Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szerencsére még ott nem...

Szerencsére még ott nem tartok h szüljek nem is annyira fontos de kíváncsi vook és megkérdezem. Mennyire nagyon fáj a szülés? Nagyon fáj?

Figyelt kérdés
2012. nov. 2. 19:03
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, nekem az a bizonyos görcsöm volt olyan, hogy totál bizonytalan, nem tudtam meddig tart vagy most egyáltalán miért fáj, ha eddig így nem szokott. Szüléssel úgy voltam vele, hogy bemegyek és holnapra tuti meglesz :D de még aznap megvolt. Meg ahogy így visszaemlékszem nekem nem is teltek olyan lassan az órák. Pedig apuka sem volt ott. Egy barátnőm kísért el, de a szülést már ő sem nézte végig (én magam kértem rá). A szülésznő nagyon kedves volt, teljesen el tudtuk poénkodni az egészet, meg végig arról kérdezősködött, hogy honnan jöttem (Olaszországban élünk), és mikor mondtam, hogy magyar vagyok akkor az nagyon tetszett neki :D örültem ,hogy Magyarországról beszélgethetek vkivel, így teljesen elment az idő. Az orvos is nagyon jó fej volt, így lényegében nekem egy pozitív élmény mind a vajúdás mind a szülés.
2012. nov. 2. 20:25
 12/13 anonim ***** válasza:

Fáj. Mennyire? Nagyon. De tudod, hogy van értelme.

6 órát vajúdtam oxytocinnal (ami még inkább felerősíti a fájásokat), egészen a kitolási szakaszig, üvöltöttem, szenvedtem, de kibírtam, mert tudtam, hogy baba lesz a vége...

Aztán kiderült, hogy nem tudom megszülni spontán, császározni kell. Na, az az utolsó három-négy-öt fájás, amíg benyomták a spinálist, az maga a pokol volt. Mert azokról már tudtam, hogy semmi értelme nincs a fájásoknak, nem fog kijönni így a baba.

Szóval azt tudom mondani, hogy amíg összekötöd fejben azzal, hogy a baba miatt csinálod, akkor elviselhető a fájdalom.

2012. nov. 2. 20:27
 13/13 anonim ***** válasza:
Nekem abszolút az elviselhető kategóriába sorolható volt, viszont a boldogság akkora, hogy a fájdalom a nyomába nem ér! Megéri, nagyon megéri, csodálatos!
2012. nov. 7. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!