Programozott szülés. Vélemény?
Karácsonyt remélhetőleg még sokat tölthettek együtt, de harmadikat csak egyszer fogsz szülni. És tényleg nagyobb a műszeres befejezés esélye indítás után, nekem is így mondták az orvosok.
Én biztosan kivárnám az idejét, ő tudja, mikor szeretne megszületni.
Ócsárolni nem foglak, de szerintem nagyon nem jó ötlet. De ez csak az én véleményem.
Számomra az is kérdéses, hogy ha 20-án szülsz, akkor 24-re tuti otthon leszel? Egyáltalán mikorra lennél kiírva? Ha csak 38 hetes vagy, akkor nem Karácsony után kellene születnie?
Én a harmadik babámat 41+6-ra szültem, szintén két kisgyerek otthon. Szülés előtt 5 napot be kellett feküdnöm, mert a kórházi protokoll ezt kívánta. Indítást is gondolt a főorvos, de a saját orvosom miatt valószínűleg nem tette, ő szerinte az a legjobb, ha magától indul.
Megértelek, de szerintem a baba és a Te egészséged az első.
Ha nincs semmi komplikáció, felesleges indítani.
A kisgyerekek nem tudják, mikor van karácsony, nem ismerik a naptárat, megtarthatjátok holnap is az otthoni ünneplést, vagy amikor haza jöttél a babával a kórházból.
Amúgy ha kihordod végig, akkor meg karácsony után lesz meg amúgy is.
Én úgy féltem az indítástól, mint a tűztől.
Legkönnyebb szülésem lett így, hogy magától beindult.
Ha holnap vagy holnaputàn megindìtjàk, akkor sincs semmi garancia rà, hogy karàcsonyra itthon leszel. Ha ne adja èg csàszàr lesz a vège, akkor mèg szinte tuti, hogy nem.
Èn is rettegtem tőle, hogy karàcsonykor fogom szülni, bàr volt mèg pàr hèt szülèsig, de karàcsony előtt, azt mondta a dokim, hogy kèszüljek fel, bàrmikor jöhet a baba, nagy is volt, èrett is. Akkor màr volt egy lànyom, de emiatt eszembe sem jutott, hogy előtte indíttassam. Kivàrta a fiam, nem jött karàcsonykor. Èn is ùgy gondoltam, hogy sok közös karàcsonyunk lehet mèg, de a fiam csak egyszer fog megszületni. :)
Ettől függetlenül nem ìtèllek el, ès nem török pàlcàt feletted. Te èrzed, hogy mi a jò Nektek.
Minden jól sikerült, 20-án megszültem, indított szülés volt, szerencse, mert a baba fejére rá volt tekeredve a köldökzsinor 3x. 24-én engedtek haza minket.
Boldog új évet mindenkinek4
Gratulálok.
(Biztos rémisztően hangzik, de nagyon gyakori, hogy a baba fejére tekeredik a köldökzsinór. Nálunk is ez volt, normál esetben semmilyen probléma nincs belőle, mint ahogy nálunk sem volt. )
Én is gratulálok.
És bár a zsinór gyakori dolog, de nem mindig problémamentes. Sajnos a lányomnál komoly gondokat okozott, hogy a nyakán és a bokáján volt.
De mondjuk ettől még igaz, amit korábban írtunk. Inkább arról van szó, hogy így utólag mégis jobb lett, hogy nálatok így alakult, Kérdező. Egyedi eset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!