Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha az orvos megrepeszti a...

Ha az orvos megrepeszti a magzatburkot, az indított szülésnek számít?

Figyelt kérdés
2012. dec. 16. 13:10
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Nekem már kétszer volt ilyen szülés. Mindkettőt repesztették. A papírokra indítás volt írva, tehát igen annak számít:)
2012. dec. 16. 13:12
 2/17 A kérdező kommentje:
Két hete szültem császárral és nem igazán értem,miért volt rá szükség.Természetesnek indult, voltak is fájásaim rendesen, 7-5 percesekkel mentünk a kórházba.Két ujjnyira voltam kitágulva, az orvos burkot repesztett,kaptam oxitocint,folyamatosan emelte az adagját, a végén már 4 ujjnyira voltam kitágulva,már próbáltam is kinyomni a babát,de egyszer csak azt mondta, hagyjuk,inkább megoperál.Utólag meg különböző dolgokkal indokolta a császárt,szerintem csak gyorsan le akarta tudni a szülést.
2012. dec. 16. 13:19
 3/17 anonim ***** válasza:
igen annak inditott szülésnek számit
2012. dec. 16. 13:21
 4/17 anonim ***** válasza:
Azert ez kemeny...valakit indokolatlanul megcsaszarozni, mert az orvosnak ugy tartja kedve...Lenne annyi penze az embernek, perelne az ilyet. Most meg van egy szep kis vagasod csak ugy, mert o sietett, nehogy lekesse a meccset.
2012. dec. 16. 13:26
 5/17 anonim ***** válasza:

Nem vagyunk orvosok, felesleges találgatni hogy sietett az orvos, vagy azt látta hogy még kell 3-4 óra mire teljesen kitágúlsz és még utánna is lesznek-e vagy sem tolófájások!

Na meg az elhúzódó szülés árt a babának, amitől később fejlődési problémák lehetnek!

Az orvos mérlegelt,ezt látta a legjobbnak, örűlj neki egészséges babád lett, és ne azzal foglalkozz miért lett császár!

Minap valaki belinkelt egy szüléstörténetet, ahol az anyuka annyira ragaszkodott a természetes szüléshez, a orvosok meg akarták császározni, nem hagyta, a végén meghalta a baba szülés végén...

2012. dec. 16. 13:28
 6/17 A kérdező kommentje:
utolsónak igaza van, csak annyira siettetettnek tűnt az egész, főleg, hogy tudom, hogy pont akkor rendelt volna a magánrendelésén.de persze az a lényeg,hogy egészséges a baba.
2012. dec. 16. 13:33
 7/17 anonim ***** válasza:
Nalam meg pont ellenkezoleg volt. Nem nagyon akartak elsietni a dolgot. Hetfon reggel 6 orakor elkezdett szivarogni a magzatvizem es masnap 6:40-re lett meg a lanyom (2.5 eves, makk egeszseges) Hazakuldtek, mikor reggel 8 korul bementem korhazba, hogy majd ha 24 ora mulva semmi, akkor menjek. Akkortol szamitottak a 24 orat, amikor beertem a korhazba, tehat tobb, mint 24 ora lett volna. Este 9-kor bementunk, mert mar erosodtek a fajasok, majdnem hazakuldtek, de jol van, maradjak. Este 10-kor mar a fajasok elertek tetofokukat. Korulbelul 5 orakor reggel jottek vegre a tolofajasok, addig folyamatosan omlott ki a viz belolem, mig vegul kiplattyant egyszerre egy csomo...nem gondoltam volna, hogy meg annyi jon belolem:D Korulbelul egy ora alatt elerte a kis buksija a bejaratot. Kabe fel oran keresztul probaltam kinyomni a kis fejet, de valamilyen oknal fogva nem ment, pedig beleadtam anyait apait (megjegyzem, akkor mar 24 oraja nem aludtam, nem ettem), es kabe 5 perccel a szuletese elott dontott vegul a szuleszno, hogy akkor gatmetszest kell vegezni...mielott szepen ramijesztett, hogy most mar nyomjam ki, mert baj lesz...nyisz nyisz, mar jott is a kovetkezo fajas, amivel egybe kicuppant a gyerek, mert elfelejtettek kozolni, hogy most mar nem kell olyan erovel nyomni....:DCsak ugy repult kifele:D Fel ora szenvedestol menthetett volna meg az orvos, ha rogton vag...mellesleg szerintem eleg mak, hogy 24 oraval a magzatviz szivargasa utan nem lett semmi baja a babamnak. Kulfoldon elek, ha jol tudom Magyarorszagon ha szivarog a magzatviz, par oraval utana meginditjak a szulest a kockazatok elkerulese vegett.
2012. dec. 16. 14:32
 8/17 anonim ***** válasza:

"Azert ez kemeny...valakit indokolatlanul megcsaszarozni, mert az orvosnak ugy tartja kedve..."

Honnan veszed, hogy az orvosnak nem volt rá indoka? Valószínűleg többet tanult a témáról mint te. Jó eséllyel mérlegelés alapján döntött úgy, hogy a császár a legjobb megoldás.

2012. dec. 16. 16:25
 9/17 anonim ***** válasza:
A te esetedben nem indított szülésnek számít, hisz már elkezdődött a vajúdás repesztés előtt is. Én magas vérnyomással és fehérjével a vizelettel mentem a kórházba. Bent is tartottak és burkot repesztettek. Így kezdődtek a fájásaim. Ezt nevezik indított szülésnek. A tiéd magától indult be.
2012. dec. 16. 18:16
 10/17 anonim ***** válasza:
7-es. Egyik ismerősömnek szombaton elment a magzatvize és hétfőn megszületett természetes úton a babája. Mindez Magyarországon.
2012. dec. 16. 18:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!