Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A szülési fájások is úgy...

A szülési fájások is úgy kezdődnek, mint a jósló? Mensi szerűek vagy egész másak? A has melyik részén lehet őket érezni?

Figyelt kérdés
Ha nyitva a méhszáj akkor is lehet fürdeni, hogy tudjam elmúlik-e vagy sem?
2009. máj. 7. 16:19
 1/3 anonim ***** válasza:
nekem már 25hós a kisfiam.nálam menstruációhoz hasonló érzésem volt.15 percenként jelentkezett,és egy percig tartott.majd egyre sűrűbben.tulajdonképpen szinte nem is fájt. (enyhén).csak zavart az elalvásban.majd mikor már öt percenként jelentkezett,akkor hívtuk a mentőt.furcsálták is hogy ilyen jól viselem.be sem akartam menni a kórházba.mikor beértünk megvizsgáltak,és közölték 3újnyira nyitva vagyok,burokrepesztés.na onnantól kezdve azt hittem meghalok.rá kb 40 perce beindult a szülés.jöttek az iszonyú nagy tolófájások.2óra elteltével meg kibújt a kisember!(érzéstelenítőt meg nem kaphattam mert már késő volt hozzá.)ez az egész este 9-hajnali 3:43 percig tartott.
2009. máj. 7. 16:31
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem szükséges fürödnöd, hogy tudjad, hogy elkezdődött-e. Ha nem repedt el a magzatburok és nem szivárog, akkor nincs ellenjavallat a fürdésre, csak vigyáznod kell arra, hogy ne legyen túl meleg a víz és figyelembe kell venned azt is, hogy a meleg fürdő a vajúdás kezdeti szakaszában le is állíthatja a folyamatot.

Ameddig a fájások nem kezdenek erősödni, közelebb kerülni egymáshoz és hosszabbodni, addig csak előfájásokról beszélhetünk, amelyek még nem eredményeznek komoly tágulást. Szabályos időközönként jelentkező fájások nem elegendők, progresszívan kell fejlődnie a folyamatnak.

Arra utaló jelek, hogy a vajúdás elkezdődött és a méhszáj tágul:

- A fájások nem enyhülnek, és nem múlnak el, ha tevékenységet váltasz, sőt járkálás alatt erősebbnek érzed.

- A fájások hossza mérhető és rendszerint nem egypontú, hanem sugárzó. Sugározhat a hát alsó része felöl előre a has alsó része felé, vagy sugározhat lentről felfele. Végül körben érezhető.

- Folyamatosan fejlődő fájások, ami azt jelenti, hogy legalább két szempont megfelel a következő leírásnak: egyre hosszabbak, egyre erősebbek és egyre gyorsabban követik egymást.

- Eleinte 30-45 másodpercig tart egy fájás és kb. 20 percenként jelentkezik, majd egyre gyorsabban követik egymást: 17, 15, 10 sőt ugorhat rögtön 20 percesről 10 percesre. E közben a kezdeti enyhe, menzeszszerű fájások egyre erősödnek, hosszuk pedig egyre nő.

Javaslom neked, hogy olvasd el a www.maternet.hu szülésfelkészítő tanfolyamát, mert részletes leírást kapsz a folyamatról és szemléletes képeken láthatod, hogy mi fog történni.

2009. máj. 7. 16:48
 3/3 anonim ***** válasza:

Én nem hasonlítanám a mensifájdalomhoz!

Nekem olyan volt, mintha egy gombócba összerándult volna hasam, de fájdalmasan.. Olyan érdekes, nem fogod összetéveszteni semmivel... Nálam egész nap kb 3 óránként egyszer jött, aztán este éjfél körül sokasodot... Hajnali 1 körül, már 20 percesek voltak, és olyan gyorsan ment az idő.... 4-re már 5-6 percesek voltak.... Beálltam a forró zuhany alá, bizony nem múlt el... Reggel 6-ra értünk a kórházba.. 2 és fél újnyira ki voltam tágulva, burokrepesztés, és séta.... Kb 9-re teljesen kinyílt a méhszáj, de nem volt elég erős a tolófájás, kaptam valamit, amitől én nem éreztem, de bizti jobban jött, mert 9:55re meglett a kislányom! Nem volt egyszerű, de épp most szült egy barátnőm... Nagyon irigyeltem... :)

2009. máj. 7. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!