Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Valaki aki nem rég szült...

Valaki aki nem rég szült szegeden, tapasztalatok vélemények?

Figyelt kérdés
Nagyon félek mivel első babás vagyok,ha esetleg itthon lennék egyedül amikor megindul a szülés mikor kell hívni mert sok mindent lehet hallani pl-ul hogy ha már ilyen perces fájások vannak stb.De ha párom itthon is lesz nekünk nincs autónk,most akkor üljünk buszra ha esetleg ott lenne az idő vagy hívhatok mentőt?Sok mindent hallani :/ Bent milyenek az emberrel,félek hogy nem tudom megetetni a kisbabám mert nem lesz elég tejem az első pár napban,egyébként is stresszes ember vagyok,főleg ha több ágyas kórterembe kerülök és mások azt nézik hogy én hogy bénázok az etetéssel:S.Milyen sűrűn hozzák be a kisbabám hozzám?Mit célszerű vinni be a kórházba ami esetleg megkönnyítheti a szülést,vagy az utána következő pár napot.Hálóinget adnak vagy egyből a sajátomba kell bújni?Minden információt szívesen fogadok :)
2012. nov. 26. 12:51
 1/4 anonim ***** válasza:

Én két éve szültem, tehát a kérdésednek azokra a részeire tudok válaszolni, amelyek "egyetemesek":).

Attól ne félj, hogy nem tudod etetni a babádat, a szüléskor és az után termelődő kolosztrum éppen elég a frissen kibújt babának, addig, amíg be nem lövell a tejed. Ezt pedig úgy tudod gyorsítani ha minél hamarabb, már a szülőszobán mellre teszed, de ha ez valami miatt nem sikerül, akkor minél hamarabb, amint lehet és minél gyakrabban:).

A baba végig benn lehet Veled, esetleg ha délután/este szülsz, akkor csak másnap vinnék Hozzád, de ha nem vagy nagyon elgyengülve, akkor mindenképp próbáld elérni, hogy kezdettől fogva együtt legyetek:)! Ez sokat segít a tejtermelés beindulásában, valamint az egymásra hangolódásban is.

A "technikai" kérdésekben csak azt tudom mondani, hogy betétet mindenképp vigyél, abból sosem elég az első napokban.

2012. nov. 26. 12:58
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia

7 hónapja szültem ott. Én teljesen meg voltam elégedve. Igaz van egy két nővérke aki elég unszimpatikus, de hát hol nincs ilyen. Adnak hálóinget, de vihetsz is magaddal, én tanácsolom, hogy kérj hálóinget a kórházban, jobban jársz, én kb 2 napig kórháziban voltam, csak harmad nap bújtam a sajátomba. Ne aggódj, hogy bénázol az etetéssel :) mindenki így kezdi, egyébként nagyon kedves védőnők, csecsemősök vannak, akik szívesen megmutatnak neked mindent, ha nem tudsz valamit. Én délután 3 kor szültem és már a fél 6-os etetésre hozták is a picuromat :) Reggel fél 9 kor viszik, fél 12 kor fél 3 kor fél 6 kor és fél 9 kor, tehát három óránként, bár ha nagyon éhes a pici akkor kihozzák neked hogy etesd meg. Betétet vigyél magaddal, bár mi kaptunk egy csomaggal a csecsemő osztályon. Ha ott az idő mindenképp mentőt hívj, én is azzal mentem be és azonnal elláttak. Hogy mikor indulj be? Attól függ milyen messze laktok. Ha bármi kérdésed van még nyugodtan írhatsz privátba :) szívesen válaszolok, most hirtelen ennyi jutott eszembe, egyébként mennyi időd van még?

2012. nov. 26. 15:05
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia!

4 hónapja szültem Szegeden.

Hogy mikor indulj? Nekem a szülésznőm azt mondta, hogy ha vannak rendszeres fájásaim, tusoljak le kellemes, nem forró vízben. Ha elmúlnak a fájások, csak jósló volt. Ha nem múlnak, hanem rendszeresek, akkor azt is mérni kell, meddig tart egy egy fájás. Legalább 40 másodpercig kell tartania és olyan erősnek kell lennie, hogy szívjad a fogad és ne bírj közben beszélni. Ekkor lehet indulni. Hívhatsz mentőt, de kérdezd meg, mennyi idő, mire odaérnek. Ha sokáig tart, inkább hívj taxit.

Ha elment a magzatvized, azonnal menj a kórházba.

Elsőre senkinek nem megy a szoptatás. Kérj bátran segítséget, csak a babával foglalkozz, ne a szobatársakkal. Abban a pár napban, míg bent lesztek, annyira nem fog megjönni a tejed, hogy mérhető mennyiséget szopizzon a baba, de emiatt ne idegeskedj!

Megmutatják a fürdetést is.

Nekem a kórházi hálóing jobb volt, mert felül gombos, így könnyedén szabaddá lehet tenni a mellet.

Egy jó tanács, bár ezzel sem ért mindenki egyet. Amíg a kórházban vagy, van rá lehetőség, hogy éjjel a babád bent maradjon az osztályon. Add be és aludd ki magad rendesen. Valószínűleg a többi anyuka is be fogja adni a babáját, és gondolom nemcsak téged zavarna, hanem a többieket is, ha éjjel rázendítene a babád. Otthon már nem biztos, hogy alhatsz majd éjjel. Valljuk be őszintén, a szülés fájdalmas és kimerítő. Nekem jól jött az a két éjjel, hogy alhattam.

Van lehetőséged saját szobára, fizettség ellenében.

2012. nov. 26. 15:18
 4/4 A kérdező kommentje:

sok hasznos tanácsot kaptam köszönöm!!!! Szóval akkor kapok hálóinget,igazából összekészítettem már de akkor az első 1-2 napban csak ne az enyémet "piszkítsam" össze.Ez az éjszakai beadás hogy működik?Mármint éjszaka nem kel fel a pici hogy éhes,és esetleg ezt külön kell kérni hogy éjszakára ne velem legyen? Kicsit morbidul hangzik de hát igaz hogy inkább most pihenjen az ember amikor van lehetősége mert utána már nem fog tudni :)Még van 3hetem hátra de ezek a kételyek most erősödnek bennem főleg hogy nem sokára itt az idő :)szegedi vagyok,csak a város másik végén lakom,de nincs kocsink szóval csak így tudnék eljutni mentővel vagy felülök egy villamosra de hát valljuk be ha most tényleg jönnek azok a fájások.... :D

Párom is elég sokat dolgozik mostanában és általában egyedül vagyok itthon.Megijedek attól a tudatól ha esetleg pont akkor indulna be a szülés mikor itthon vagyok egyedül :/

2012. nov. 26. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!