Nagy baba, nehéz szülés? Esetleg császár?
A kisfiamat 4400 grammal 56 centivel és 38 fejkörfogattal szültem meg normál úton. Maga az egész szülés 14 óra volt ebből a kitolási szak 3 óra, mert bizony nem igen akart átférni a bucija. Majdnem császár lett, de mikor épp azt döntötték volna el akkor már tolta a gátat a feje és onnan már 5 perc alatt megvolt.
Mindvégig 2 héttel nagyobbnak mérték a koránál főleg a buciját, így már a szülésre is így készültünk.
Hála Istennek meg a genetikának, hogy nem repedtem pedig ketten is tolták szegény kisfiamat, hogy kibújjon.
Könnyű szülést kívánok Neked!
4470 grammal született a Kisfiam, hüvelyi úton. Meg lett volna hamar, de az EDA-tól leálltak a fájásaim, így 7 órát töltöttem összesen a szülőszobán (előtte már vajúdtam, de még egyedül) :(
Ha felmerül a téraránytalanság, akkor nem fognak vajúdni hagyni!
Hát épp ez az,hogy még be sincs illeszkedve a baba feje...
De akkor valószinüleg nem lesz baj, bár még félek egy kicsit. De bízom abban,hogy minden rendben lesz.
Hány hetes vagy most?
Az utolsó pillanatokban is beilleszkedhet, ne félj, próbálj pozitívabban hozzáállni. Bízz a babádban, magadban és az orvosodban.
ez a vajúdás dolog olyan, hogy is fogalmazzak.
általában az első szülésnél a vajúdás 16-24 óra. ezt ne úgy képzeld el, hogy az első perctől önkívületlenül üvöltesz, ez egy folyamat, valahogy úgy tudom elmagyarázni mint ha hegyet másznál. szépen sorban jönnek a fájások, 20-15-10... percenként, már alapból ezzel elmegy ugye 3-4 óra :D
én reggel 7kor kezdtem vajúdni, délután 4kor lettek 5 percesek, az akkor még sétagalopp volt, otthon voltunk f5ig, tehát 10 óra vajúdás jókedvűen, otthon telt, teljesen természetesen, ha bementem volna a kórházba se császároztak volna meg 20 perces fájásokkal :D
nekem 4,5 kilóra saccolták a babámat a 36. héten, 40. héten 3050g-al született, mondjuk enyém valószínűleg visszafejlődött a cukrom miatt, voltak egyéb jelei is, 3 éves koráig problémák is voltak a beszédfejlődésével.
este f10kor természetes úton született meg, nekem furcsa lett volna ha azért császároztak volna meg mert már 12 órája vajúdom
Mindkét gyerekem óriásbébi volt.
Az elsőt 37 hetesen 4200 g-ra saccolták, de nem merült fel a császár egészen a születése előtti napig. Több, mint 1 héttel túlhordtam, és a feje még mindig nem illeszkedett be, merev, zárt volt a méhszájam, a dokik úgy döntöttek, hogy nem lesz ez így jó, téraránytalanság miatt másnap megcsászároztak. 4180 g-mal ás 58 cm-rel és 37 cm-es fejjel született a lányom.
A fiammal ugyanez volt, plusz a kiírt napra annyira elvékonyodott az előző császár hege, hogy az uh-ról egyből a műtőbe mentünk. Ő 4700-g-mal és 59 cm-rel született 38-cm-es fejkörfogattal.
Van ilyen is, de ne félj. A második gyerkőc születésénél mondta a doki, hogy ne féljek, volt olyan anyukája, aki majdnem 5 kg-os babucit pikk-pakk megszült. Sok múlik ilyenkor azon, hogy hogyan tágulsz, és hogy be tud-e illeszkedni a picur feje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!