Akinek az első szülés császár volt, a második 4 év múlva hogyan sikerült?
1 hónap híján 4 év van a gyerekeim között. Első sürgősségi császár volt (annyira fájt, hogy elájultam, nem tágultam, semmi nem használt), 4300 g lett a csaj. Azóta is hálás vagyok, hogy csak 4 órát kínlódtattak, mert az a 4 óra még most is élénken él bennem.
A második pedig progi volt és életem legszebb élménye.
Aki szerint meg ez nem szülés, és kockázatosabb, mert komoly hasi műtét, rosszabb a gyereknek, iszonyúan fáj a seb hetekig és nem emelgetheted a gyereked (hogy ezt honnan veszik néhányan?), annak szívből gratulálok, ha hüvelyi úton megszüli a nagy babáját és ezzel sikerül átélnie a szülés misztériumát.
Én nem éltem át, de ettől függetlenül én is anya vagyok.
A felépülésről: egy hét alatt pikk-pakk rendbejöttem, már első nap jöttem-mentem, és nem szenvedtem egy percet sem a műtött hasam miatt, bár az igaz, hogy röhögni nem ajánlott :)))
Az első gyermekem SOS császárral született. Később volt sajnos egy vetélésem, ami abortusszal végződött. A második gyermekemmel hüvelyinek indult, de semmit nem tágultam az órákig tartó vajúdás alatt, így ismét császármetszéssel végződött. 3 év és 5 hónap van a két gyermekem között!
Minél több idő telik el a két szülés között, annál nagyobb az esélyed a császár utáni hüvelyi szülésre!
Azt tudnod kell, hogy ha volt már császárod, akkor a következő szülésnél -ha simának indul- nem kaphatsz oxitocint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!