Létezik olyan, hogy túl nagyra nő a baba a pocakban és mégsem indul meg a szülés és ebből baj lehet?
Pl. 37. héten már 4kg-os a baba, és a 40. hétig sem indul meg a szülés és csak nő a baba a pocakban. Uh-on alulsaccolák, esetleg nincs fogadott orvos.
Hallottatok már ilyenről?
Létezik ilyen, persze.
Ha nem fér ki a szülőcsatornán, akkor császár.
Szerintem kizárólag a baba méretei miatt nem indul meg a szülés, nem lesz belőle baj, és nem is indítják meg vagy veszik ki hamarabb, hiszen korábban kilakoltatni egy babát mindig kockázatos, hogy elég érett-e már.
Van olyan, hogy téraránytalanság miatti császár ( [link]
40.hét után már nem nagyon nőnek a babák, inkább fogynak.
A szülés megindul, olyan nincs, hogy nem indul meg, ha másképp nem, rásegítéssel.
Ha nem tudja megszülni hüvelyi úton a kismama, akkor császár lesz.
az uh-s adatokat ne vedd 100%-ra,én most 2 különböző helyen voltam uh-on 36+6 naposan a babát 3300gr-ra becsülték, 38+1 naposan meg 3180-ra,aztán ki tudja mekkora.
a 40.hét után fogyni fog odabent,mert a méhlepény már nem 100%-osan látja el a feladatát,ne aggódj
Azért aggódom, mert a babám több, mint 4kg-al született a 37. hét elején. DE ő már kinyította a méhszájat a fejecskéjével jóval előbb, így pár óra alatt megszületett, számítatni lehetett, hogy előbb jön.
Most szinte zárt a méhszáj, baba fent, és most is hatalmasra nőtt bennem.
És igen, félek az uh félresaccolásától, mert múltkor jó 1 kg-ot tévedtek lefelé:SSSSS
3100-at saccoltak, 5 nap múlva kibújt 4250gr-osan.
De most a szülésnek semmi jele.....
Szia
Ne izgulj. Én most várom a harmadikat. Az első 4,5 kg, a második 4,9 kg volt, természetes úton. Mindkettőt túlhordtam egy kicsit, de én nem bántam. Most is ekkora babám várható, de én nem izgulok már ezen.
Inkább legyen 5 kiló, mint 2,5 :-D
Jaj, nekem ugyanekkora a baba, ugyanekkora a terhességi kor, ma 37+4nap. Kedden az uh-on már nem tudták becsülni, mert a feje kisebb volt, mint múlthéten, azt mondták, mert lekerült, beilleszkedett, így nem tudnak súlyt saccolni.
Nincs orvosom, fogalmams sincs mit csináljak, hova menjek!!!!!!
Szülésznőm szabin, de az szüleszteni akar mindig......
Mit csináljak?????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!