Terheléses oxitocinos infúziópróba a szülőszobán! elmesélnétek nektek milyen volt, ha volt?
41 hetes leszek holnap.
a méhszájam : 3111. nyitva vagyok, tiszta a víz, az NST jónak mondható, nyákdugó folyamatosan távozik 3 hete, jóslók durván ezerrel..viszont nem akar indulni a baba..
ezért holnap reggel mennem kell erre az "OTT"-re..
mesterséges fájásokat generálnak hogy beinduljon a szülés,mert a méhszájam nem érett még annyira.
ettől elindulhat a szülés?.
tapasztalatok?
Nekem nem volt rossz élmény. Én azért kaptam mert igaz voltak fájásaim, csak nem erősek, nehezen jöttek a tolófájások. Nekem otthon indult be, elment a nyákdugó, kisebb alhasi görcsök, mintha menstruálnék. Azért bementem, a doki azt mondta a méhszáj már teljesen nyitva volt, de nem akartak erősödni a fájások. Kb. 2 óra múlva kaptam oxitocint lassan adagolva, de nem sok hatása volt. Felemelték az adagot 7-re, na akkor már jöttek a fájások, meg is lett hamar a babám. Talán az egész 4 óra alatt lezajlott. De ugye mindenkinek más.
2 babámnál nem kellett oxitocin olyan erős fájásaim voltak, na abba majd belepusztultam, de ő is meglett kb. 4 óra alatt!
Én is így szültem az első gyereket. Valami iszonyat volt. Hihetetlenül fájt, mert a szervezet nincs rá felkészülve. Ez nem olyan mint amikor magától indul meg egy szülés. Én ráadásul még edát is kaptam de csak a jobb oldalamon hatott. Bal oldalon mindent éreztem. Nekem "csak"12 órás volt, de nem volt egy kellemes élmény. Nem akartam tágulni, már majdnem császár lett belőle de a végén csak sikerült simán megszülni.
A 2. magától indult, a végén kaptam oxit kb 1,5 óra volt nagyon rossz, de ezt bármikor újra végigcsinálnám. Pedig ez is 11 órás volt.
Remélem holnapra elindul magától a baba! Egyébként mi az a próba? Van ilyen, hogy kipróbálják és nem csinálják végig, vagy micsoda? Csinálnak fájásokat és ha nem működik hazaküldenek? Ezt nem igazán értem, én még ilyenről nem hallottam.
ha a méhszájat nyitva van, akkor nem lesz olyan vészes. akkor nagyon durva, ha valakinek úgy indítják hogy egyáltalán nincs nyitva.
nekem 2 ujjnyira volt nyitva amikor oxitocint kaptam mert elfolyt a magzatvíz de fájásaim nem voltak. 6 órán belül meglett a baba, ebből is az utolsó 4,5 óra volt az ami nagyon fájt.
úgy tűnik félreérthető amit írtam..
szóval én nem a szülés alatti oxitocin adagolása gondoltam miközben elindult már a szülés..
hanem arra hogy már a 41 hetet taposom 3111 -es méhszájjal amire azt mondták olyan mint egy szűz kislányé nem akar puhulni érni, ezért mesterséges fájásokkal segítik hogy táguljak és ettől hátha beindulna a szülés..
mivel a baba nem akar elindulni magától ezzel akarják terhelni a szervezetemet hogy ettől hátha beindulnának a fájások előbb utóbb és érne rövidülne a méhszáj.
41et betoltottem, amikor befektettek a korhazba. volt ilyen terhelesem. nem volt semmi extra. radkotottek az oxit es jottek a fajasok, az adagokat folyamatosan emelik es a fajasok is erosodnek majd. nem voltak a terheles utan tovabbi fajasaim es szerencsemre nem kellett masnap meginditani, mert hajnalba magatol elfolyt a vizem. elso szules volt es vajudassal, viz elfolyassal egyutt 6 ora alatt kint volt gatvedelemmel. 42. hetre szuletett igy meg a fiam.
hajra
na végül is az érdekel hogy mivel nyitva vagyok
ettől a próbától pár órán belül akár be is indulhat a szülés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!