Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nagy baba, nehéz szülés?...

Nagy baba, nehéz szülés? Esetleg császár?

Figyelt kérdés
Az érdekelne, hogyha a babám mindig jóval (14-17 nappal) nagyobb az ultrahangokon már a 21.héttől, és ez a fej méreteire is vonatkozik,mindig az van a legjobban előrehaladva és esetleg kihúzom a 40.hétig, ráadásul még mérete is 4kg vagy 4,15 körül lesz, és nem tud beilleszkedni a feje a szülőcsatornába akkor is hagynak órákon át vajúdni? Vagy megcsászároznak? Egyáltalán megindulnak majd a fájások? És ha elfolyik a víz, és mégsem tud beilleszkedni, akkor is 12 órát vajúdok? Olyan tapasztalatokat várnék, ahol a kismama nagy méretekkel rendelkező babát szült akár császárral,akár hüvelyi úton...
2012. nov. 15. 06:36
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
Én is simán megszültem a 3870 grammos babám,igaz vágtak és lett egy kis gátrepedés,de fel sem tűnt. 6 óra alatt megszületett a burokrepesztéstől számítva. Sokkal rosszabbra számítottam mind időben,mind érzésben. Ja,és az előtte való nap uh-n 3200 grammra saccolták.. :) ne aggódj! Nekem majdnem császár lett,de végül sikerült,pedig az utolsó 20 percben illeszkedett csak be a feje!
2012. nov. 15. 08:29
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
5 nappal túlhordtam, indították, 3 óra alatt simán kint volt 4100g :). Én 163cm vagyok. Vágtak, varrtak, de nem volt vészes.
2012. nov. 15. 08:41
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

A kisfiamat 4400 grammal 56 centivel és 38 fejkörfogattal szültem meg normál úton. Maga az egész szülés 14 óra volt ebből a kitolási szak 3 óra, mert bizony nem igen akart átférni a bucija. Majdnem császár lett, de mikor épp azt döntötték volna el akkor már tolta a gátat a feje és onnan már 5 perc alatt megvolt.

Mindvégig 2 héttel nagyobbnak mérték a koránál főleg a buciját, így már a szülésre is így készültünk.

Hála Istennek meg a genetikának, hogy nem repedtem pedig ketten is tolták szegény kisfiamat, hogy kibújjon.

Könnyű szülést kívánok Neked!

2012. nov. 15. 10:10
 14/28 anonim ***** válasza:
Ez jó kérdés, engem is érdekel. Az én babám UH alapján 4héttel nagyobb és nem csak a feje a pocakja is meg mindene. Nekem ez az első babám és félek h mi lesz velem/velünk. Nekem azt mondta a doki h nem hiszi h kihúzom végig, de nem vok elszámolva hanem ekkora és kész.
2012. nov. 15. 11:03
 15/28 anonim ***** válasza:
En egy 4500 g kisfiut szultem a gyerek koronatartasu volt tehat az alla nem volt a mellkasan megis kifert feje 37.5 cm Uh jol megijesztettek 5 kg ja persze az UH 500g melle saccolhat na ennyit az UH rol. Ha a baba feje a terhesseg utolso heteiben a medenceben van akkor oke a dolog Ha a medence felett marad akkor ketelyes de mindenkeppen meg kell probalni a termeszetes szulest mert mind mamanak es babanak az a legjobb. Ne felj az UH tevedhet ne felj te gyereked neked benned nol ki fog ferni.
2012. nov. 15. 11:12
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

4470 grammal született a Kisfiam, hüvelyi úton. Meg lett volna hamar, de az EDA-tól leálltak a fájásaim, így 7 órát töltöttem összesen a szülőszobán (előtte már vajúdtam, de még egyedül) :(

Ha felmerül a téraránytalanság, akkor nem fognak vajúdni hagyni!

2012. nov. 15. 11:47
 17/28 A kérdező kommentje:

Hát épp ez az,hogy még be sincs illeszkedve a baba feje...

De akkor valószinüleg nem lesz baj, bár még félek egy kicsit. De bízom abban,hogy minden rendben lesz.

2012. nov. 15. 13:14
 18/28 anonim ***** válasza:

Hány hetes vagy most?

Az utolsó pillanatokban is beilleszkedhet, ne félj, próbálj pozitívabban hozzáállni. Bízz a babádban, magadban és az orvosodban.

2012. nov. 15. 13:20
 19/28 anonim ***** válasza:

ez a vajúdás dolog olyan, hogy is fogalmazzak.

általában az első szülésnél a vajúdás 16-24 óra. ezt ne úgy képzeld el, hogy az első perctől önkívületlenül üvöltesz, ez egy folyamat, valahogy úgy tudom elmagyarázni mint ha hegyet másznál. szépen sorban jönnek a fájások, 20-15-10... percenként, már alapból ezzel elmegy ugye 3-4 óra :D

én reggel 7kor kezdtem vajúdni, délután 4kor lettek 5 percesek, az akkor még sétagalopp volt, otthon voltunk f5ig, tehát 10 óra vajúdás jókedvűen, otthon telt, teljesen természetesen, ha bementem volna a kórházba se császároztak volna meg 20 perces fájásokkal :D

nekem 4,5 kilóra saccolták a babámat a 36. héten, 40. héten 3050g-al született, mondjuk enyém valószínűleg visszafejlődött a cukrom miatt, voltak egyéb jelei is, 3 éves koráig problémák is voltak a beszédfejlődésével.

este f10kor természetes úton született meg, nekem furcsa lett volna ha azért császároztak volna meg mert már 12 órája vajúdom

2012. nov. 15. 13:51
 20/28 anonim ***** válasza:

Mindkét gyerekem óriásbébi volt.

Az elsőt 37 hetesen 4200 g-ra saccolták, de nem merült fel a császár egészen a születése előtti napig. Több, mint 1 héttel túlhordtam, és a feje még mindig nem illeszkedett be, merev, zárt volt a méhszájam, a dokik úgy döntöttek, hogy nem lesz ez így jó, téraránytalanság miatt másnap megcsászároztak. 4180 g-mal ás 58 cm-rel és 37 cm-es fejjel született a lányom.

A fiammal ugyanez volt, plusz a kiírt napra annyira elvékonyodott az előző császár hege, hogy az uh-ról egyből a műtőbe mentünk. Ő 4700-g-mal és 59 cm-rel született 38-cm-es fejkörfogattal.

Van ilyen is, de ne félj. A második gyerkőc születésénél mondta a doki, hogy ne féljek, volt olyan anyukája, aki majdnem 5 kg-os babucit pikk-pakk megszült. Sok múlik ilyenkor azon, hogy hogyan tágulsz, és hogy be tud-e illeszkedni a picur feje.

2012. nov. 15. 13:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!