Nagy baba, nehéz szülés? Esetleg császár?
Nem szeretnék császárt feltétlen, de vajúdni sem szeretnék akár egy napot azért,hogy utána mégis megcsászározzanak.
Pár nap múlva lesz az utolsó kötelező ultrahangom, az ottani méreteket figyelembe fogja venni az orvosom? Ezek mellett 2féle gyógyszert is szedek magas vérnyomásra, napi 8 szemet,és még így is 150 körül van a vérnyomásom...
4kiló 16dekával szültem a fiamat természetes úton. reggel fél 6kor elfolyt a magzatvíz, 9óra 26perckor megszületett a fiam. ultrahangon nálam is látták hogy nagyobb, de nem volt indokolt a császár.
de ezt kórháza válogatja, és a baba és a mama állapota is
Hát ez sok mindentől függ,legfőképp a Te testi adottságaidtól és úgymond a szerencsétől is.
Minden orvos a természetes szülés híve,ha 5 órát vesz igénybe,hogy megszülj egy 4500 grammos babát,akkor annyit,ha meg 17,akkor addig fogsz vajúdni.Ennyi.
Anyósom 10 óra alatt szülte meg a 5050 grammos páromat természetes úton,2 évvel rá meg 4700 grammos sógort nem egészen 5 óra alatt.Nekem csak úgymond 3880 grammos kislányt sikerült összehozni,17 óra után császárral,mert,nem tudott a szülőcsatornába beilleszkedni a köldökzsinór a nyakán volt 2x.Egyébként szerintem kifért volna.
Ezek szerint akkor uh alapján nem gondolkodnak a császáron. És a magas vérnyomásnak sincs köze hozzá?
Igazából attól is rettegek,hogy a hasamon keresztül vegyék ki, hogy ott legyen egy vágás, ami nehezen gyógyul. Elég volt tavaly néznem,ahogy a nagyim egy hasi műtét után mennyit szenvedett,pedig jövős-menős fajta,minden nap megy 2 órát 86 évesen is.
Viszont repedni /szakadni sem szeretnék teljesen,és úgy tudom, a nagy babáknál ez jóval gyakrabban fordul elő. Legalábbis erről olvastam most.
Én most várom a harmadik gyerkőcöt. 32. hetesen 88 BPD mértek, tehát nem kicsi.
DE:
Az első szülésem rohamos szülés volt, tehát a szülés első jelétől számítva 1,5 óra alatt lett szültem természetes úton a lányomat: 53 cm, 4350 gramm, és 35 cm fejjel.
A második szülésemet indították reggel 8kor. Délután fél 2kor lett meg gátvédelemmel --> 1 öltéssel megúsztam. A második lányom méretei: 56 cm, 4750 gramm és 37 cm fej.
Én egyik szülésemet sem éreztem vészesnek. Most harmadjára sem gondolnék császárra, ha nem faros lenne eddig, remélem még megfordul :-D, pedig már a 35. héten vagyok és még faros :-(
A barátnőm viszont a 3 kilós babával több mint 26 órát vajúdott mire megcsászározták. Egyszerűen nem tágult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!