Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A kérdésem a következő lenne!...

Tündi0427 kérdése:

A kérdésem a következő lenne! Pánikbeteg vagyok, most szültem csütörtökön, a kisfiamat elvitték szülés után Pestre. Ideg összeroppanás?!

Figyelt kérdés
Először görcsölt a fejem, majd lezsibbadt a bal oldalon az arcom, és kezem! EKG jó, vérnyomás jó, belgyógyászatilag minden rendben! Viszont állandóan fáradt vagyok, és teljesen erőtlenek a végtagjaim, van, hogy elidegenedést érzek! Egyik pillanatban tiszta éber vagyok, másikban le kell hunynom a szemem, mert elfáradok. Egyszer sírok, egyszer nevetek! Mi lehet ez?! Hova menjek még kivizsgálásra?! A nőgyógyászom az idegeimre gyanakszik, hiszen minden egészséges embert is megviselne ez, én csak szüléskor láttam a picit, azóta nem! Köszönöm a segítséget!
2012. nov. 18. 16:12
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Teljesen időre született, pont a kiírt napra, megszületett 4 óra 42 perckor, és fél 1 - kor elvitték, nem hozták ki addig szoptatni sem, nem mehettem át a csecsemő osztályra! Nyitott Botallo vezeték lehetőségét diagnosztizálták, ami természetesen minden 2. újszülöttnél jelentkezik, szívzörej, szívritmus-zavar, amiből a szívzörej hallható, de azt kinövi kb 2 hós korára! Nagyon féltem, főleg, ahogy a doki előadta, hogy lehet meg kell műtetni...
2012. nov. 18. 16:53
 12/15 A kérdező kommentje:
Visszamegyek a pszichiáterhez is, de ő meg csak kedden és csütörtökön rendel, de kedden mennem kell a kicsiért, így marad a csütörtök! :(
2012. nov. 18. 16:53
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, mennyi ideig kezelt a pszichiáter, milyen a viszonyotok, de esetleg beleférne, hogy hétfőn felhívd, hogy ez történt, ilyen panaszaid vannak, mit javasol. Mondja ki ő, hogy elég lesz, ha csak csütörtökön mész, vagy adjon sürgősségi időpontot. Vagy csak telefonon javasoljon valamit, amit esetleg recept nélkül is kiválthatsz/háziorvossal felírathatsz addig, amíg találkozni tudtok.

Anno biztos sokat beszéltetek arról, mi segíthet gondolati szinten, ha feszült, stresszes vagy. Próbáld meg ezeket visszaidézni és "gyakorolni".

Az a baj, a belgyógyon nem feltétlen veszik észre a pszichés dolgokat, ott inkább csak a testre koncentrálnak. De ha felvilágosult belgyógyászt fogsz ki, talán tud segíteni.

Mindenestre ne ijedj meg, tényleg nagyon sok frissen szült anyukánál előfordul a szülés utáni depresszió, csak sokszor fel sem ismerik, még a védőnők sem. Pláne, ha az ember szégyell a panaszairól beszélni. Sokszor magától is rendeződik, de tekintettel az előzményekre, nálad tényleg jó, ha a pszichiáter felelősségteljesen foglalkozik veled.

2012. nov. 18. 17:26
 14/15 A kérdező kommentje:
Hála az égnek, nagyon jó a viszonyom a dokimmal, megfogadom ezt a tanácsot, fel fogom hívni holnap! Istenem, hogy az idegek milyen tüneteket okoznak?! :(
2012. nov. 18. 19:52
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Biztos jót fog tenni még egy rövid beszélgetés is vele! Az is lehet, hogy ez "csak" egy átmeneti stresszreakció volt. Stressz hatására -főleg azoknál, akiknél van egyfajta idegrendszeri érzékenyítettség- sok érdekes testi tünet megjelenhet, ami valójában lelki eredetű.

"Ha nem beszél a száj, beszél a test."

Sok sikert, remélem, hamar rendeződni fog a problémád és új erőre kapva állhatsz neki a kisfiad gondozásának.

2012. nov. 18. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!