Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha a has nem száll le, akkor...

Ha a has nem száll le, akkor a baba nem illeszkedik be?

Figyelt kérdés
Egy kérdésre adott válaszként viszonylag sokan írtátok, hogy nem szállt le a hasatok szülés előtt. Ez azt is jelenti egyben, hogy a picur nem illeszkedik be a medencébe? Mert ugye ezen esemény megtörténte jelenti a has leszállását. Vagy rosszul gondolom? Anyósom mondja mindig, hogy még csak ne szálljon le a hasam, nem kell még megszületnie.

2012. nov. 11. 09:47
 1/10 anonim ***** válasza:
Nekem egyik terhességemnél sem szállt le a hasam, mégis mindkét gyermekem gyönyörűen beilleszkedett és gond nélkül kibújt, amikor itt volt az ideje!
2012. nov. 11. 10:00
 2/10 anonim ***** válasza:

Nincs ilyen összefüggés.

A beilleszkedés csak annyit jelent, hogy a feje a méhszáj fölött van. Ez meglehet akár a 30. héttől is.

A leereszkedés elvileg a szülést megelőző fázis, de ez vagy van, vagy nincs, és pár hétig is fennállhat (nem tudom, mitől függ), de nem kell vele különösebben foglalkozni.

2012. nov. 11. 11:05
 3/10 anonim ***** válasza:
nekem azt mondta a doki, hogy sok magzatvíz van lent és ezért nem szállt le a hasam.
2012. nov. 11. 12:31
 4/10 anonim ***** válasza:
én is figyelem a leszállást,mert most már a 38.hetem töltöm,de nem jön,a buksi viszont már jó helyen van 10 hete
2012. nov. 12. 09:09
 5/10 A kérdező kommentje:
27. hét óta fejtetőn van a picurka nálam is, de nincs beilleszkedve. (Pedig már sokszor úgy érzem, szétfeszít.)
2012. nov. 12. 11:35
 6/10 anonim ***** válasza:

3as vagyok... nem kell figyelni, hogy leszáll vagy sem.. én úgy mentem másodikkal szülni, hogy nem szállt le.. fájásokkal kezdődött, mikor doki megvizsgált akkor mondta, hogy sok a magzatvíz lent és hát valóban mikor elindult nagyon sok folyt ki de ment minden a maga útján és egy óra múlva már meg is volt a babám :)..

szerintem ne adj arra hogy leszáll vagy sem a has.. könnyű szülést és jó babázást :)

2012. nov. 14. 15:11
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm! :) Igazából pont hajnalban mondtam a férjemnek, hogy nekem tuti éjjel fog eldurranni a magzatburok és az ágyat fogom eláztatni. A bal oldalamon tudok aludni, de a picilány is mindig ott szeret lenni, ahol én vagyok, és felébreszt. Átfordulok nagy kínok között és jön utánam. De ezek az átfordulások nagy feszülésekkel járnak, szóval tutira így durranok majd el. :)

Már csak 3 és fél hét elvileg. De bízom a két hétben. :))

2012. nov. 15. 06:10
 8/10 A kérdező kommentje:
És könnyű szülést kívánok Nektek én is!!! :)
2012. nov. 15. 06:11
 9/10 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem biztos, hogy "eldurransz", a szülésznőm mondta, hogy a szülések 10-20%-a indul csak víz elfolyással, a többi fájásokkal.

Nagyon erős az a burok, én is számtalanszor éreztem úgy, hogy szétpukkadok, de aztán kitolás előtt repesztettek burkot a háromból két esetben.

A harmadikban én is eldurrantam, és tényleg az ágyon, de a kórházban, mert már nagyon-nagyon túlhordtam a babát, és befektettek. :o)

Szép szülést Neked!

(nekem most légyszi ne! :D )

második

2012. nov. 15. 07:30
 10/10 anonim ***** válasza:
Ez engem is érdekelne. Én is a 36.hétben vagyok,már elkezdett leszállni a hasam,de azért még nem annyira...
2012. nov. 15. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!