 grammal és 49 centivel. Bármikor végigcsinálnám :) most 7 hónapos a lelkem :D
iszonyú fájdalmas volt nekem is, én 18 órát vajúdtam, 3 hete szültem. nem volt semmilyen gyorsító beavatkozás, sem gátmetszés csak kicsit repedtem.
volt fogadott dokim (akit helyettesitettek de egyeztettünk vele előtte), szülésznőnk és dúlánk is, férjem is bent volt. nagyon jó emberek vettek körül és ez biztonságot adott! az első héten egyfolytában sírtam, akárhányszor csak szoptattam, nézegettem őt, hallgattam azt a zenét amire vajúdtam vagy gyakran hallgattam várandósság alatt...szóval borzasztó fájdalmas tud lenni (persze nem mindenkinek, nekem az volt), de egyben elmondhatatlan földöntúli érzés!
ha várandós vagy, akkor nagyon szép szülést kívánok neked!:)
Sziasztok.
Én egy hete szültem. Nem volt fogadott orvosom, de az ügyeletes nagyon kedves volt, meg a szülésznő is. Párom végig velem volt. Este 10 körül kaptam oxit, utána burkot repesztettek. Egy pici gátmetszés is volt, illetve a méhnyak minimálisan repedt. 1:32kor megszületett a kislányom. A kitolási szakasz előtt mondjuk kicsit megijedtem, de megnyugtattak, hogy hamarosan kint lesz, és minden rendben van. Első baba.
iszonyat fájdalmas, és nem, én nem csinálnám végig ezerszer is. Egyszer pont elég volt. Talán ha kicsit halványul a dolog, akkor egy másodikat még bevállalok, de hogy ezerszer végigcsinálnám? kizárt...
Nekem 4,5 óra volt a nagyon durva rész, az erős fájásoktól a gyerek megszületéséig, Első babához képest állítólag nem rossz, de akkor is azt mondom hogy nagyon szenvedtem és nem értem hogy bírtam ki. Életem legkegyetlenebb 4,5 órája volt.
Én kétszer szültem,az els fiamat 4 évvel ezelőtt.Reggel folyt el a magzatvizem és indultunk is a kórházba.Reggel 8-5 nem tágultam semmit, de a fájások már erősödtek.5 után a férjemmel bemehettünk a szülőszobára, gondoltam talán fekve könnyebb lesz.Volt választott orvosom és szülésznőm is, ez utóbbi csak biztatással segített, bár ilyen helyzetbe ez is erőt tud adni.A fájások már 2 percesek voltak, de még mindig nem tágultam eléggé.Végül 23:35-kor született meg a nagyfiam, az orvos kb szülés előtt 1 órával jött be, megnézett, majd kivonult, úgy telefonált rá a szülésznő, hogy "jöjjön doktor úr, szülünk".Bejött elmondta mire figyeljek, ha azt akarom, hogy jól és könnyedén menjen.Mindent a szülésznő csinált!!!Maga a szülés már nem volt annyira fájdalmas, mint a fájások és az a legszörnyűbb az egészben, hogy választott orvosom volt és hiába kértem érzéstelenítőt, nem kaptam, pedig egy fél napot könnyíthetett volna rajtam.A kitolás 3 nyomás és kint volt és az már a legboldogabb érzés a világon!!!
Az első szülésem alatt szerzett tapasztalatok miatt már a második szülésemre nem is választottam dokit csak szülésznőt, aki szinte végig mellettem volt.A második már gyorsabban ment 20:00 feküdtem be és 22:30-ra megszületett a második fiam.Maga a szülés sokkal jobban fájt,de elmondhatom mindenkinek, hogy ha lenne egy 3. gyerkőc, csakis szülésznőt választanék, fölösleges pénzkidobás az orvos magára a szülésre, hiszen csak a végén van ott és az ügyeletes dokik is nagyon jók, nekem hihetetlen jó tapasztalatom volt, viccelődött, mindent mondott mit miért tesz.Sok sikert és könnyű szülést mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!