Anyukák, milyen hamar csökken le a fájás 10 percől 3-4-re? Vagy nem is biztos, hogy 10 percesekkel kezdődnek?
EGyáltalán nem biztos. Nekem egy órásokkal kezdődött, majd 20 percesek lettek, onnan 7-8 percesek, a többit már nem éztem, mert vizsgálat jött vizsgálat után.
Este 7-kor volt az első fájásom, másnap este fél 6-kor szültem meg első lányom.
Arra ébredtem,hogy 3 percenkénti fájásaim voltak,bementünk a kórházba és még 10 órát vajúdtam.:)Kinek,hogy indul be,változó.De va
lahogy érzi azt az ember,ha AZ már AZ a fájás és menni kell...Sok sikert!!
Első babával nekem hosszabb folyamat volt, fokozatosan alakult.
Előtte lévő hetekben is keményedett többször a pocakom, a 39. héten pedig egyik nap délután kb 4 körül mintha kicsit többször vettem volna észre. Aztán kicsit erősebb is volt. Akkor távozott este a nyákdugó kb 9 körül, és a fél órás méhösszehúzódások jelentkeztek, kb 2 órán át nem sűrűsödtek, csak kicsit erősödtek. Aztán mint egy vastag öv, hátulról a derekam körül is kezdett sugározni a feszítés érzés, majd megint órákon át csak 15-20 percesek voltak a méhösszehúzódások, de még nem voltak ekkor sem fájdalmasak. Akkor már biztos voltam benne, hogy baba lesz persze, teljesen más érzés volt, mint az addigi keményedések. Másnap hajnal 6 ig fokozatosan erősödtek és sűrűsödtek, akkor mentünk be a kórházba. És így is eltartott kb reggel 9ig mire erős, 5 perces szülési fájdalmak lettek belőle. 10 kor született meg a pici babám.
Szóval nálam sok idő volt felkészülni rá, folyamatosan , lassan és fokozatosan váltott át szülési fájássá.
Persze vannak, akiknek viszont erős, 5 perces fájással indul, de szerintem inkább többedszer szülőknél jellemző, mert ott más a tágulás folyamata.
Küldök neked két linket, ami hasznos lehet, mert felkészít arra, hogy mire számíts és mit tehetsz közben. Remélem, hogy segít:
Szép szülést kívánok neked!
Az előző vagyok, mert lemaradt az első link :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!