Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nagy baba, nehéz szülés?...

Nagy baba, nehéz szülés? Esetleg császár?

Figyelt kérdés
Az érdekelne, hogyha a babám mindig jóval (14-17 nappal) nagyobb az ultrahangokon már a 21.héttől, és ez a fej méreteire is vonatkozik,mindig az van a legjobban előrehaladva és esetleg kihúzom a 40.hétig, ráadásul még mérete is 4kg vagy 4,15 körül lesz, és nem tud beilleszkedni a feje a szülőcsatornába akkor is hagynak órákon át vajúdni? Vagy megcsászároznak? Egyáltalán megindulnak majd a fájások? És ha elfolyik a víz, és mégsem tud beilleszkedni, akkor is 12 órát vajúdok? Olyan tapasztalatokat várnék, ahol a kismama nagy méretekkel rendelkező babát szült akár császárral,akár hüvelyi úton...
2012. nov. 15. 06:36
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

tudok olyat akinek szintén kb. 2 héttel nagyobbnak mérték a babáját de a szülés is az kiírt időpontnál előbb beindult és majdnem 4 kilósan megszületett természetes úton.

tudok egy másik 4 kilós babáról is aki szintén természetes úton született. mondjuk anyuka magas (180 centi) és széles csípőjű, szóval számít nagyban az is hogy az anyának milyen adottságai vannak.

2012. nov. 15. 15:43
 22/28 anonim ***** válasza:
ez babona,nem igaz. könnyeben természetes uton születnek, a 3000 gramm-tól-5500 grammos babáig,mint kisebek. pl: 3600 gramos baba könyeben születik meg,mint egy 2600 grammos
2012. nov. 15. 16:17
 23/28 A kérdező kommentje:

Rendben. Köszi a sok biztató, pozitiv választ.

Most fogom megkezdeni holnap a 38.hetet, és még magasan van a baba feje...

2012. nov. 15. 20:34
 24/28 anonim ***** válasza:

Nekem kisebbnek mérték a babát.Hajnal 1-kor kezdődtek a fájások,3-kor bementünk a kórházba,5-re teljesen kitágultam,tolófájásaim is voltak és 9-kor vittek császározni,mivel 4 óra hossza alatt sem bújt ki.4kg-val 54cm-rel és 36-os fejkörfogattal született.

Ismerősömnek 3 gyereke van,mind3at meg tudta szülni pedig mind3 4 kg körüli volt.Az utolsóval még élvezte is a szülést :)

A vérnyomásod miatt sem fognak feltétlen császározni,szobatársamnak magas volt a vérnyomása emiatt bent is feküdt már szülés előtt.Neki is magas maradt a gíógíszerek ellenére.Szülés közben mértek neki vérnyomást de nem császározták mert a "normál" tartományban maradt.

2012. nov. 15. 21:23
 25/28 anonim ***** válasza:

4740 g-mal született a kislányom, 1 óra 50 perc alatt....ő a harmadik, de ő volt a legkönnyebb...

A zárójelentésemen rajta volt, hogy "óriás csecsemő" miatti veszélyeztetett terhesség. (a doki 4200 ra saccolta)

2012. nov. 15. 21:41
 26/28 anonim válasza:

Az én kisfiam 4640 grammal és 61 cm-rel született 12 órás vajúdás és minden varázslat kipróbálása után császár lett.

Pedig én mindenáron természetesen szerettem volna szülni, ott már nem bántam, csak nehogy baja legyen! A vajúdás kell a babának! Ha látják, hogy nem halad a szülés, úgyis a császár mellett döntenek! Ha kételyeid vannak, beszéld meg az orvosoddal, szülésznőddel mire számíthatsz!

2012. nov. 15. 23:27
 27/28 anonim ***** válasza:
Nekem első babám volt 4300 gr 37es fejjel, és hosszú vajúdással, de teljesen háborítatlanul és természetesen szültem meg, ráadásul sértetlen gáttal. Szerintem ha úgy állsz hozzá, hogy menni fog, akkor menni fog!
2012. nov. 16. 08:25
 28/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek!

Sok egészséget a babákhoz! Ha meglett a pici, megírom hogyan alakult,ha érdekel valakit! :)

2012. nov. 16. 09:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!