Programozott szülés. Vélemény?
programozott szuels nagy kockazat mert minden beleavatkozs a termeszetes folyamatba komlpikacioval jarhat.
A gyerekek otthon kibirnanak egy du nelkuled azt hiszem.
De attol is fugg hol tart a terhesseged es milyen a mehszaj allapota stb.
En SOHA nem engednem hogy egy unnepnap miatt szulest inditsanak szerintem hivatalossan nem is szabad hiszen inditani csak komoly orvosi okbol szabad mert rizikos dolog.
Ha már úgy is döntöttél, akkor miért fontos a véleményünk utólag?
Mindegy, megírhatom: természetesség híve vagyok. nem gondolom, hogy baj lenne ebből, ha amúgy problémamentes a terhességed, illetve az előző szülések.
a mesterséges indítás mellékhatása szokott lenni a nagyobb fájdalom, ellenben gyorsabb szülés és ebből következően nagyobb az esély sérülésekre, repedésekre. Persze ezeket ki lehet bírni, csak számolni kell vele, hogy nem ugyanolyan, mint amikor a szervezetben magától indul be a szülés. Illetve a természetes fájdalomcsillapító mechanizmus nem indul be a szervezetben, ha külsőleg kapja az oxitocin hormont. Dokiknak és tervezés szempontjából persze elismerem, hogy kényelmesebb. Mérlegelni kell, hogy mi a fontos. Gondolom újat nem mondtam, biztos utánaolvastál mindennek. A vélemény nem hinném, hogy bármin változtat.
(Azt már tényleg csak zárójelesen, hogy ha még csak 8 hetes vagy, könnyen lehet, hogy maradna az a baba magától is karácsony utánig)
Most konkrétan nem a te szülésedre gondoltam nyilván. Hanem a statisztikák, meg úgy általában ilyen témával foglalkozó könyvek és nálunk okosabb szakemberek mondják. De teljesen logikus is.
A mellette-ellene érvek is mindig úgy vannak, hogy egy negatív dolognak akad pozitív oldala is és fordítva.
Én összességében nem vagyok elégedett a Mo-n bevett rutinnal,(már eleve a rutinszerűséggel sem) mint ahogy a példád is mutatja, hogy ez megbeszélés kérdése. Szerintem nem kéne, hogy az legyen.
Ha mázlid van akkor magától beindul addigra. :)
Szerintem totál logikus amit te írtál, hogy már van két gyermeked és ők is számítanak rád. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!