Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Programozott szülés. Vélemény?

Programozott szülés. Vélemény?

Figyelt kérdés
Megbeszéltem dokimmal, hogy 2 nap múlva beindítja a szülést. Lehet ócsárolni, van 2 kisgyerekem, és velük szeretném tölteni az ünnepeket. Kisebb fájásaim már vannak, 3. baba lesz, bő 1 ujjnyira nyitott vagyok végig 38 hetes. Véleményekre vagyok csak kíváncsi.
2012. dec. 18. 11:14
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Én teljesen megértelek. Nekem is van itthon két gyermekem, nélkülem a karácsonyt... nem nagyon tudják elképzelni. Szerintem, ha érett a baba, és már nyitva is vagy valamennyire, nem lesz gond. Kellemes Ünnepeket, és könnyű szülést kívánok!
2012. dec. 18. 12:52
 12/21 xStefix ***** válasza:
29%

Karácsonyt remélhetőleg még sokat tölthettek együtt, de harmadikat csak egyszer fogsz szülni. És tényleg nagyobb a műszeres befejezés esélye indítás után, nekem is így mondták az orvosok.

Én biztosan kivárnám az idejét, ő tudja, mikor szeretne megszületni.

2012. dec. 18. 15:35
 13/21 anonim ***** válasza:

Ócsárolni nem foglak, de szerintem nagyon nem jó ötlet. De ez csak az én véleményem.

Számomra az is kérdéses, hogy ha 20-án szülsz, akkor 24-re tuti otthon leszel? Egyáltalán mikorra lennél kiírva? Ha csak 38 hetes vagy, akkor nem Karácsony után kellene születnie?

2012. dec. 18. 15:42
 14/21 anonim ***** válasza:
62%

Én a harmadik babámat 41+6-ra szültem, szintén két kisgyerek otthon. Szülés előtt 5 napot be kellett feküdnöm, mert a kórházi protokoll ezt kívánta. Indítást is gondolt a főorvos, de a saját orvosom miatt valószínűleg nem tette, ő szerinte az a legjobb, ha magától indul.

Megértelek, de szerintem a baba és a Te egészséged az első.

Ha nincs semmi komplikáció, felesleges indítani.

A kisgyerekek nem tudják, mikor van karácsony, nem ismerik a naptárat, megtarthatjátok holnap is az otthoni ünneplést, vagy amikor haza jöttél a babával a kórházból.

Amúgy ha kihordod végig, akkor meg karácsony után lesz meg amúgy is.

Én úgy féltem az indítástól, mint a tűztől.

Legkönnyebb szülésem lett így, hogy magától beindult.

2012. dec. 19. 00:40
 15/21 anonim ***** válasza:
42%
Nekem is indítottak 2 hete könyörögtem megvárták míg fehérje lesz a vizeletben,38 hét után már jobb kint mint bent.Én az élő egészséges baba és anya híve vagyok,nem a természetességé,nem szeretnék a természetes hiba % lenni.
2012. dec. 19. 08:55
 16/21 anonim ***** válasza:

Ha holnap vagy holnaputàn megindìtjàk, akkor sincs semmi garancia rà, hogy karàcsonyra itthon leszel. Ha ne adja èg csàszàr lesz a vège, akkor mèg szinte tuti, hogy nem.

Èn is rettegtem tőle, hogy karàcsonykor fogom szülni, bàr volt mèg pàr hèt szülèsig, de karàcsony előtt, azt mondta a dokim, hogy kèszüljek fel, bàrmikor jöhet a baba, nagy is volt, èrett is. Akkor màr volt egy lànyom, de emiatt eszembe sem jutott, hogy előtte indíttassam. Kivàrta a fiam, nem jött karàcsonykor. Èn is ùgy gondoltam, hogy sok közös karàcsonyunk lehet mèg, de a fiam csak egyszer fog megszületni. :)

Ettől függetlenül nem ìtèllek el, ès nem török pàlcàt feletted. Te èrzed, hogy mi a jò Nektek.

2012. dec. 19. 18:59
 17/21 A kérdező kommentje:

Minden jól sikerült, 20-án megszültem, indított szülés volt, szerencse, mert a baba fejére rá volt tekeredve a köldökzsinor 3x. 24-én engedtek haza minket.

Boldog új évet mindenkinek4

2013. jan. 4. 12:38
 18/21 anonim ***** válasza:
Gratulálok.
2013. jan. 4. 13:15
 19/21 anonim ***** válasza:

Gratulálok.

(Biztos rémisztően hangzik, de nagyon gyakori, hogy a baba fejére tekeredik a köldökzsinór. Nálunk is ez volt, normál esetben semmilyen probléma nincs belőle, mint ahogy nálunk sem volt. )

2013. jan. 4. 14:07
 20/21 xStefix ***** válasza:

Én is gratulálok.

És bár a zsinór gyakori dolog, de nem mindig problémamentes. Sajnos a lányomnál komoly gondokat okozott, hogy a nyakán és a bokáján volt.

De mondjuk ettől még igaz, amit korábban írtunk. Inkább arról van szó, hogy így utólag mégis jobb lett, hogy nálatok így alakult, Kérdező. Egyedi eset.

2013. jan. 4. 17:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!